Blog

Fem en fredag 2022, v1: Ljudspår

Första veckan i 2022 är snart ”avklarad” och det har gått fort även denna vecka. Tidigare i vecka hade vi plusgrader, gråväder och barmark och nu är det 10 minus, strålande sol och 5 cm snö. Variationen är stor och det är lite charmigt. I helgen väntar inte så mycket och det är ganska skönt, vila är vad som behövs just nu och långa promenader i solskenet gör att tanka batterierna.

Men först kör vi en Fem en Fredag hos ElisaMatilda, veckans tema är Ljudspår. Veckans frågor är inte helt lätta att hitta bilder till så istället får det bli ett potpurri av bilder tagna i veckan.

1. Vad lyssnar du på? Just i denna sekund, ingenting. Det är tyst, så tyst. Adde har precis tagit Max på morgonprommis och jag ligger kvar i sängen för att sova lite till. Går sådär 😉 Men annars lyssnar jag gärna på någon podd, lyssnar nog kanske på 50-tal olika, mestadels True Crime men många andra också.

Några poddar i mitt bibliotek i Podcaster. Någon som har ett tips på en bättre podcast-app med mer funktionalitet än Podcaster?

2. Vad hör du? Ingenting som sagt, det är inte ett ljud här i utkanten av byn. Inte ens huset låter… Knäpptyst! Så skönt!

En solig prommis

3. Vad slår du dövörat till? En del tjat från bekanta som ältar samma sak gång, på gång och inte ser sin egen del i det. Att man inte ser sig själv som del av problemet är väldigt frustrerande för en utomstående, speciellt när man tror att man är helt felfri.

En sushi-lax-bowl, som jag sett på Tik-Tok fick bli veckans godaste! Kokt ris som smaksätts med risvinäger och toppas med ”strimlad” ugnsstekt lax, gurka och röd lök, På det har man valfri mängd Sriracha, Kewpie-majo och Furikake (japansk kryddblandning bestående av torkad fisk, sesamfrön, hackad tång, socker, och salt.) Allt blandas ihop och läggs på Noriblad och äts. Så gott och perfekt att ha i kylen som snabbmat.

4. Vad har du nyligen överhört? Hmmm… inte så mycket, vi har hållit oss hemma och knappt träffat folk i veckan. Så i så fall skulle det vara när Adde småpratar med Max, älskar det! 🥰

Lilla snutten, så trött!

5. Vem har du senast lånat ditt öra åt? Oj, det måste vara Aleez, i något jobbsammanhang, när något inte stått rätt till, något matematiskt eller något behövs kluras på.

Du kanske också gillar…

19 kommentarer

 1. Spännande recept, ganska tysta mellandagar, ha en bra dag.

  1. Karoleen säger:

   Ja, lite som en nedmonterad sushi 😂 Detsamma!

 2. säger:

  Ibland är det skönt att komma till tystnaden i en by. Men jag gillar också att höra lite stadsljud i lagom mängd.
  Håller med dig om de som ältar alla andras fel. Ingen är felfri.
  Trevlig fredag! /Gerd

  1. Karoleen säger:

   Nej, ingen är felfri och det är nog ganska viktigt att förstå det om man ska kunna förstå andra!

 3. Cabe säger:

  Helt enig när det gäller punkt tre, det finns inga värre människor.

  1. Karoleen säger:

   Så sant min vän, så sant!

 4. säger:

  Mums så god den där maten ser ut!
  Jag har aldrig lyssnat på en podd, det beror på att jag har så dålig hörsel, men kanske det blir bättre när jag får mitt ci-implantat som jag väntar på!
  Trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Finns så mycket bra poddar, det går att lära sig väldigt mycket! Lycka till med ditt implantat!

 5. säger:

  Skönt med tystnad. Vilket läckert recept, det ska jag prova. Ha det bra!

  1. Karoleen säger:

   Detsamma, god spis ☺️

 6. säger:

  Det såg riktigt gott ut det där. Härligt med en gosig voffsing. Poddar är jag lite dålig på att lyssna på. Det blir mest ljudböcker för min del, men jag borde nog baka in en och annan podd.

  1. Karoleen säger:

   Tipset är att hitta ett ämne man är intresserad av, det finns poddar för det mesta!

 7. säger:

  Är totalt såld på din sushi-lax-bowl. Herreguuuu så gott det såg ut. Sedan måste jag också medge att jag inte ens tittat på Tik-Tok, inte på poddar heller – ooooops. Bilden på Max är ett perfekt foto för att illustrera tystnaden runt omkring dig. Å dina bilder är som vanligt helt outstanding:-)

  1. Karoleen säger:

   Tik-tok är inget måste, mest bara tidsfördriv och mycket dumt 🤣 Men poddar är trevliga, mycket att lära sig! Tack för att du är så snäll!

 8. skönt med tystna. så god maten er ut. och hunden är jättefin! god fortsättning på det nya året!

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla!

 9. säger:

  Tystnad är sååå skönt, jag håller med dig. Det är en lyx också. Inte varje dag man kan lyssna på tystnaden.

  Du delar med dig av många bra poddtips, flera av dem är nya för mig. Tack! Jag gillar att lyssna på läskiga poddar, kan vara spök- eller true crime-poddar. Mina favoriter är Creepypodden och Spöktimmen.

  Läser du även true crime-böcker eller tittar på true crime-serier? Jag har tacksamt emot fler tips i så fall.

  1. Karoleen säger:

   Läser och tittar hemskt gärna på True-Crime. Har nästan sett klart på allt som finns på Netflix, tyvärr. Just nu kollar jag The Serpent, som är en dramatisering om en seriemördare i Thailand på 70-talet. Finns otroligt mycket bra poddar, har testat Creepypodden men inte riktigt fastnat, Spökpodden är däremot väldigt bra! Tar gärna emot fler tips från dig! 🥰

 10. […] som länkade förra veckan var: Teskedsgumman, Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Anette, Karoleen, Susie, Madeleine, Bokdamen, Susanne, Paula, Kina, Klimakteriehäxan, Debutsky, Gerd, Ejmis, […]

Kommentarer är stängda.