EFIT

EFIT 2020-04-10

06.58 Godmorgon! Blir väckt av ett klirrande ljud och slår upp mina gröna till att inse att vi glömt ett antal ölflaskor ute på bron ”för kylning” dock har det varit ett par minusgrader i natt så lite väl kallt kanske. Adde tar in dem och jag får sällskap av en liten kameraskygg vovve som vänder bort huvud när jag tar upp mobilen. Han är så söt när han leker ”liten hund som inte kan ta sig upp i den höga sängen” på morgonen eller mitt i natten. Men annars är han en känguru och hoppar jämfota från stillastående upp i sängen om det vankas DS eller han själv vill. Sötis vill att någon gosar med honom när han lyfts upp. Knasboll. Ja just det, det är EFIT idag, Påskafton och allt ????

07.42 Fixar frukost, Runda Björn med kaviar och hårdkokta ägg. Så jävla gott, om ni ursäktar svordomen. Som om man inte äter tillräckligt mycket ägg till påsk ?

08.24 Sous vide:n är igång med Älginnanlår till kvällens middag. Blir ca 10 timmar i sv och sen grillas till perfektion. Blir superbra!

09.46 Påsklunchen planerad till 13-ish och jag har börjat förbereda/städa av hemma. Och mobilen får sig en lite påskutsmyckning med en rosa smällkaramell från Ideal of Sweden.

10.32 Bakar Cheesecake till efterrätt (för middagen) och en Chokladkräm till efterrätt (för lunchen). Så mycket gott, och jag ser att drällfia varit i farten på bilderna ?

11.45 Påskkycklingen är i trädet och sågar! ???

12.34 Fixar en omelette på överblivna vitor och gulor, städar undan och skalar potatis till lunchen. Ägghalvorna fixas och sen ska allt tas fram på köksön.

13.10 Gästen är sen och vi tar en påskgul dryck i solen istället! solen har tyvärr gått i moln, så vi får se om det blir mat ute eller inne.

14.01 Lunchen är serverad och vi FaceTime:ar med mamma och pappa för att skåla med O.P Andersson. Man gör det man kan i dessa tider. Om jag får säga det själv så är jag rätt bra på detta med god mat ?? Sitter ute och njuter av värmen trots att solen har försvunnit bakom molnen. Det känns som att det bara är vi ute i byn, och sjunger O.P River ?

15.37 Plockar undan maten och ställer in i maskinen. Kör igång en maskin men allt får inte riktigt plats, så det får bli nästa varv i maskinen. Killarna går ut och meckar Niva.

16.09 Jag lägger lite pussel. Det har blivit lite kallt ute så jag är inne och värmer mig ? Killarna och Max är fortfarande ute och meckar. Brute Forcera:ar pusslet, är så trött på att bitarna inte passar ihop och vill få undan pusslet. Så nu är det attack-mode! ?

17.21 Fika, det är kallt ute och meckande går sådär. Ett visst avgassystem vill inte bli bytt ? och sitter som berget. Men men, efter fikat ska det på’tt igen.

18.37 Bullen är inte särskilt nöjd med att matte kallar in honom, när dom andra killarna är ute och meckar Niva. Dumma matte!

19.47 Ställer in potatisgratängen i ugnen och Adde tänder grillen. Killarna är klara med bilen och det är snart dags för middag.

20.48 Älgen har lagts på grillen och ges lite grillyta, potatisgratäng, majs och en grönsallad. Inte så tokigt alls.

21.58 Efter maten GT med smak av mandarin. Ingen efterrätt idag, ingen som orkar äta det ikväll. Vi kanske får ta det som frukostefterrätt ?

22.39 Kollar till Bullen som ligger en stund i sängen… så söt så!

23.21 Suktar efter cheesecake men nöjer mig med att bara titta… har ju kanske ätit en del godis efter maten ? Vi sitter framför tvn och kollar på videon på när påskkycklingen (dvs Adde) var uppe och sågade i trädet. Det är ju en hel del av trädet kvar men det går framåt med klättrandet och motorsågandet.

00.23 Ehmmm… det är lite svalt i sovrummet, men det är ju skönt när det är svalt när man ska sova. Dags att gå till sängs, ge Bullen DS och säga godnatt för denna gången! ?

Du kanske också gillar…

18 kommentarer

 1. Annika Roos säger:

  Tittar in på din dag.

  1. Karoleen säger:

   Tack för titten!

 2. säger:

  Det är klart det ska vara ägg till frukost, det är sedan gammalt.

  1. Karoleen säger:

   Jajamän! Gäller att äta ägg tills man stupar ?

 3. Micke säger:

  Pimpat phonen alltså ?
  Inga ägg här så länge.. Men lär bli.

  1. Karoleen säger:

   Ägg är ju ett måste ju 😉 Men spelar mindre roll vad för typ av ägg, funkar med chokladägg =)

 4. säger:
  1. Karoleen säger:

   I knöw! Så gott!

 5. säger:

  Glad Påsk, kikar in på din påskafton. Snyggt mobilskal.

  1. Karoleen säger:

   Tack, gillar den skarpt! Glad Påsk!

 6. säger:

  Sill och nubbe, trevligt 😀

  1. Karoleen säger:

   Ja, gott och nyttigt 😉

 7. efwalonn säger:

  Kikar in på din dag. Vilket läckert mobilskal! Vad gott det ser ut med after eight mousse

  1. Karoleen säger:

   Mmmm… after eight mousse är väldigt gott! Glad Påsk!

 8. efwalonn säger:

  Vad konstig profil det blev. Bilden är ju jag förstås men ingen länk till min blogg. Den får du här: medeashem.blogspot.com

 9. säger:

  Det var ju för väl att ni inte åt cheesecaken också, såg ju den där aftereightgrejen till fikat 😉
  Nu vet jag en som ska göra cheesecake …

  1. Karoleen säger:

   Haha, jamen visst vet du =) Cheesecake är ju sååå gott, tur att jag har en hel i frysen. Nomnom!

 10. […] och skratta, umgås och äta och dricka gott. En helt del av Påskafton fick ni se igår iom EFIT, men jag tänkte i alla fall visa lite från […]

Kommentarer är stängda.