KFC

Tjejhelg 2021

Nu ska ni få ett superlångt inlägg om en helg 2021 som jag HELT MISSAT att skriva om. Det är en helg jag minns med värme och glädje. Finaste Grevinnan och jag hade det underbart roligt och jag älskar varje gång vi träffas och bara myser. Sen att Berget och K2 också joinade oss på kvällen för en härlig middag på lördagen blev pricken över i:et.

Denna helg utspelade sig i slutet på november och som det råkade bli så ska vi köra samma helg i år för en Tjejhelg! I år blir det Linköping och spahelg, men det jag vet är att det kommer bli minst lika roligt och härlig som förra året.

Grevinnan och jag träffades hemma hos Grevinnan på lördag förmiddag och åkte från henne till pendelstationen Västertorp (vid Johanneshov) och parkerade bilen och åkte in mot centrala Stockholm. Det var verkligen inte igår jag åkte SL och pendeln, men det sitter ju i ryggmärgen, men jag hittar fortfarande inte 😉

Vårt mål var Stureplan och att lämna av våra väskor på vårt hotell, Scandic Anglais. Grevinnan hade bokat rum åt oss och rummen var perfekta för vårat behov! Och hotellet var både lyxigt och trevligt, rekomenderas varmt! Här ser ni entrén och baren som vi hängde på senare på kvällen/natten.

Vi lämnade våra väskor och så traskade vi raskt ut i Stockholm och dess härlighet! Tyvärr var det lite grått och trist men Stockholm är vackert ändå!

Vårt första stop var att hitta lunch och efter en liten kort promenad så gick vi förbi Flippin’ Burgers precis när de skulle öppna. Vi gick in utan några egentliga förväntningar och vi blev bara positivt överaskade!

Burgaren var supergod, perfekt i min mening! Jag tog en SNS som var en klassisk cheeseburgare toppad med shoestring fries och chilimajonnäs. Ni vet ju att jag är en burgarmänniska rätt ut i fingerspetsarna och denna var magisk!

Vi fick maten snabbt och atmosfären var väldigt trevlig, kändes som att de flesta som var där började sin dag med en burgare här, och jag kan knappt se en bättre start på dagen!

Sen bar det av mot shopping och vi passade på att gå in och ut på butiker kring Strandvägen.

Utanför Svenskt Tenn var det kö, pga Covid-restriktionerna, så det var ett sällskap ut och ett sällskap in. Men det gick ganska snabbt i kön och vi ställde och för att få oss en kik.

Svenskt Tenn har ju så otroligt mycket vackert och är som ett av de finaste muséerna när man kan gå och titta på mängder av vackra gamla föremål. Inredningsstilen är inte exakt så som jag skulle vilja ha det, jag är nog lite mer minimalist jämfört med butiken, men jag skulle kunna tänka mig hundratals av inredningsdetaljerna! Vill ha minst 10 saker i bara denna bilden 😉

Eftersom det var sista helgen i november och julsakerna hade ställts fram. Så mycket vackert och stilfullt!

Hundratals Julgransdekorationer!

När vi suktat om de vackra detaljerna på Svenskt Tenn tillräckligt länge så traskade vi vidare runt Stockholm, innan det var dags att ta oss ut på Djurgården för dagens första inbokade aktivitet.

Dramaten! Snacka om en vacker plats!

Vi skulle till Cirkus och gå och se Pernilla Wahlgren har Hybris! Grevinnan och jag var på Kort, Glad och Tacksam i Linköping 2018 och älskade den, så vi hade planerat att gå på Hybris men pga pandemin hade det ännu inte blivit av.

Eftersom det var en matine och vi helt enkelt hade en härlig tjejhelg så blev det en GT innan! Ah, älskar’t!

Cirkus är en väldigt cool lokal och showen var väldigt rolig! Så under 2 timmar skrattade vi massor och den var precis lika rolig som den förra showen. Tack för det! =)

Efter showen slutade var det mörkt och det var dags för oss att ta oss till kvällens bokade middag med K2 och Berget.

På Stureplan tog vi en taxi bort till vår restuarang, kolla bara hur vackert dekorerad StureHof var!

Campoloro hittade vi våra vänner och en väldigt lite men otroligt mysig Korsikans restaurang!

Har aldrig tidigare ätit Korsikansk mat men det var en rekomendation från K3 och det blev riktigt lyckat!

Vi startade middagen med en Charkbricka att dela på, titta bara så många godsaker! L’assiette du Campoloro som innehöll chark, ost och tillbehör från Korsika, Italien och Frankrike.

Till huvudrätt valde jag Gambas Campoloro som är viltfångade räkor flamberade med Pernod, vitlök, persilja, tomat och smör. Serveras med saffransris. Detta var såååå gott! Jag älskar alla delarna av det och kände att jag skulle kunnat äta detta varje dag. Supergott!

Efter att vi ätit oss mätta och belåtna så gick vi ut i den kalla Stockholmsnatten kvällen och tog oss till en bar några kvarter därifrån där vi satte oss och tog ett glas till och pratade lite mer! Det var verkligen supermysigt!

När Berget och K2 kände att det var dags att åka hemåt, när kvällen övergått till natt, så åkte Grevinnan och jag “hem” till Scandic Anglais. Vi stannade till i baren och tog ett par drinkar. Vi satt i baren i några timmar och drack goda drinkar, skrattade massor och pratade med bartendern! Det var en rolig avslutning till en härlig dag!

Natten rundades av när timman blivit sen och vi gick till våra rum för att sova lite. Verkligen ett perfekt rum med allt för att bara “sova”.

Denna tavla hade jag i mitt rum och den observanta ser att det finns en motorsåg i tavlan men också att den är orange…. det är lite av en symbol om något 😉

Vid 9 efter ett par timmars sömn träffades vi för att äta frukost. Jag älskar ju hotellfrukost och denna var riktigt bra!

Mysigt ställe!

Vi tackade Scandic Anglais för denna gången och jag rekommenderar verkligen hotellet, perfekt läge och bra rum och mat!

Efter utcheckning var det dags att promenera bort mot tunnelbanan och ta sig ut ut Stockholm och vidare. Men jag passade på att fota lite medan vi gick.

Tunnelbanan!

Hämtade upp lilla CitiGon och rullade ut mot Kungens Kurva för att fixa några ärenden.

Vi passade även på att fylla på energin mellan shoppingen på Espresso House. Alltså, saffransbullar så jävla gott!

Efter mer shopping än vad vi borde hamnade vi hemma hos Grevinnan och medan jag väntade på att pappa skulle komma och hämta mig så fick jag kakor av Princessa S! Grevinnan, vilken helg vi hade! Tack min finaste du! <3

Efter en snabbstopp hemma hos mamma och pappa så packade jag bilen och värmde upp frusna Ookami innan jag rullade hemåt mot Östergötland. Det var precis så att jag fick lite solsken när jag började rulla och fick rulla i en väldigt vacker solnedgång!

Hjärtat fyllt med värme och kärlek och dessa helger ger mig så mycket energi! Jag ska se till att vå fortsätter traditionen att träffas så här och också kanske göra det oftare. Dessa tjejer betyder så mycket för mig och jag älskar att umgås med dem. Att bara ha dem i min närhet gör mig rikare! Tack <3 (Jag ser så fram emot att träffas om ungefär 1 månad och njuta av ert sällskap!)