Festivities, Food

Påskafton 2020

Påsk 2020 är lite annorlunda från tidigare påskar. Ingen familjesammankomst, en Corona-isolering och en allmän känsla av att världen är inte den samma längre… Men det gör inte att man inte kan göra det bästa av situationen och träffas i små grupper och skratta, umgås och äta och dricka gott. En helt del av Påskafton fick ni se igår iom EFIT, men jag tänkte i alla fall visa lite från påsklunchen.

Vi ställde upp en minibuffé på köksön och åt lunchen utomhus. Solen gömde sig bakom molnen men det var varmt och skönt och god mat och en eller två nubbar blir man ju varm av =)

Jag valde att inte göra ett typiskt påskbord med prinskorvar och köttbullar, utan det kanske blev lite mer otypiskt men köttbullar och prinskorvar kan man ju äta när som 😉

Ägghalvor är ett absolut måste på mitt påsk-, jul-, midsommarbord. Jag älskar ägg, och ägghalvor tycker jag ska toppas med majonnäs (av någon sort) och räkor för den absolut godaste smaken. Jag valde att lägga citronmajonnäs på hälften av äggen och Jalapenomajonnäs på andra hälften. Riktigt riktigt gott!

Sen vill jag ha varmrökt lax med romsås på mitt påskbord. Jag köpte färdigrökt lax, men hoppas kunna göra egen i egen rök snart-ish, och hemmagjord romsås med extra mycket smak.

En västerbottenpaj, som tyvärr gick sönder och blev väldigt rinnig. Men smaken var det verkligen inget fel på. Jag tror att denna kunde ha gått lite längre i ugnen men det gick bra att äta den 😉

Magdas sillröra som är ett riktigt familjerecept med en väldigt gullig story. Denna röran har gjorts på påskbordet och ibland på midssommarbordet sen jag kan komma ihåg, men mamma lärde sig receptet i SFI 1989. God och för mig som inte äter sill är denna så nära sill jag kommer och jag äter den med glädje. Varför smakar inte sill lika gott 😉

En lax- och avokadoomelett på resterna av äggvitor och gulor som blivit rester. Tyvärr blev den lite tjock och torr men smaken var god. Jag mosade avokado med salt och peppar samt citron, sen rökt lax. Blev bra, men tunnare omelett nästa gång!

Sen serverades det 4 sorters sill, kokt potatis, cognacsmedwurst, blåmögelost och extra räkor. Mycket smaskigt om jag får säga det själv.

Utelunch! Nomnomnom!

Sen skålade vi med mamma och pappa via FaceTime och det kändes väldigt kul trots Corona. Lite gemenskap trots isoleringen. Tillsammans med mamma, pappa och Hansson sjöng OP River till snapsarna och grannarna fick njuta av vår vackra stämma =)

Och självklart var Bullen med, dock fick han inte så mycket mat eller snaps 😉

En härlig lunch i vårvärmen med god mat och firat en härlig påsk =)

Du kanske också gillar…