Linkin Park i öronen

Fullmånen

Imorse vid 7 var jag ute en promenad med Max, med Linkin Park på högsta volym i lurarna och fullmånen som lös upp världen. Sjungande, dansande och stigande runt byn, kan ha varit en syn 😂 Ibland glömmer jag bort gamla godingar som Linkin Parks Crawling, One Step Closer och In The End. Älsk på dem!

Max vart superglad och Matte blev glad, bra kombi! 🥰

post

Födelsedag – 38!

För ett tag sedan fyllde jag 38! Förstår det kanske inte riktigt själv vad som hände med de senaste 10 åren, men det är ju så det är… Jag kommer aldrig förstå 😉

Jag blev i alla fall överaskad på sängen med TÅRTA, LEVANDE LJUS och SKÖNSÅNG! Det var väldigt oväntat! =) Men otroligt gulligt! Max tyckte nog att Husse var extremt märklig som kom in i ett mörkt rum där vi försökte sova och lät så där märkligt… men det var väldigt mysigt!

Tårta, Kaffe, Ljus och paket! Vad mer kan man önska sig? <3
Älskar “shotglas med aluminiumfolie”-ljusstaken som skapades i desperation, i huset med minst 1000 ljusstakar =)
Och eftersom inte snöre hittades så jobbar vi med klättringsrep =) Haha, man kan ju i alla fall inte kalla Adde ta fatt =) Sötkorv!

Sen var det ju som vilken dag som helst med jobb och sånt. Så det hände inget speciellt där, massor med möten och lönekörning. Det vanliga i början på en månad helt enkelt. Men till kvällen var Adde iväg och hämtade något i stan och passade då på att köpa med sig Sushi till middag. Favoriten!

Så firades denna dag, superskönt, lugnt och med god mat och kärlek. Precis som jag vill ha det <3

The Road Not Taken

Two roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both.

And be one traveler, long I stood
And looked down one as far as I could
To where it bent in the undergrowth;

Then took the other, as just as fair,
And having perhaps the better claim,
Because it was grassy and wanted wear;

Though as for that the passing there
Had worn them really about the same,

And both that morning equally lay
In leaves, no step had trodden black.
Oh, I kept the first for another day!

Yet knowing how way leads on to way,
I doubted if I should ever come back.

I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I—
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.

A great poem by Robert Frost and one that I think about often… Maybe my road isn’t the road others would take, but it is my road and my difference.

En Id10t

Alla som har sett The Office ( den Amerikanska versionen) vet att ovan meme är Dwight Schrute, en allmänt störig karaktär som hatar allt och alla. Dock har han en väldigt bra syn på hur man ska vara som person,

Whenever I’m about to do something, I think, “Would and idiot do that?” And if they would, I do not do that thing.

Och egentligen är det den enklaste och smartaste tanken i hela världen. Bara en tanke innan man gör något kan se till att man inte skapar problem för andra, inte vara irriterande, inte vara elak osv. Det handlar om eftertanke och hur man vill behandla andra.

Självklart kan det ju vara så att vi har olika idéer om vad man klassar som en idiot, men jag tror att vi kan enas om vissa saker. Och det skulle “go a long way!”

Förutom de riktigt uppenbara grejerna, mord, våldtäkt, The Purge-beteende, misshandel, rasism och sånt, kan vi kanske enas om att

  • en idiot är någon som parkerar så att de står på två platser
  • en idiot ställer kundvagnen i vägen för alla i marbutiken
  • en idiot kör om fast det är köbildning i trafiken
  • en idiot tar sista kaffet i kaffebryggaren och brygger inte en ny kanna
  • en idiot tänker bara på sig själv och skiter i att omgivningen påverkas negativt

Kommer ni på några fler? Kommentera vetja!

Så, kan vi alla komma överens om att tänka efter en extra gång, bara en liten tanke och försöka att inte vara “en idiot”.

Ett riktigt antiklimax…

img_0750

Jaha ja… Det blev ju inte riktigt som vi trott idag.

Igår när jag kom hem från jobbet och tog en prommis med Max så råkade jag trampa ner i ett hål i asfalten som kommunen vägrar fixa och ramlade och gjorde illa foten, fotleden, handleden och skrapade upp knä, händer samt smalben. Max blev jätterädd och försökte ta hand om så gott en gullig hund kan, Adde vrålåkte hem från jobbet för att jag knappt kunde ta mig hem och det blev inget Julbord som vi tänkte laga. Så det blev ganska smärtsam och trist kväll istället för att bara kunna njuta av kvällen.

Idag hade vi tänkt att Mellandags-shoppa men det är inte riktigt möjligt då jag knappt tog mig ur sängen. Fotleden är lite trasig men inte stukad som tur är. Men vi tar istället en lugn kväll i soffan och inte heller något Julbord idag heller… Men visst det är ju skönt det också, men jag hade sett fram emot en mysig dag på stan med min fina make. Gå hand i hand och fika på något mysigt fik och kanske hitta några försenade julklappar till oss själva. Men men…

<3

Det här med mynt…

fullsizerender3

Alltså, jag hatar kontanter.

Ja, jag kan säga det igen för det är ett verkligt hatar sedlar och mynt. Det som inte kan köpas med mitt kort är inte värt att köpa.

Jag känner att vi som ett samhälle helt enkelt inte behöver ha kvar sedlar och mynt. Utvecklingen går framåt och vi borde kunna avverka alla mynt och sedlar ganska snabbt. Visst det finns äldre människor som gillar kontanter och inte “kan” lära sig att köpa med kort men i det stora hela kan vi slopa mynten och sedlarna.

Helst av allt skulle jag vilja ha 1 kort som innehåller allt jag behöver, legitimation, betalkort samt alla klubbkort som finns. Typ som ett programmerbart kort alternativt att man använder sig av mobilen för att betala. Jag vill förenkla så mycket som möjligt, men det förstår jag inte fungerar, men jag kan inte förstå varför vi ska släpa runt på en massa smutsiga sedlar och tunga mynt. Det är verkligen inget bra med dessa onödigheter. Och om vi behöver ha kvar sedlarna kan jag leva med det, de är endå ganska lätta att ha i plånboken och väger inte så mycket. Men mynt, WHY! Hur mycket kan man egentligen köpa för 1, 2, 5 eller 10 kr nu för tiden. Får man något alls för 1 kr? Helt meningslöst!

Men jag måste faktiskt erkänna att de nya sedlarna är riktigt snygga och jag gillar det nya 2 kr myntet skarpt. Men jag kommer aldrig förstå varför vi har spenderat miljoner på att skapa ett nytt mynt istället för att slopa mynten helt och hållet. Tänk va lätta och oskramliga våra plånböcker skulle vara.

Over and Out /Gnäll-tanten =)

Perception

img_1649

Wikipedia förklarar Perception som är den samling processer i hjärnan som tolkar information från sinnena som föremål, händelser, skrivna och talade ord.

Det sägs att vi alltid kan se våra näsor men hjärnan låtsas inte se näsan. Den försvinner liksom utanför vårat synfält, vi väljer bort att alltid se den till fördel för att se allting annat i världen. Det är ganska sjukt egentligen och väldigt häftigt också.

Ibland förundras jag över hur svårt vissa har det att se situationer och andras upplevelser. Det är kanske något som är svårt men något jag är väldigt glad med att jag kan se. Jag är ganska bra på att se olika händelser och situationer och känna mig in i hur andra upplever situationer. Det kanske är lite av min grej, men jag förstår inte varför det är så svårt för andra. Det kan störa mig något enormt när folk inte ens försöker sätta sig in i en annan situation. Det finns alltid två eller flera sidor till alla lägen. Olika vinklar, olika känslor, olika händelseförlopp. Människor uppfattar saker olika och vissa kan bara se saker ur deras synvinkel. Det bör inte vara så svårt att förstå varandra? Eller, vad tycker ni?

(Picture: borrowed, please let me know if you know the creator so that I can give credit, where credit is due.)

Min nya favoritväska

img_6417Jag har länge letat efter en riktigt bra “tote”-väska som jag trivs med. Jag har velat ha en i svart läder som fugerar både som vardagsväska samt helgväska. Lagom stor till jobbet och till kvällar/helger när man kanske behöver en extra tröja eller jacka med sig. Jag har länge tittat på Michael Kors Jet Set Travel Medium Saffiano Tote men kände att precis alla har den, så det var inget kul att ha den. Men så hittade jag denna från Ulrika Design som jag älskade. Har flera väskor sen tidigare från Ulrika Design som är jättebra kvalitet och som jag använder massor, så denna fick ett bra sällskap.img_6418

Modellen vet jag faktiskt inte vad den heter men just denna köpte jag tillsammans med en liten partyväska (handremsväska) i samma design på Letsdeal. Supersmidigt att få dem hemlevererade och bra priser.img_6419

En stor rymlig väska med fina guldiga detaljer och ett metalliskt lila inre. LOVE! img_6420 img_6421 img_6422

Jag-listan

Jag gör: Organiserar gärna hela huset i små lådor som jag märker med fina ettiketter.
Jag kan: Jag ser stora problem som små och hittar lösningar som funkar, trots att andra inte ser lösningen.
Jag köper: Hemskt gärna fina handväskor till fyndpriser, dock lyckas jag inte så ofta eftersom det inte finns så mycket vintage märkesväskor på loppisar =)
Jag borde: Sluta vara så trött och rycka upp mig och låtsas att jag inte är trött
Jag måste: Fortsätta pusha mig själv att gå promenader med Max och Adde. Det är ju fruktansvärt mysigt och roligt! Och nyttigt också.
Jag vet: Att jag har mycket kärlek i mitt liv och ger mycket tillbaka.
Jag tycker:
Jag tänker: Alldeles för mycket om allt och oroar mig för mycket om speciellt mina nära och kära.
Jag förbrukar: Cola Light som om det vore vatten vissa dagar, men jag har blivit mycket bättre. Nu är det i stort sett bara Cola Light när jag har huvudvärksdagar.
Jag lyssnar: På poddar och ljudböcker, vad gjorde jag med mitt liv innan?
Jag drömmer: Om ett färdigrenoverat hus men framförallt ett färdigrenoverat sovrum där Adde och jag kan vila.
Jag längtar: En mer harmonisk vardag, jag stressar och oroar mig för mycket.
Jag fasar: Ibland tänker jag hemska tankar då mina nära och kära inte finns längre och jag inte klarar av att leva längre. Det är superjobbigt och jag vet inte hur jag ska sluta tänka på det.
Jag använder: hörlurar 85% an min vakentid. Önskar mig några som var sladdösa och några som man skulle kunna koppla till två telefoner samtidigt. Det vore underbart. 
Jag njuter: av SOLEN, jag mår som en princessa när jag får sitta en stund i solen och bara njuta… Känna värmen på ansiktet och värmas långt in i kroppen.
Jag blir: överaskad av min fina man ganska ofta och överaskad av hur smart M kan vara. 
Jag äter: Så gärna avokado, gärna massor av avokado, det är nog min stora last just nu.
Jag dricker: Drinkar, helst goda drinkar som smakar godis.
Jag struntar: i sånt som ska göras, numera. Jag levde många år med så många måsten och jag hatade varje minut av det. 
Jag ska: fortsätta med mina promenader och forsätta öka för att sen kunna träna mer och bättre. 
Jag sparar: på alldeles för många bilder. Som fotograf borde jag ta bort de dåliga bilderna och bara spara dem som är bra men jag har aldrig tid att rensa. 
Jag brukar: försöka leva som jag lär och vill vara den som alla kan komma till om de behöver hjälp.
Jag tittar: hemskt gärna på serier men just nu prioriteras poddar eftersom jag inte har tid att titta på tv lika mycket och det känns faktiskt riktigt riktigt bra! 
Jag läser: alldeles för lite just nu, har inte ro… Och det är jag väldigt ledsen för. 
Jag vill: ha hälsa och lycka för mina nära och kära, och slippa sorg i mitt liv. 

Lista från Elsa.

Translation: A list that just says everything about me, right now.