Veckans bilder

Veckans bilder 2020 – v21

Corona-isolering vecka nio! Och denna vecka jobbade bara Adde och jag 3 dagar med långhelg. Så skönt! Tyvärr har inte vädret varit så himla härligt, men några dagar var det soligt och varmt, resten av veckan varvas med regn och kyla. Men men, det är ju bland det enda vi inte kan påverka! Vi fokuserar på sånt vi kan påverka istället.

Nasi Goreng är ju en favoriträtt från min tid i Malaysia. Jag gör den kanske inte helt klassisk men jag försöker göra den så att den smakar så mycket som jag minns den. Det är ju en snabbrätt om man han kokt ris i kylen. Mums!

Vi var på Oppunda Ägg och handlade ägg, lokala ägg alltid!

En kväll i veckan blev det Sushi, denna gången från Ryd. Helt ok, inte riktigt lika mjäll fisk som ShinNori men god och väldigt fina bitar!

Var på en Astmakontroll i veckan, och fick veta att det tyvärr inte ser ut som att Astman blivit bättre. Men jag for fortsätta med nya medicinen och försöka komma ut och röra på mig mer, använda lungorna mer.

Nu kommer vi till en lite jobbig period med värmen. VI brukar stänga av värmen någon gång i mars vanligtvis men i år så har vi kört både på och av i flera månader. Men idag var det nästan precis samma temp inne som ute och det är bra, mellan 17-18 C känns lagom inne =) Max blir ju väldigt nöjd då =)

Söta små snurriga pasta, mycket godare än spiralerna tyckte jag!

Lilla bus, Coola killen fick låna husses solglasögon =) Han ser rätt nöjd ut, men jag tror egentligen han helst vill slippa =) Sötkorven. Han har haltat lite i veckan och jag hoppas det får över snart!

Överallt blommar fruktträden, så vackert! <3

Och ekarna börjar också slå ut…. mäktiga träd!

Jag roade mig med att äta Hallon i trädgården medan Adde var och sköt skeet. Så där lagom jobbigt =)

Rensade ur Max leksakslåda och hittade en halv skattkista med gamla ben som han lagt där och vi städat undan. Nu får han inget nytt på ett tag tror jag, jag plockade undan dessa och så får han någon då och då så han äter upp dem istället.

Frukost i trädgården, det var så varmt ock skönt på torsdagen så vi njöt av en härlig frukost i trädgården och satt i kortärmat. Härlig dag!

Älskade Sparbankseken!

Sen var vi och köpte en soffa granngårds som jag hittade på någon köp och säljgrupp på FB. Jättefin och blev alldeles lagom i vardagsrummet.

Ta da! Nya soffan, från Mio! Jättrbra med second hand och nu har vi äntligen en soffa igen.

Köpte en minivattenmelon som var så himla gullig och förvånansvärt god också =)

Gjorde en variant på Bulgogi till lunch en annan dag, Koreansk BBQ. Men jag använde mig av köttfärs istället så det blev en smaksättning med Bulgogi. Gott! Med pak choi, morötter och rödlök.

Någon invigde soffan väldigt fort!

Gamla LazyBoy-soffan hade tyvärr gjort sitt. Även denna i second hand från mamma och pappa, men tyvärr var den sne och vind och vi åkte med den och en massa annat bråte till tippen. Skönt att bli av med skräpet.

Myskille!

Var uppe vid 4 en morgon och kom på att vi glömt att ta in dynorna till soffan och det skulle börja regna vid 4. Så jag slängde på mig lite kläder och börja springa mellan soffan och inomhus med dynorna i regnet. Men jag fick se en underbart vacker morgonhimmel!

Breakfast of Champions, nomnomnom! Kycklingbacon, kycklingkorv, stekta champinjoner (ja, jag vet, jag åt dem!!!) äggröra och chili bönor i tomatsås.

Målade naglarna med Isadoras “nya” gelnagellack i nude, och det tog en halv dag och det började spricka och falla bort. Vilket skit, hoppas det var något fel denna gången, ger det ytterligare några chanser men annars får jag lägga ner detta. Jag älskade ju deras gamla gellack med UV-lampa, men den blev ju återkallad. Jag hade inga problem, men andra hade ju det och därmed slutade det tillverkas.

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. sushi är gott, second hand toppen

    1. Karoleen säger:

      Visst är det, så gott!

Kommentarer är stängda.