Food

Halloween räkor och oxfilé

Spooooky Halloween!

Idag är det Halloween och vi brukar inte fira så mycket, vi köper lite godis ifall några små monster kommer förbi på Bus eller Godis och så äter vi något gott. Dagens middag skulle vi egentligen ha ätit i lördags som en del av en 3-rätters men Adde kom hem från Trädjobbet så sent att det inte riktigt kändes som att vi var sugna på en 3-rätters. Idag kom Adde hem tidigare från jobbet, men skulle in och slänga lite trädrester osv så det blev nästan lika sent, men nu kändes det som att vi var “illa tvungna” laga maten för att den inte skulle bli dålig. Det blev ingen 3-rätters för vi orkade helt enkelt inte efterrätten, frusen cheesecake som bara var att ta fram, och när det handlar om stora räkor och oxfilé ska man inte klaga 😉

Jag pyntade lite med en läskig satsumas 😉

Till förrätt hade jag tänkt mig någon sorts Gambas al ajillo (vitlöksräkor) men hade även i chili och det är en av mina favoriträtter. Eftersom räkorna redan var “tillagade” skulle de bara värmas och “infusas” i oljan så det gick snabbt.

Älskar dessa små stekpannorna i emalj, ångrar att jag inte köpte fler, måste gå in på Jotex och kolla om de finns att köpa fortfarande. Uppvärmda räkor och väldigt smaskiga.

Det kanske ser bränt ut, men det var det inte, det är kryddorna och chilioljan jag använde som är ganska mörk i färgen. Oljan är en blandning mellan olivolja och hemmagjord chiliolja och sen hade jag i skivad vitlök och en klick med smör.

Vi åt det med en skiva bröd och det var supergott och starkt! Nomnom! Detta kommer vi göra om många gånger!

Till huvudrätt blev det Oxfilé, stekt medium rare, ugnsstekt potatis (á la mamma) och en Café de Paris-sås. Väldigt gott, det behövs inte så mycket att göra en lyxig maträtt nät man har goda ingredienser.

Tyvärr hittade jag inte en enda grönsak som vi kunde lägga på tallriken och salladen sjöng verkligen på sista versen. Så nu behöver jag köpa hem lite grönsaker så att tallriken inte ser så tråkig ut! Men det var supergott hur som hur!

En lagom krånglig middag för en måndagskväll som blev riktigt gott och lyckat. Visst det kunde ha varit mer grönsaker och finare uppläggning. Ett glas vin till osv osv osv, men varför krångla till det. Bra mat och gott sällskap är det enda som behövs 😉

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. Men gud så gott det där både låter och ser ut. Jag älskar skaldjur och tror det där skulle passa mig utmärkt.

Kommentarer är stängda.