EFIT

EFIT 2024-02-29

Välkomna till februaris andra EFIT på självaste skottdagen. Häng med mig och se om något kul händer 😊

06.12 VAAAKKKNNNAAA matte och husse! Mistluren Max tycker att det är dags att vakna och gå ut. Eftersom det finns en löptik i byn så är han extra pipig och stressig. I natt fick vi i alka fall sova ut lite då vi var extremt trötta, (många långa nätter, monstermycket jobb och sorg med lite sömn under den senaste perioden) så vi hörde inte ens att jordfelsbrytare löst ut/strömmen gått (larmet piper osv).
07.01 Frukost framför datorn! Nu jobb ett tag… Kör en Descaler på Luigi samtidigt som jag påbörjar jobbet och hoppas att det ska smaka lite mindre beskt i nästa kopp kaffe. Inte ett (planerat) möte idag men tillika deadline för vår stora implementering, så det ska bli skönt när det är “klart” med denna fas så att vi kan påbörja det “riktiga” arbetet med prognostisering och analysering. Men också Sommarsemestern, för det är ju egentligen det som ska göras i mars och publiceras innan påsk. Så nu är det många bollar i luften men en går vi i mål med idag. Woop Woop!
08.32 Dagens lista är påbörjad så att det inget glöms bort! Många punkter kan det bli…
09.12 EFIT-bilden! Tar ett avbrott i arbetet för att hämta kaffe och tömma diskmaskinen.
10.34 Nämen! En liten pick-me-up…
11.15 Försöker stressa av pilske-putte! Maxen piper och det hjälper ibland att lägga sig i sängen och låta honom sova/vila… Så det blir till att jobba lite i sängen en stund.
12.52 Lunch! Tar en korv och tittar klart på Aquaman 2. Alltså, Garants korvbröd är de bästa korvbröden som finns och de öppnas ”uppåt”, helt klart den bästa typen!
13.58 Vattnar blommorna under tiden jag tar ett jobbsamtal! Det är skönt att röra på sig och inte sitta still framför datorn hela tiden. Dessa tulpaner gör mig så glad och mina julklappar i bakgrunden gör mig också väldigt glad <3
14.32 Är kringlan kringlad så måste man sitta kvar! Fick be Adde hämta datorn så fick jag jobba i soffan så att Maxen inte stördes. Ibland blir han helt slut av pipandet/dofterna och det känns som att han behöver få sova. Ganska skönt för oss också 😉
15.37 Jomen varför inte? En kaffe till kan ju inte skada 😉
16.55 Regn och rull! On the road again… eller på väg in till stan för AW.

Efter detta vägrade min blogg låta mig lägga upp några bilder, så jag lägger upp dem nu dagen efter istället då det verkar som att bloggen vaknat på rätt sida idag.

17.34 Träffar AW-gänget på EatNam! Aleez, Cabe, PP och Jojo och ett nytt matställe det är ju aldrig dumt. Sist var i februari förra året, så det är ju verkligen på tiden. Vietnamesisk homecooking med smaker från Sydvietnam finns på menyn och det är ett ganska nytt ställe som ingen av oss har varit på innan. Mycket trevlig inredning!
18.01 En Goi cuon med räkor! Nomnom! Maten kom väldigt snabbt och det var smakrikt! Had gärna haft lite mer sås till, men denna tjocka såsen var bra, tog utan jordnötter (för obviously) men annars gott!
19.23 Ca Kho tieu! En riktigt god lax med mangosallad fick bli min huvudrätt till kvällen. Riktigt gott! Och “paprikorna” som Jojo kallade dem var inte paprikor utan ganska trevlig chili, men de tyckte inte de andra som tog bort dem 😉 Men denna var verkligen en supergod rätt! Riset behövdes inte… Ska försöka återskapa denna hemma för laxen blev så mör och smakrik! Skratt och återrapportering till Aleez blev det också eftersom hon inte jobbar hos oss längre…
20.34 Grand! Vi gick vidare till Grand och satte oss i lounge-sofforna! Ett superbra ställe att sätta sig och prata en stund efter middagen! Riktigt mysigt och väldigt roligt hade vi det, skratten blev högre och detta är kvällarna vi kommer minnas! <3
21.45 Små hjärtan! Vi satt kvar till strax innan 22 och det var trots allt en helkväll… så helkvällig det kan bli utan att dansa på borden och en riktigt utgång. Men det var väldigt trevligt och detta gör vi om snart igen, inte om ett år!
22.55 Hemma igen och i säng hos mina killar! Adde hämtade mig på stan och sen rullade vi hemåt. Det vankas DS och Maxen är suddig pga iver men det är ju också väldigt mörkt i rummet, bara TVns ljus… Nu säger vi godnatt för denna dagen, en helt extra dag i februari! Vi hörs igen om 4 år Skottdagen! Tjing!

Du kanske också gillar…

21 kommentarer

 1. säger:

  Kikar in på din dag och återkommer för att se fler bilder.

  1. Karoleen säger:

   God morgon! Jag ska strax göra detsamma =)

 2. säger:

  God morgon, man blir alltid lika glad när man kikar in på din blogg och ser dina fina bilder på vovvarna.

  1. Karoleen säger:

   Tack tack du!

 3. säger:

  Hmm.. “sköt en escaler på luigi” och jag känner mig helt borta här 🙂

  Ja, denna semesterplanering..

  1. Karoleen säger:

   Kan ju vara så att vissa av oss inte kan stava också 😉 Vår kaffemaskin ska “descale:as” dvs avkalkas. Vår kaffemaskin heter också Luigi 😉 Ja du, den kommer ni få höra mycket om 😉 Som vanligt! =)

   1. säger:

    Tittar in på din dag, åh det är ju så jobbigt med löptikar i närheten, vet hur min schäfer blev när det va sådana tider, hoppas det slutar snart.

    1. Karoleen säger:

     Mmm…. tack, det hoppas jag med!

   2. säger:

    Ah, då är jag med! 😄

 4. säger:

  Tänkte som Micke, men det var ju skönt att det inte var oss det var fel på 😉
  Korvbröd köper jag inte så ofta, men det där ska jag komma ihåg. Har sett ett recept med crabfishröra i korvbröd som faktiskt lät gott …

  1. Karoleen säger:

   Mmm… crabfish i korvbröd är jättegott och dessa rekommenderas till! Ännu godare till just crabfish är om man skär av en tunn tunn yta på vardera sida av brödet och steker i torr stekpanna för att få lite stekyta, det ger lite extra!

 5. säger:

  Korvbröd som öppnas uppåt.. Gör inte alla det för ett typ få “glada korvar”.. Testa sök på det på min sida 😄

  Ser mest ut som korvbröden/korvarna ligger på sidan för mig. 🤗

  Okej, jag är på det klara vad gäller kaffet då!

  1. Karoleen säger:

   Nja, alltså. De vanliga korvbröden ligger på plåten och så skär man ett snitt i brödet från sidan, dvs parallelt med bakytan. Med dessa så skär man snittet uppefrån MOT bakytan… så att de liksom inte “vrids” för att äta dem. Svårt att förklara. Men det är skillnad 😉

   Gällande glada korvar så ja, helt klart, det ska vara ett leende! =)

 6. säger:

  Tack för titten hos mig, kikar in igen och jag verkligen älskar dina tulpaner. Stackars vovven, inte lät att vara ‘man’
  Kika in igen, det finns en bild på utsikten 🙂

  1. Karoleen säger:

   Tack du! Det ska jag göra!

 7. säger:

  Varm korv är alltid trevligt 🙂

  1. Karoleen säger:

   Jajjamän! Alltid gott med korv!

 8. säger:

  Så utrolig nydelig sengekompis du har. Jeg hentet meg hjem en valp på lørdag. Det er veldig mye kos i slik firbeint venn.

  1. Karoleen säger:

   Åh en ny valp! Så mysigt! Jag längtar också efter en valp men vi får se när det blir!

 9. säger:

  Trevligt med lite utgång så där och god mat och trevligt surr.

  EFIT-dag redan i morgon lördag igen! Tro vilken knäppis som kommit på det 😂🤗

 10. […] morgon! Välkomna till mars första EFIT och även vårens första. Att det bara är en dag sen förra EFIT talar vi väldigt tyst om 😉 Hur Micke ”Kludd” tänkte när han la in dagarna kan man ju […]

Kommentarer är stängda.