Blog

Fem en fredag v. 53: Gott nytt 2021

Välkomna till 2021! 🥳 Gott Nytt År kära läsare! Vi hade en härlig stillsam nyår hemma igår och en ännu lugnare första dag på 2021. Skönt och precis vad jag behövde och nu på eftermiddagen insåg jag att det är ju fredag och det innebär att årets första inlägg får bli ElisaMathildas Fem en Fredag med temat Gott Nytt År!

Skål!

Vad var det bästa med det här året? Många säger att det är deras värsta år på länge men jag håller faktiskt inte riktigt med. Visst det är mycket som vi inte kunnat göra, fira svärfars 75-års dag, svärmors 70-års dag, åka till Höllviken på ytterligare en radio-utbildning för Adde, gå på en efterlängtad Iron Maiden-konsert, gå på Älskade Jossans bröllop och umgås med vänner och familj. Och allt annat vi inte kunnat göra i vardagen, gå på AW med bästa kollegorna, kramas, spontanträffas och mycket annat. MEN i år har vi gjort mycket bra också, jag har fått arbetsro för första gången på många år (det har behövts för mitt välbefinnande, vet inte vad dom hade hänt annars 😩) Adde har startat upp sin firma, Eckes Trädtjänst, vi njöt utav lunch i solskenet nästan varje dag hela våren och sommaren (i vår trädgård), vi har lagt om taket på huset, min mormor fick fira sin 90-års dag med alla sina barn och många barnbarn och barnbarnsbarn i Egypten, min astma och min migrän har blivit mycket bättre (troligtvis pga att jag inte träffar så mycket folk och mindre stress) och mycket mycket annat.

Lilla Adde i stora trädet!

Vad ser du fram emot med ett nytt år? Att livet återvänder till ett nytt normalläge, där folk tänker sig för när de åker till jobbet sjuka, och vara mer omtänksamma mot sina kollegor. Att kunna spontanträffas med familj och vänner när helst man känner för det.

Vad var din största upptäckt under året? Att en liten influensa kan lamslå världen samt att jag lyckades göra saker i år som jag aldrig trodde skulle gå, och det känns kanon 👍🏻

En AW med goda drinkar och bästa kollegorna längtar jag till…

Hur blev det ett kärleksfullt år? Adde och jag har jobbat sida vid sida i 9 månader, i samma arbetsrum med många möten, att umgås 24 timmar om dygnet och det har inte gjort att vi bråkat, utan snarare fått oss att bli mer vi och fått oss att veta vår väg i livet. Vi har skapat en egen vardag med ordentliga pausar på förmiddagarna och nästan alltid en ordentlig lunch. Och efter jobbet har vi tagit en promenad tillsammans och malt av dagen. Det har varit otroligt skönt och det känns verkligen som att jag har gjort ett bra val, 15 år and still going strong, maybe even stronger than ever! ❤️

Lunch i solskenet

Vad tar du med dig från 2020 in i 2021? Allt går, bara man lägger manken till. Och att förberedelser och en jävlar anamma är mina verktyg för att lyckas med allt jag vill.

Många fotografier har det blivit i år och vem vet vissa av dem kanske kommer användas till något kul framöver 😉

Du kanske också gillar…

15 kommentarer

 1. lugnt men soligt, lyckades med promenad, god fortsättning

  1. Karoleen säger:

   Detsamma! 👍🏻

 2. Superfräsch sallad!
  Och vi har svarat rätt långt på samma sätt.
  Jag försöker också se positivt på det jag lärde mig under 2020. Vi som inte insjuknade då kan vara tacksamma för det.
  Vi har också lärt oss vad som är viktigt och vad som är mindre viktigt i livet.
  Jag har haft ett större lugn i mitt jobb med planeringen av tidningen.
  Skål och gott nytt år!

  1. Karoleen säger:

   Men exakt, man får liksom vara glad för att man lyckats inte bli sjuk! Positivitet lyckas man komma långt med.

 3. säger:

  Ett riktigt Gott Nytt År till dig med!
  Du är nog den första som hittat massvis med positiva saker under 2020. Du har till och med fått en bättre hälsa. Tror att det “nya normala” kommer vara mycket mera åt “corona-hållet”, alltså att man jobbar mera hemifrån, reser mindre med mera. Inget ont som inte har nåt gott med sig.
  Å enligt David Attenborough har pandemin bidragit till att både fauna och flora har “återhämtat” sig på ett förvånansvärt bra sätt. Ja, inget ont som inte har nåt gott med sig.

  1. Karoleen säger:

   Jag tycker det är fantastiskt att naturen naturen återhämtat sig. Tyckte det var fint att se att det var en stad i Indien åter igen kunde se Himalaya efter 30 år! Det är läckert!

 4. säger:

  Vilket underbart positivt inlägg, trots allt,,,,,
  Och nog tycker jag att de flesta av oss har hittat många ljusglimtar i tillvaron, tror det jobbigaste för de flesta har varit att inte kunna träffa familj och vänner och kramas med dem.
  Har du o din man gemensamt företag? I så fall är ni att gratulera, tycker de flesta egenföretagare är lyckligare än andra, man strävar åt samma håll och har gemensamma mål. Roligt att höra att du också mår bättre.
  God fortsätnning

  1. Karoleen säger:

   Nej, inte gemensamt företag men vi jobbar på olika företag men maken har också ett eget företag, som vi hjälps åt med med administrationen. Men sen pratar vi väldigt mycket jobb tillsammans och ”löser” problem genom diskussion. Tack för dina snälla ord! ❤️

 5. jag tycker nog att vi har samarbetat ganska bra här hemma också vilket ju är bra att kunna göra i skarpt läge. nu ser jag fram emot vaccinering så att vi kan få röra på oss lite och kanske rent av få krama de små barnbarnen. och jag har faktiskt kommit igång med att promenera ordentligt. gymet får vänta. din sallad ser smarrig ut!

  1. Karoleen säger:

   Låter super med promenader, det är viktigt att försöka röra på sig men samtidigt hålla sig frisk!

 6. säger:

  Härligt positivt inlägg, det känns som att mitt upp i pandemin så är det många bra saker som hänt också. viktigt att kunna se dem vilket inte alltid är lätt när man är i det. Men en går väl igenom olika faser tänker jag, iaf har det varit så för mig. Jobba hemma blir det nog mer av i framtiden tror jag och det kan vara bra. Jag har jobbat på plats och det har gett många olika dimensioner och perspektiv. God fortsättning!

  1. Karoleen säger:

   Ni som kör på plats är duktiga, känns som att det har krävts mycket av er! Jag tycker att det har varit väldigt skönt att jobba hemma och det är väl egentligen vad jag trivs bäst med, har alltid varit så.

 7. säger:

  Ja, visst har året fört med sig en hel del positiva saker också! Och kanske speciellt för er som är ute i arbetslivet, vilket ofta innebär en stressad tillvaro. Det negarativ har varit/är frånvaron av familjeträffar och närhet till barn/barnen.
  Vad härligt det låter när en påtvingad “isolering” tar fram det bästa i ett förhållande. Det är bara att gratulera! 💓 Ha det gott!

  1. Karoleen säger:

   Men visst är det så, träffarna med familjen och vänner har varit lidande!

 8. […] Klimakteriehäxan, Hannele, Anette, Bokdamen, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Karoleen, Kina, Anna, Debutsky, Tant Augusta, Ewfa, Saija, Musikanta, Emilie, […]

Kommentarer är stängda.