EFIT

EFIT 2021.05.14 och Fem en Fredag v19: Överflöd

God morgon och välkommen till denna härligt soliga klämdag och EFIT. Jag jobbar iofs, men klämdagar kan ju vara extremt lugna på jobbet så det blir nog bra hur som hur! Häng med vetja 😎Även en Fem en Fredag smyger jag in under dagen, får se om vi gillar kombon!

06.17 Notiser! Bra med larm på mobilen så att man kommer ihåg saker! Har både i kalendern och som ett larm, smidigt!
07.00 Livets elixir! Då börjar vi den här arbetsdagen… Ja, iaf jag, Adde har ledigt idag. Därför dricker jag två espresson själv 😉😂

Veckans Fem en Fredag hos ElisaMatilda har temat Överflöd! Spännande!

1. Vad har du för mycket av hemma? Mycket! 😂 Men jag tror att det jag egentligen har för mycket av är just saker jag inte för närvarande använder. Har alldeles för många kartonger i källaren med ”bra att ha-grejer” som jag vill göra mig av med men inte vet om jag kan då de kan komma till användning när renoveringen är klar. Prydnadsgrejer har jag också för mycket av, men samma här kan de komma till användning, men många av sakerna är verkligen inte min stil längre och då borde jag slänga dem/ge bort! En sak som jag verkligen har för mycket av är kryddor, älskar kryddor och änvänder mycket olika kryddor i min matlagning men jag en alldeles för stort lager just och skulle behöva sortera dessa. Man behöver inte två halvstora backar med kryddor ut ifall att…

2. Vad skulle gärna få fyllas på automatiskt i din kyl? Ostar, söta vindruvor och bär och iskallt vatten! Livet! ❤️

Livets motto: When in doubt, more Cheese!

3. Vad är det mest onödiga i världen? Krig? Svält? Orättvisa? Sadistiska korrupta egoister? Listan kan göras lång!

4. Vad är något du alltid har att ge till andra? En hjälpande hand och förhoppningsvis även värme! Om jag kan beskrivas som hjälpsam och vänlig på min gravsten skulle jag vara nöjd! ❤️

Denna bilden hade kunnat vara snäppet skarpare men för att vara en iphonebild utan stativ och i blåst är jag rätt nöjd.

5. Vad kan du göra hur många gånger som helst utan att tröttna? *insert cheesy loving catch frase here* Se in i Addes ögon… 🥰 Sitta med ansiktet mot solen, första varma vårdagen med en kopp kaffe i handen. Äta korv med stark senap med/eller utan bröd. Komposera den perfekta bilden och se att den blir exakt som jag tänkt mig.

08.29 Förbereder för första mötet. Tar en kaffe i soffan och har sällskap av Max. Älskar möten som jag kan köra via mobilen och kanske inte alltid sitter framför datorn.
09.37 Frukost! Det är ju trots allt fredag, och klämis då kör man på godsaker tycker jag! Grilled Cheese är alltid gott!
10.35 Siffror! Många siffror blir det!
11.01 Möte! Svårt att ta bilder när man sitter i videomöte och man inte har med bilder på sina nära och kära…. Då blir det många screen shots…
12.12 Dagen fortsätter med siffror och möten! Det händer inte mycket speciellt här förutom jobb. Och ingen lunch än, ingen är hungrig.
13.48 Dags för podd! Dagens sista möte har avslutats och nu kan jag lyssnar lite på podd medan jag jobbar. P3 dokumentär är riktigt bra, just denna har jag hört tidigare men den var så hemsk så jag lyssnar gärna på den igen.
14.47 Utefika! Vi fikar ute och njuter av värmen, tyvärr började det snödroppar efter ett tag så det kanske var så skönt trots allt.
15.59 Avslut! Dags att stänga av dumburken och ta helg!
16.43 EFIT-bilden! Disken måste ju skötas.
17.32 Regnar! Adde kom in efter takarbete och vi fixar med ismaskinen i köket samtidigt som vi tittar på inflytt i grannhuset så vi försöker smygkika på våra nya grannar 😉
18.27 Max! Det finaste vi har är så söt!
19.32 Middag! Det blev mackor till middag också, långt ifrån att orken fanns idag.
20.16 En blomma! En tjusig blomma i rabatten!
21.45 Tänder ljus! Börjar kolla på tv-programmet ”Hjälp vi har köpt en Bongård!” Efter ett tips från Grevinnan och Sir och tycker det är superkul! Detta blir nog sista bilden för dagen, Godnatt kära läsare, tack för idag! ❤️

Du kanske också gillar…

29 kommentarer

 1. säger:

  Larm på telefonen är en absolut nödvändighet under efit-dagarna, jag sätter larm varje timme för att jag ska komma ihåg att fota.

  1. Karoleen säger:

   Smart! Det gör inte jag, men jag glömmer ibland bort timmarna ibland 😉

  2. säger:

   Tittar in på din dag. Mycke siffror är det, skönt med fredag ändå. /Eva

   1. Karoleen säger:

    Verkligen, skönt med helg snart =)

 2. Ja, krig och svält är högst onödigt. Det behöver ju inte vara så men så länge det finns maktgalna människor lär det vara ett stående inslag i vår värld. Tyvärr! Jag har också alldeles för mycket bra att ha saker men jag sparar också massor av rent nostalgiska skäl….

  1. Karoleen säger:

   Nostalgi kan vara extremt svårt att slänga… men man kanske ska känna av om det verkligen är saker man behöver ha kvar för att ha kvar minnena eller nostalgin om du förstår vad jag menar! 😉

 3. säger:

  Här ska bra-att-ha-sakerna ut nu! Få se om jag lyckas! Men en flytt är ju bästa möjliga tillfälle att slänga saker!
  Det finns mycket, förutom prylar, som det finns för mycket av här i världen, som du nämner krig, svält m.m. Första meningen på femte frågan var väldigt mysig tycker jag! 💖 Ha en trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Åh, det är sant! Lycka till med flytten och att slänga ut dina bra-att-ha-saker-som-bara-egentligen-tar-plats-saker 😉 Tackar <3

 4. säger:

  Fina svar på frågorna!
  Jag har rensat flera gånger på sistone – både kläder och saker, men ff har jag för mycket, hur kan det va??
  Önskar en fin fredag!

  1. Karoleen säger:

   Så skönt att ha rensat!

 5. säger:

  Många siffror bli’re…

  Men det där 9:37 såg mer än smarrigt ut!

  1. Karoleen säger:

   Väldigt smarrigt!

 6. säger:

  Usj jeg glemte EFIT i dag, jeg tenkte på det i gå at nå må jeg ikke glemme det når jeg står opp. Det er enklere å huske på det når en skal på jobb, enn når en har en fridag synes jeg.

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så, det är lättare att komma ihåg om man går upp till jobbet.

 7. jag skulle gärna se att någon fyllde på i kylen och även lagade maten. försöker minimera mina bra-att-ha-saker. även vad det gäller kläder

  1. Karoleen säger:

   Mmm… det hade varit fint med nån som fyllde på och lagade mat. Hade varit smart!

 8. säger:

  Bra med larm, det har jag med.
  Åh goda ostar älskar jag med, synd bara att sambon inte är lika förtjust i dem!

  1. Karoleen säger:

   Synd ju, ost är livet!

 9. säger:

  Helt underbara bilder. Å fotona på Max är oslagbara:-)
  Excel-arken med alla siffror – ja där får jag kalla kårar. Har ju gått en massa Excel-kurser, men det var till ingen nytta, ingen nytta alls;-)
  Å den där bilden som du tycker är oskarp – den är helt suverän – surrealistisk. Som från yttre rymden:-)

  1. Karoleen säger:

   Tackar! <3 Du är alltid så snäll!

 10. säger:

  Goda mackor ser det ut som 😀

  1. Karoleen säger:

   MMM… mackor är ju väldigt gott!

 11. säger:

  Kikar in på din EFIT någon dag senare. Mysig bild på sovande vovve, han ser så trygg och fin ut

  1. Karoleen säger:

   Han är väldigt söt när han sover 😉

 12. säger:

  En mack-dag., alltså. Gillar att det föll snödroppar på er, det kan man ju inte klaga över 😉

  1. Karoleen säger:

   Nej men precis =)

 13. säger:

  Några dagar sen i fredags och nu tittar jag förbi och ser vad ni andra hade för sig. Precis som Vonkis skrev ovan så är larm när det är EFIT-dag superviktigt. Jag kör också att larmet är återkommande en gång i timmen. Helt perfekt!

  1. Karoleen säger:

   Smart, får börja med det! ❤️

 14. […] Paula, Boklysten, Klimakteriehäxan, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Kina, Monika, Karoleen, Robert, Lillian, Bokdamen, Janerik, Gerd, Teskedsgumman, Hannele, Lena, Saija, Ejmis, Tant […]

Kommentarer är stängda.