Blog

Fem en fredag 2022 v36: Röd tråd

God morgon! Det är inte många uns av energi i kroppen idag, jag testade positivt för Covid i onsdags men har varit sjuk sen i måndags. Och eftersom jag har varit arbetsför så har jag jobbat hemifrån och kanske då inte kunnat vila, men samtidigt skulle jag bli knäpp av inte ha något att göra, för jag har ingen som helst ro att läsa eller bara ligga i ett mörkt rum. Så energidepån är på nivå “Dangerously low“…

Men vi kör på, det är ju “the Karoleen way“. Idag är det ju fredag och för mig betyder det att i helgen kommer jag inte göra ett skit! Jo, rösta och hämta paket, det är det enda jag kommer göra i helgen. Adde börjar bli dålig nu också så vi får se hur det artar sig när vi båda är dåliga, för jag är tyvärr inte frisk än på långa vägar och vi behöver se till att Max får sitt. Men det löser sig alltid! Men Fredag betyder som vanligt Fem en fredag hos ElisaMatilda med temat Röd tråd.

Jag har tagit EN bild hela veckan! EN! Det har aldrig hänt mig förut! Jag tar massor med bilder hela tiden, men desto färre bilder jag tar desto sämre mår jag – en bra måttstock! =(

1. Vad har ditt tema varit för veckan? The CORONA! En ruskig influensa med feber, hosta, halsont, snorighet, huvudvärk, ledvärk, illamående, osv. Inte så himla kul faktiskt 😉

2. Vad avviker du sällan från? Att välja en Hamburgare på en meny till en ny restaurang. Det är svårt att misslyckas med en hamburgare. Jag är vanligtvis väldigt pepp på att testa nya maträtter och produkter, men på restaurang är jag lite mer restriktiv när det kommer till maten. Jag blir ganska ofta missnöjd eftersom maten är smaklös eller torr och då känns det tråkigt att betala för det.

3. Vad har du alltid med dig? En vetskap om att allt kan alltid gå åt helvete, ett förberett sinne kanske man man kalla det. Det gör att jag nästan alltid är ett steg före i tanken, för jag har redan tänkt ut en lösning till ett problem som kanske är minimal, men det är något som KAN hända.

4. Vad kommer du ofta tillbaka till? Favoritfilmerna från ungdomen och musiken jag lyssnade sönder som tonåring. Det är en tröst!

5. Vad kan du lita på i alla väder? Adde! Men också att människor är idioter! (därav mitt förbereda sinne i fråga 3).

Du kanske också gillar…

13 kommentarer

 1. tänker ofta tvärtom, förväntar mig inte att allt går fel, krya på dig!

  1. Karoleen säger:

   Tackar!

 2. Kul att läsa din svar på Fem en fredag. Krya på dig!

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla!

 3. Jag är också sjuk. Vi får krya på oss. Åh favoritfilmerna kommer också jag tillbaka till1

  1. Karoleen säger:

   Stackare, krya krya!

 4. Jag nästan förutsätter ibland att det sk gå åt pipsvängen. Jag gillar inte att jag tänker så. Senast på resa så fick jag varning för lågt luftryck i något av däcken på väg mot hotell i Ängelholm. Fan, pyspunka tänkte jag direkt. Hela kvällen på hotellet föreställde jag mig att däcket skulle vara platt på morgonen och jag skulle behöva bärgning.
  Så blev det förstås inte, det var inget problem alls, falsk varning. Och jag hade varit irriterad och oroat mig alldeles i onödan.
  På 4:e frågan kopierar jag ditt svar.

  1. Karoleen säger:

   Skönt att det gick bra, men samtidigt tänker jag att du var förberedd ifall det skulle bli dåligt, men samtidigt ska det ju inte begränsa din kväll. Det är en knivsegg 😉

 5. säger:

  Vad tråkigt att du är sjuk! Hoppas du kryar på dig snabbt, och tänk på att ta det lugnt och bara koppla av. Det behöver man ibland! Vad bra att du har Adde som du kan lita på! Krya på dig-hälsning!

  1. Karoleen säger:

   Tackar, tackar!

 6. säger:

  Då har vi nåt gemensamt den här veckan – Covid-19. Testade positivt i måndags och mår lika illa som du. Har dock sluppit ledvärken, men istället har jag ingen röst kvar. Nåt min man kanske uppskattar mera än jag. Det är otroligt många som har insjuknat just den här veckan. Undrar vad vi har gjort faktiskt. Har inte kunnat komma på varifrån smittan kom och vem som smittat mig. Det kan ju knappast ha varit tandhygienisten som hade både medicinskt munskydd och visir…
  Det var ett udda grepp – att välja en hamburgare på en ny restaurang. Ett nytt tänk här för min del.
  Hoppas nu att du kryar på dig!

  1. Karoleen säger:

   Urk, trist som fan! Hoppas du mår bättre nu!

 7. […] Mrs Calloway, Bokdamen, Madeleine, Klimakteriehäxan, Kenneth, Teskedsgumman, Helen, Ninni, Paula, Karoleen, Kina, Hanna, Janerik, Hanna, Violen, Susanne, Susie, […]

Kommentarer är stängda.