The Crazy Three

Ullared revisited

Ja men så var det ju dags för vår halvårstradition till Ullared. Ja, tradition och tradition, det har ju bara hänt två gånger tidigare men det är ju det som krävs för en tradition.

Dagen började tidigt, tidigare än vi vaknat någon dag på semestern, strax innan 05.00. Adde tog en morgonprommis med Max och jag kokade kaffe.

Strax efter 06.00 ställde vi ut Max i hundgården, för första gången på semestern och lämnade vi byn vid soluppgång.

Vi hämtade Hansson och så styrde bilen söderut mot Ullis och dagens andra utflyktsmål.

Vi köpte mackor på macken och åt i bilen. Dagen till ära blev det Skagenbaguette för att roa oss med medan regnet föll runt omkring oss.

Dagens första stopp var Skeppshult. Det är fabriker samt en outlet som vi har funderat på att åka förbi flera gånger tidigare men det har aldrig blivit av. Men detta var ett roligt stopp att göra längst vägen. Vi rullade in på parkeringen nån minut över nio.

Gjutgärn galore!

Så mycket fint och jag skulle vilja ha alla stekpannorna. Men just nu känns det inte som att vi vill köpa nya stekpannor, men när vi får klart köket och gasolspisen så blir det garanterat gjutjärnspannor.

Vi hittade en hel del fynd och jag ska visa det någon gång frammåt. Massor med fint för både oss och Hansson, och garanterat ett återbesök snart!

Sen var det dags för Ullared och när vi kom fram till parkeringen blev vi lite oroliga då det fanns mycket bilar, men vi kom ungefär 1,30 timmar senare än vi brukar så det kanske inte var så konstigt. Men ingen kö in till köpcentret och det var bara att tuta och köra =)

Shopping, shopping och shopping! Sen var det dags för lunchstop och denna gången tog vi Ullareds egna restaurang då vi kommit lite senare och inte riktigt var klara med shoppingen ännu. Adde tog en Skinksnitzel och Hansson och jag tog Rödspättan, både godkända.

Adde tog även en Chokladdesert och den var god.

Bra priser och maten var bra, det gick fort och det är ett bra koncept. Lite IKEA-esque men funkar det så fungerar det. Dock undrade vi lite varför det fanns en bränbartlåda för kanyler på väggen intill diskinlämningen. Det känns lite knasigt.

Efter maten passade vi på att kolla in Kaffebarens utbud för kommande tillfällen men också detta legobygge. I LOVE!

Sen fortsatte shoppingen och efter ett par timmar så var det dags att betala och tack för oss.

Sen satte vi oss i bilen och lyssnade på lite bra musik när vi riktade bilen till nästa utflyktsmål.

Nästa stop var Hylte Jakt och Lantman. Adde hade varit inne på deras hemsida och insett att det var en väldigt bra butik för både fridluft och jakt. Samt en del till lantbruk som kanske inte riktigt var vårt behov men vi hittade både det ena och det andra. Ett hundförarkit till Adde och Max samt en ny Vacc-maskin till allt kött som vi får in med jakten. Vår gamla som vi köpte för ett par år sedan, har nog gjort sitt för oss.

Efter Hylte åkte vi vidare till dagens sista mål, Torsbo Handels för att kolla lite inför jakten. Efter ett relativt snabbt stopp i Torsbo var det dags att röra sig hemåt och tillbaka till Max. Vi stannade till på vägen och köpte BK i Mjölby som vi åt i bilen.

Vi släppte av Hansson och tackade för en riktigt kul dag, som vanligt. Åkte hem till vår lilla by och vår söta hund som vi fick ett otroligt välkomnande av. Efter en prommis och mat så somnade han tätt mellan oss i sängen och sov där hela natten. Det är då man inser att även Max saknar oss väldigt mycket när vi är borta <3

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] tur till Ullis blev det – med många fina fynd att […]

Kommentarer är stängda.