Blog

Fem en fredag 2023 v9: Säsongsbyte

Fredag! Oh my, det kommer inte tillräckligt snart, jag är trött, så trött! Men det går i ett här och jag hinner knappt med. När jag inte gör något aktivt känner jag mig bara för att lägga mig i sängen och scrolla på mobilen eller sova. Det går knappt att hålla ögonen öppen på kvällarna… tankarna rusa och jag försöker få ihop allt som händer i huvudet.

Lilla bullen sover!

En sak som hände i veckan var att jag fick en ny Chef på jobbet, lite hastigt och lustigt. Det är andra ganska stora ändringen på jobbet som skett med ganska kort varsel och det är mycket att tänka på och försöka fölika sig med. Men jag tror det blir bra, kanske…. den som lever får se…

Morgonen ljus

I början på veckan fick jag också se mitt första livslevande Norrsken från bron hemma vid huset. Helt galet och ack så vackert! Jag har fortfarande en helt annorlunda känsla i bröstet sen den natten. Det är lite som när jag är vid havet, jag får en känsla i bröstet som är samtidigt skönt samtidigt tryggt och samtidigt lite tryckande. Det är svårt att förklara! Tyvärr lyckades jag inte att fota Norrskenet med min mobil, men Adde lyckades så jag lånar några bilder från honom.

Kvällsljuset….

I helgen tror jag inte att vi har några speciella planer. Jag hoppas på att det kommer vara fint väder och att vi bara kan njuta lite av våren och ljuset. Kanske ta något varv med bilen och leka fotograf och vandra lite? Men vi får se.

Addes Norrskens-bild – magiskt!

Eftersom det är fredag blir det ju så klart Fem en Fredag hos ElisaMatilda, med veckans tema Säsongsbyte. Frågorna var lite tråkiga tycker jag idag, trodde jag skulle vara lite mer baserade på våren, men tre av dem gäller sommaren, så det är ju lite konstigt =( Hade varit roligare att svara på vad planerna är för våren istället.

Busen hade sovmorgon igår, vid 10 väckte jag honom för att äta frukost, efter att ha tagit denna bild…

1. Vad är det bästa med att årstiden till vår ändras? Ljuset! Det är så vackert med ljuset på våren, och efter mörkret så känns det som att livet kommer igång igen.

2. Gör du en vårstädning? Nej, inte mer än vanligt. Det blir mer tillfällen av att vi öppnar upp fönster och dörrar, och vädrar mer. Så det är ju något i alla fall.

3. Vad är något du har planerat i sommar? Nej, vi har inte kommit så långt i planerna ännu. Vi har ju knappt planerat våren.

4. Vad är något du vill göra i sommar? Skulle vilja åka på en liten semesterresa antigen till Dalarna/norrut eller mot Mariestad/Västerut, eller både och. Och så vill jag till Skåne till svärföräldrarna också.

5. Finns det något populärt turistmål under sommaren där du bor? Hmmm… Gamla Linköping och Flygvapenmuseet brukar vara populärt och Kolmården är ju inte långt bort.

Du kanske också gillar…

13 kommentarer

 1. fin hund. norrskenet är fantasiskt. våren också. de är så fint att se snödroppar, krokus och vårlök sticka upp. alltid lite oroligt att byta chef. det tar tid innan saker och ting faller på plats

  1. Karoleen säger:

   Tack tack! Jo då, älskar alla små vårblomster, men tror inte jag sett något ännu. Hoppas att det snart kommer upp.

 2. säger:

  Våren är på gång det märks verkligen, för ena dagen har vi +10 grader och andra dagen snöar det. Då ÄR det vår!

  1. Karoleen säger:

   Så sant, här var det blå himmel och solsken och sen snöstorm och nu är det grått… jomensåatt…Vårväder!

 3. Norrsken har jag sett både i Stockholm och Göteborg, inte så vanligt. Hoppas det blir bra med det nya jobbet.

  1. Karoleen säger:

   Tack tack, det hoppas jag med!

 4. säger:

  Kul att uppfatta lite var alla bor, du är den andra från Linköping idag, Gotland är också flera som bor. Vilken härlig färg du har på väggarna i sovrummet, turkos är en stor favoritfärg! Och så kul att du fick se norrsken, det lyste även här, dock från norr och dit ser inte jag hemifrån, så jag har missat norrskenet många gånger, behöve ta mig ner till sjön för att få en skaplig vy o nu är det för halkigt om kvällarna. Hoppas det blir bra med nya chefen!

  1. Karoleen säger:

   Jajjamänn, älskar sovrummets färg, trots att jag verkligen inte är en person som vill ha mycket färg runt mig. Men jag hade en vision om maldiverna och hur jag ville att känslan skulle bli och det blev det! Tack snälla! Så nöjd att jag kunde se det från bron till huset!

 5. säger:

  Om du inte varit i Dalarna förut kan jag verkligen rekommendera landskapet, det finns väldigt mycket att besöka där. Som norrlänning måste jag även påpeka att avstånden är väldigt korta, det tar bara några minuter att ta sig från ett samhälle till ett annat 🙂
  https://vonkis.blogspot.com/search/label/Dalarna

  1. Karoleen säger:

   Har varit i Dalarna men det var många år sedan, så det är dags igen! ☺️ Tack för tipsen!

 6. Adde har fångat norrskenet jättevackert. Vilka färger! Jag försökte se det förra veckan, men lyckades tyvärr inte den här gången heller. Nästa gång! Jag tror att jag också hade haft en annan känsla i bröstet efter en sådan spektakulär syn.

  1. Karoleen säger:

   Tack tack, ja, det är magiskt vackert! Hoppas du kommer ut och ser det någon dag =) Tipset är att gå med i Norrskens-gruppen på FB.

 7. […] Monika, BP, Mrs Calloway, Madeleine, Klimakteriehäxan, Paula, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, Karoleen, Anette, Ingrid, Susie, Hanna, Nilla, Vonkis, Teskedsgumman, Violen, Ejmis, Sandra, Bokdamen, […]

Kommentarer är stängda.