Blog

Fem en Fredag v32: Struktur & Bloggutmaning Augusti, 2021: 13 augusti

Valö Café en torsdagskväll i augusti

Fredag den trettonde och näst sista fredagen på semestern. Denna veckan bör inte räknas till semestern tycker jag, jag legat sjuk hela veckan. Migrän, feberkänningar, hängig och hosta och har inte gjort ett skit. Otroligt trist när man har semester, ska se om vi kan ändra semestern till sjuk istället så jag slipper ta semesterdagar när jag varit sjuk. Ett supertydligt sätt jag vet att jag inte mått bra är att jag inte har tagit en enda bild eller print screen sen i lördags… vanligtvis tar jag mängder med bilder om dagen. Igår kväll mådde jag lite bättre så vi tog en tur på kvällen till Valö Café och åt räkmacka (satt näst intill helt ensamma och åt) och mår lite bättre idag, men det är inte helt bra, hängig fortfarande och trött med huvudvärk. Att det inte ger sig gör mig tokig. Men men, vi försöker tänka positivt och se vad det gör med dagen. Det finns placeboeffekt även i tankarna intalar jag mig själv!

Första bilden jag fotade denna vecka, på torsdagkvällen.

ElisaMatildas fredagsfrågor handlar om Struktur och jag som forfarande har semester har ingen vardagsstruktur ännu, men det kommer väl sakta men säkert.

1. Vilket område i ditt liv är mest organiserat? Jobbet. Jag är väldigt organiserad och vet exakt vad som ska göras och när när det kommer till jobbet. Men där handlar det mycket om att andra förlitar sig på att jag gör mitt jobb eller min del och jag vägrar vara den som inte drar sitt strå till stacken eller sinkar andra. Det finns inte hos mig.

2. Vilket område i ditt liv behöver mer struktur? Just i detta nu skulle jag säga allt. Jag skulle behöva strukturera upp hemmet igen, så att vi hittar saker och att det gör livet enklare. Jag tror att strukturen gör att det är lättare att komma igång och komma framåt.

Vårt organiserade förråd, som tyvärr inte riktigt ser ut som det just nu.

3. Har allting sin egen plats i ditt hem? Tyvärr inte just nu, önskan finns men just nu finns det för mycket prylar för den platsen vi har. Jag är ganska duktig på att organisera och har hjälpt många med att organisera upp hemmet men just nu känns det lite för övermäktigt hos oss. Eller jag har inte hittat rätt plats för alla sakerna ännu, eftersom vi inte renoverat klart. Men jag hatar att det är så och försöker anamma ”Don’t put down, put away” och det funkar ganska bra. Tanken är att man aldrig bara lägger ifrån sig en sak som man använt utan att man alltid lägger undan den på dess plats, och finns det ingen plats för den får man fundera på var dens plats är eller om saken inte ska bo kvar. Vårt förråd och garage blev väldigt bra organiserat och är väl till viss del forfarande det, men så ställer man in nån sak och då en till och då försvinner organisationen väldigt lätt.

4. Vad om något bland dina rutiner ändras nu till hösten? Jobbet kommer igång, man vaknar tidigare och man går och lägger sig tidigare. Hoppas också få till mer träning och tid för det jag vill göra.

5. Hur ser du till att skapa struktur i vardagen? Scheman och listor. Tror det är nyckeln och när man kommit in i det behövs inte stödet från scheman och listorna längre men det hjälper när man behöver en boost någon kämpig dag.

Orsakullan eller Madeleine har en bloggutmaning varje månad, som jag tänkte hänga på nu i augusti!

Så händer det igen…

Fråga för 13:e augusti.

Semestern börjar dra mot sitt slut och vardagen börjar igen… har en vecka kvar men Adde börjar på måndag så det blir nog inte så mycket gjort nästa vecka, men bara vara är inte så dumt heller. Vi har umgåtts med härliga familj och vänner och det ger energi. ❤️

13 thoughts on “Fem en Fredag v32: Struktur & Bloggutmaning Augusti, 2021: 13 augusti

 1. hösten brukar innebära att en lyfter sig i håret och försöker få ordning på det lätta kaos som alltid bryter ut på sommaren. listor, scheman och planering gillar jag. det underlättar. och sparar tid

 2. Jag har ganska bra ordning men tar mig ett extra tag ibland. Ensam kan också få för mycket, om man inte passar sig.
  Jodå, struktur, det försöker jag med alltid.
  Trevlig fredag och just nu är jag överfallen av störtregn, men sitter gott och skönt inomhus.

 3. Ja struktur på jobbet behövs, det skulle inte funka annars. Men hemma lite si och så, behövs också att en tar dagen som den kommer och inte planerar allt, balans är väl idealet om en kan hitta det vilket inte är helt lätt..

 4. Många kloka tankar där, men att leva i ett hem under renovering låter jobbigt och jag förstår att det blir sämre med ordning och struktur. Jag har svarat att jag är en slarvmaja, men det är faktiskt nu sedan jag blev pensionär, det var så skönt att släppa på tyglarna. I jobbet var jag rätt effektiv och hade mycket bättre ordning. Trevlig helg

 5. Listor och scheman är verkligen A o O många gånger för att klara vardagen!
  Vacker ros du fotograferat!
  Visst kan du ändra semester till sjukdagar! Då sparar du ju semesterdagar!

Comments are closed.