Geocaching, Photography, Weekend

1:a maj 2017

Första maj idag, var tar tiden vägen?

//A day of adventure to the hunting ground and then to Malexander. A day with perfect weather and the best of company!//

Vi vaknade tidigt av att solen sken in genom persiennerna och tog en prommis med Max. På promenaden bestämde vi att vi skulle åka på Äventyr, och det betyder i stort sett att vi sätter oss i bilen och åker dit vägarna leder oss =)

Men först en snabbfrukost med en Ecke special. En macka gjord på två stekta ägg som “bröd” och mellan ligger det ost och skinka. Mums!

Sen lastade vi in busen i bilen och fyllde termosmuggarna med nybryggt kaffe och rullade iväg.

En helt perfekt vårdag med så varm sol så att det kändes nästan som att det verkligen var Vår nu. Ut på småvägarna och vår vackra Östgöta-natur.

Första stoppet fick det bli i Ulrika och deras bygdegård Källeryd för att ta dagens första Cache, GC1RRZD Källeryd. Max tyckte att det var att utforska detta vackra ställe. Kan tänka mig att det är supermysigt att fira Midsommar eller liknande på denna fina bygdegård.
Kolla bara denna underbara hängrännan i trä. I LOVE!

Och så den härliga kyrkan i Ulrika är vacker. Gillar verkligen träkyrkor, så fina =)

Sen fortsatte vi söderut/västerut och kollade om vi kunde plocka några fler skatter =)

Vi åkte en sväng på Jaktmarken och utforskade lite… Det är ett läckert landskap, mycket kuperat och mycket skog. Det är lite intressant att se hur landskapet förändras desto mer söder ut mot Småland man åker.

Och så blev det ett stop vid Sommen. Vilken utsikt!
Ett riktigt bra ställe att stanna till och fika vid, med härlig utsikt och massor av bänkar att sitta på. Sen finns det även en cache att plocka om man har lust, GC2TRYR Sommenbygd Malexander. Och Max fick stå modell också, så klart… Han är ju fin vår lilla Sötis.
Otroligt vackert härikring och man skulle vilja stanna och bara njuta av naturen.
Ett vackert och fridfullt minnesmärke för Olle Borén och Robert Karlström och deras hjältedåd för allmänheten. Ett otroligt skrämmande fall i Sveriges historia, Morden i Malexander. Har ni inte lyssnat på P3 dokumentären om det så tycker jag att ni ska göra det. Vila i frid!

Här fanns det såklart en minnescache, GC57AVB och jag gillar att cachandet tar oss till dessa “väl-värda-besöket-platser”.

Innan vi kom fram till nästa vackra cache så plockade vi en snabbis, GC5AHR9 Hjärtstartaren/Heart starter samt GC530XA Malexander Torg. Kanske inte roligaste cacherna men Hjärtstartaren är viktigt att veta att det finns, Hjärtstartare runt om i Sverige. Kan rädda många liv! 

Nästa vackra ställe att stanna till på var på GC3RH6D Södra Sand som är Malexanders Hembygdsgård och ligger precis intill Sommen. Väldigt vacker utsikt och härligt med dessa kulturella platser i Sverige. Precis bredvid denna ligger en mysig camping och så verkar det vara en härlig badplats med långgrunt och väldigt vackert vatten. 

Max fick agera modell, min finaste fluff!

Läckra Malexader kyrka, jag är ju lite av en kyrknörd sen våra Gotlands-cache-resor… Gillar kyrkarkitektur.

Sen passade vi på att ta lite lunch på Hönsalottas Restaurang. Solen sken och vi satte oss ute på altanen och njöt något enormt av årets första uteservering. Mys!

Maten var jättebra, jag tog en Högrevsburgare och Adde tog en Regnsbågslax. Så himla gott!

Rekommenderas verkligen att stanna till och äta här om ni är i trakten. Riktigt prisvärt och gott! Och dessa ställe ska man verkligen försöka bevara i Sverige! =)

Efter en långlunch i solen så tog vi och rullade hemåt. Vi tog ett par “väg-cacher” på vägen hem GC530ZT Axsjön Runt #10, GC530ZK Axsjön Runt #9, GC59587 Kalles cache och GC5958J Cizas cache, dvs snabba cacher som kanske egentligen inte gav oss så mycket. VI gillar ju cacher som är vackra eller lite kulturella, eller smarta osv… men dessa är snabba och kanske lite onödiga. Men en del av cachandet är ju att plocka många cacher också.. Så vi passade på att ta vår 900de cache =) 

Hemma så passade jag på att njuta av eftermiddagen i solen och Adde åkte iväg till skjutbanan. Älskar solen och bara av att ligga och läsa lite.

En riktigt härlig dag med mina älsklingar! <3

Du kanske också gillar…