X-mas

Dan före dan för dan 2023

Jag stängde locket på datorn på fredagskvällen och lugnet infann sig ganska direkt. Inte speciellt typiskt, men på något sätt kändes det som att hela veckan gått i ett och jag var redo för att varva ner och stänga av Jobb-Karro. Har haft en påtaglig stressig period och behöver varva ner nu för att orka fortsätta. Vi påbörjade ledigheten med en långpromenad i snön, hela dagen hade det vällt ner snö och det som för några dagar sedan såg grått och trist ut hade blivit vitt och vackert. Det är något med snön… allt blir vackert, mjukt och härligt även i mörkret…

Sparbankseken i all sin vackra glans… Även på vintern utan löv är den otroligt mäktig!

Vårt lilla hus i vinterskrud…

Världen mjuk och kall och med mina killar gick vi i tystnaden och bara planerade helgen och intog lugnet. Tyvärr visade väderleksrapporterna att det skulle bli grönjävligt halt och eventuella trafikproblem. Vi hade tänkt att åka norrut för julfirande redan på lördagens morgon, men vi bestämde oss för att vänta och se hur det artade sig. Jultrafiken är ju skit ändå, så det är ingen ide att utsätta sig för något om man inte måste. Men medan vi gick där i vårt vinterland kändes alla bekymmer långt borta…

Hemma igen, och vi knäckte varsin öl och tog några tilltugg medan vi lagade min goda saffranspasta. Den intogs i soffan framför TVn och var så god som alltid. Älskar saffran i mat och speciellt denna med räkor är så himla god! Och så mängder med parmesan, så klart…

Efter middagen så delade vi ut paket, som vi alltid gör hemma innan vi åker iväg på julfirande. I år hade Adde köpt precis det jag önskat mig, finaste Adde! Jag hade gett honom 2 förslag, och tänkte mig att jag skulle få en av dem, men han köpte båda… <3 Denna Kaj Bojsen Zebran har stått på önskelistan LÄNGE… och äntligen är den min! Jag döpte den till Zippy och han och apan Apansson kommer trivas bra hos oss! Min andra julklapp, en lampa från Global Lighting har stått på önskelistan minst lika länge och jag är så kär i den! Tack finaste älsklingen!

Nu är det jul gott folk! <3 Hoppas ni får en lugn och fröjdefull jul!