X-mas

Julafton 2021

Julafton började väldigt tidigt, med tidig uppgång och rullande norrut! Vi gick upp strax efter halv fem och tog ett morgonvarv med Max och bryggde starkt kaffe, plockade undan alla saker från golvet för att låta J Edgar möjlighet att städa och lastade bilen och rullade. Ute snöade det och var kallt.
Vi hade kommit 200 meter och vi behövde få bort snö från lyktorna, men som tur är slutade det snö så infernaliskt.
När vi kom ut på motorvägen, så var väglaget väldigt dåligt och desto längre vi åkte desto sämre blev väglaget. Vissa sträckor var väldigt illa och eftersom det blåste fick Adde hålla i ratten rätt hårt för att mota att åka av vägen när det blev halt. Vi körde om 8 plogekipage och vi kanske skulle ha vänt om flera gånger, men vi kämpade på och resan var kanske inte lika kul som det brukar vara.
När vi kom fram till mina föräldrar och Wilderbeast som sovit över, hade mamma bakat bröd och bröddoften spred sig i huset, underbart! Det fanns även Risgrynsgröt för dem som ville ha det (NEVER IN MY FOOT) och frukosten har aldrig smakat så gott!
Mammas fina julbröd!
Under förmiddagen lagades Jansson, pappas favorit och vårt ständiga letande av det bästa recepten, i år hade pappa hittat ett recept från Leif Mannerström som vi testade. Jag fick vara förste hackare, som vanligt!
Jag lekte även fotograf och fotade iskristallerna i uterummet. Jag älskar att fota dessa, jag tycker de är vackra!
Ute blev det bara kallare och kallare… en vit julafton med många minusgrader, när hände det senast?
Solen kom fram och det blev en riktigt vacker vinterdag!
Vi byggde pepparkakshus och dekorera dem, väldigt mysigt och perfekt storlek på huset =)
<3
Sen gick vi upp till övervåningen och tände lite ljus och mös.
“Brasan” tändes för julklappsutdelningen =)
Det var dags för Julklappsutdelning av Julrenen Max 😉
Julrenen Max! <3
Fina julgranen med alldeles för många julklappar som vanligt! Jag och vi fick massor med fint!
Vi fikade med godsaker som mamma bakat!
Efter julklappsutdelningen var det dags för mer matlaglagning, jag var även nu förste hackare/skärare… Adde var på Skink-duty
När mörkret började falla och Farbror Rulle ringde på dörren började vi duka fram Julmaten! Mycket gott att äta och umgås med varandra!
Vi dukade med våra fixade Pepparkakshus som vi byggde ihop tidigare under dagen. Jag kanske ev åt upp mitt hus under middagen, perfekt lite sött till alla den salta maten.
Och några snapsar i tomteglasen slank ner… 😉
Mums – min jultallrik kan ses ut som lite skral för andra, men det är inte så mycket annat jag gillar på Julbordet…. Men väldigt gott var det och Leif Mannerströms recept på Jansson var väldigt gott! Men mer behövs inte korv, köttbullar, ägghalvor och bruna bönor gör Karro en väldigt glad flicka 😉

Du kanske också gillar…