EFIT

EFIT 2023-02-24 och Fem en fredag 2023, v8: Veckans som gått

God morgon! Idag är det EFIT och fredag, häng med vetja!

02.42 Vaknade och kan inte somna om. Lyssnar på en podd och hoppas jag kan somna om…
06.32 En väldigt trött buse! Väckarklockan ringde inte och jag har ”försovit mig” mot vad jag hade tänkt, men inte så att jag egentligen är sen. ”det är vad det är, det blir vad det bli…”
07.24 På väg! Inser att jag bara kommer vända om jag åker in till jobbet så jag åker direkt till US istället.

Det är ju även Fredag idag, vi kör ju så klart en Fem en fredag hos ElisaMatilda! Det klämmer vi väl in den här kan vi väl göra, eller vad tycker ni? Dagens tema är Veckan som gått!

1. Blev det någon semla (i någon form) i veckan? Nej. Det bjöds på semlor på jobbet men jag jobbade hemma, iofs är jag inte speciellt förtjust i semlor. Jag är allergisk mot mandlar och grädde är inget jag är förtjust i heller. Så det har inte gått någon nöd på mig 😉

2. Hur firade du din senaste födelsedag? Med storfest med släkten och familjen hemma hos mamma och pappa i November, det var ju stora 4-0! Har inte skrivit något om det för jag har inga bilder från dagen, jag umgicks bara med mina nära och kära och bara njöt!

3. Vilken var den senaste listan du gjorde? Hmmm…. jag fyller ju dagligen på Inköpslistan på WhiteBoarden i köket men jag skrev också en lista på jobbet om saker som jag inte får glömma.

4. När väntade du senast på en hantverkare? Eh… tror inte jag har gjort det på ganska länge. Det skulle väl vara när vattenmätaren skulle bytas ut. Annars var det för någon vecka senast när jag “väntade” på att en Sotare som vi inte bokats in hade skickat en bokning till oss som vi inte ville ha. Jag stoppade honom vid grinden och tackade för oss! Satanstyg att skicka ut bokningar som de sen käftar emot när man säger att man inte vill ha besök, nästan bedrägeri!

5. Vilken serie eller film har du senast börjat titta på? Det är väl The Last of Us! Riktigt bra om man gillar postapokalypiska serier med zombie-tema.

08.01 Är på Mammografi! Fick komma in 35 minuter innan min utsatta tid, eftersom det var så halt på vägen och jag skippade att åka in till jobbet, så jag var lite tidigt.
09.02 På jobbet och det är dags för frukost! Vi är några få tappra som äter frukost idag.
10.12 Räknar lite! Excel och siffror som vanligt!
11.19 CCZ for the win! Har lite ont i huvudet så jag dricker ur en flaska Cola Zero som jag öppnade igår!
12.38 Slänger in matlådan i frysen, är inte tillräckligt hungrig för lunch. Blir en macka och kaffe istället! Tillbaks på arbetsplatsen och avnjuter ytterligare en kopp.
13.34 Jobbar med lite mer siffror igen. Tyvärr röda siffror på vissa veckor, men det råder vi bot på med lite omoptimering och ev nya utbildningar!
14.49 Snart dags att packa ihop. Tar ett par sista samtal och försöker avsluta sånt som måste avslutas innan helgen. Semesterplaneringen tar ju mesta tiden just nu och det är dra att hitta en punkt där man kan bryta för dagen.
15.35 Hemgång! Oj vad det var vitt på vägen hem, snöslaskigt som bara den, men ganska spöklikt. Åker förbi en kollega för att skriva på ett protokoll innan jag åker hem för dagen.
16.59 Har beställt middag! PizzaTrucken är på plats!
17.10 Tillbaka hemma och det är dags för nomnomnom! Adde och jag tar alltid två olika pizzor och delar på dem. Lite variation och gott!
18.39 Borstar Bullen! Ser inte ut som mycket men det är nog en halv Laika och väldigt fluffigt! Underullen släpper och det känns aldrig som att det tar slut.
19.47 EFIT-bilden! Ställer ner i diskmaskinen och städar undan lite i köket. Skönt att göra det innan man blir alldeles för trött.
20.59 Snöigt landskap! Adde tar Bullen på ett kvällsvarv och utomhus har det kommit några cm snö!

23 thoughts on “EFIT 2023-02-24 och Fem en fredag 2023, v8: Veckans som gått

 1. av en händelse ve jag att jag får en minisemla senare idag. det blir den första – och eventuellt sista – för i år. både busen och matte trötta idag, kanske. hemsk att vakna mitt i natten och inte kunna somna om. hoppas att du kan vila ut i helgen

 2. Oj vad god dom där mackorna såg ut! Blev hungrig!
  Har också en whiteboard i köket där jag skriver upp när något tar slut. Lätt att glömma saker annars. Ha en trevlig helg!

  1. Tackar, ja, de var goda =) Väldigt lätt, speciellt sånt man inte kanske “måste ha” utan mer sånt som är “bra att ha”…. Har alldeles för mycket hemma egentligen, men mest för att jag tycker att det är skönt att kunna laga typ vad jag vill när jag vill. Ha en fin helg!

 3. Å jösses vad sugen jag blev på vedugnsbakad pizza! Jag äter pizza väldigt sällan trots att det smakar bra, blir inte av helt enkelt. När jag såg andra avsnittet av The last of us höll jag på att ge upp. Tyckte inte jag orkade se alla äckliga zombies som man verkligen strösslade med. Men sen kom avsnitt tre och jag är på banan igen. Undrar om det finns ett nytt avsnitt att se, måste kolla, kanske är fredagskvällen räddad! Ha en fin helg

  1. Mmm…. vedugns är så himla gott! Bra att du fortsatt, avsnitt tre var så himla gulligt och sorgligt! Ha en fin dag!

 4. Jag älskar mandlar, ogillar mandelmassa, är inte heller jätte förtjust i grädde – men en semla med vanlijkräm i slinker ner eller skrapar jag bort allt jag inte gillar.
  Roligt inlägg att läsas. Ha en fin helst

  1. Mmm…. vaniljsemla kan vara ok, men jag skulle aldrig välja det själv, blir jag bjuden så absolut. Ha en fin helg!

 5. Älskar zombieserier och -filmer. Funderade ett tag på att skaffa HBO för att kunna se Last of us men kan kan inte ha fler strömningstjänster.

  1. Känner igen det där, vi har många också, men det får va så, det är bättre att ha en streaming-besatthet än kokain tänker jag 😉

 6. Spara ullen och skicka till nån som kan spinna. Jag har torgvantar och tumvantar efter mina hundar. Torgvantarna efter min gamla tik är så mjuka och sköna, och så har jag henne med mig, fast hon inte finns här längre. Tumvantarna efter hanarnas päls vart lite hårda och tjocka.

  1. Allvarligt, har du? Trodde inte det gick! Min är ju en hane, så det kanske blir lite för hårt. Men frågan är om man kan göra något annat med det. Ska kolla upp det, tack!

 7. Vara ute och ränna som jag gjorde till 01:25 hör ju inte till vanligheterna numera.

  Men kul ändå träffa flera av arbetskollegorna från andra orter. De hade åkt från Boden i norr och ett par Stockholmare också. Var nog sista gången vi träffas.

  1. Trevligt med långväga besök! Det vet man aldrig, ni kanske stöter på varandra där minst ni anar det =) Ha en fin kväll!

Comments are closed.