Adde · Brain · Weekend

Iftar och Trädfällning

För några helger sedan susade vi iväg på fredagseftermiddagen till Stockholm. Vi skulle äta Iftar-middag med mamma och pappa. Iftar är helt enkelt maten man äter där man bryter ramadanfastan. Ordet kommer från arabiska ordet för Frukost och är helt enkelt som man säger på engelska ”Breaking of Fast”. Vilket sen har blivit break-of-fast och därefter Break-fast och Breakfast!

Ramadanpyntat!
Soppa börjar man alltid måltiden med efter fastan. Soppan är snäll mot magen och varm så att man inte börjar med något för jobbigt för en tom mage.
Mammas handrullade Mahshi… egyptiska kåldolmar fyllda med en ris, tomat och spenatfyllning.
Och mammas handrullade Wara’a Einab – vinbladsdolmar med samma fyllning som ovan.
Nomnomnom! Kofta, ugnsgratinerad potatis intomatsås och ris till. Sen fanns det även entrécôte och lite olika röror.
Maxen låg i läsfåtöljen (till mammas förtret) och mös 😉
Till efterrätt blev det Atayif – en typ av söt pannkaka som man fyller med vaniljkräm eller nötter och friterar. Sen doppar man den i sockersirap. Mums!
Efter maten spelade vi spel och bara njöt av värmen som spred sig, både själsligt och vädermässigt.

Dagen efter var det dags för trädfällning hos Grevinnan och Sir. Och efter den sedvanliga knäppa armbågshälsningen som känns så fånigt när det enda man vill göra är att krama dem man tycker om så blev det rundtur i trädgården för att titta på sånt som hänt sen sist! De här familjen har alltid något på gång när man hälsar på och har alltid gjort sjutton saker sen man setts tidigare. De är så duktiga!

Granen till höger skulle bort!
Ett snabbt träjobb som tog nån minut, Adde har blivit riktigt duktigt på detta!
Resten av förmiddagen fixade killarna med en massa lika bra att göra saker när man är två, barnen lekte och byggde kojor av granriset och Grevinnan och jag sat i solen och pratade och fikade. Mys! Som jag älskar dessa stunder! ❤️
Vid lunchtid åkte vi tillbaka till mamma och pappa för att hjälpa dem med lite grejer som vi lovat fixa. Sen satt jag i någon timme i solen och läste medan Adde tog Max på en långtur innan maten.
Bullen blev helt slut efter turen! Adde fixade med bokföringen för företaget och jag fortsatte men min bok medan mamma fixade middagen.
Missade helt att ta bild på middagen, klantigt! Men gott som vanligt!
Till efterrätt blev det Konaffa!
Bullen vaknade till och la sig på sin favoritplats som är matthörnet i vardagsrummet med sin pinne.
Och när kvällen började skymma så packade vi ihop och rullade hemåt.

Tack för denna fantastiska helgen ❤️🥰