Media

Lords of the Sound

Efter jobbet i fredags tog jag en promenad med Maxen och sen lastade jag in honom och mig själv i bilen och rullade mot Norrköping för att träffa Adde för en kväll i kulturens tecken.

Dimman hade rullat in och det blev dimmigare och dimmigare desto närmare E4:an och Roxen området vi kom. Älskar dimma och denna var nog den mäktigaste dimman jag sett. Det var helt vitt och man såg inte åkrarna på sidan av E4:an och definitivt inte Roxen. Vackert och lite kusligt…

Where did the world go?

Plockade upp Adde på kontoret och sen rullade mot Louis de Geer Konsert & Kongress för att hitta parkering. Vi hittade plats intill denna magiska byggnad. Norrköping är knasigt vackert med sina gamla fabrikslokaler. Tyvärr öste regent ner på oss i Norrköping, så det var ganska blött och trist att promenera runt i stan.

Och så gick vi till Urban Goat för att äta lite middag. Tyvärr hade de inte plats för oss, så vi fick hitta något annat att äta. Vi gick till Sushi Nama och de hade 20-ish beställningar innan oss, och eftersom vi ”bara” hade nån timma på oss kunde vi inte riktigt vänta. Vi hittade i samma veva en mobiltelefon i en snöhög och fick tillslut tag i ägarna, danskar på besök, så vi lyckades mötas upp och lämna in dem innan vi gick till Boston Grill.

Vi beställde varsin smashburgare, jag tog en Classic, 2 x 80 gram smashburgare, dubbel ost, senap, ketchup, majonäs, silverlök och saltgurka och serverades med pommes och Coleslaw.

Adde tog en Bacon smashburgare, 2 x 80 gram smashburgare med ost, bacon, baconmajo, bbq och ölbräserad lök. Och han valde dirty fries till.

Båda burgarna var riktigt goda, och de fanns flera andra sorter som jag gärna testat, Big Dip lät väldigt god. Även en Boston Chili, en Makers Ribs, Citronpasta eller en Sub jag gärna smakat, det får bli nästa gång.

Sen gick vi till bilen och tog en promenad med Max i ösregnet. Men precis när vi kom tillbaka till bilen slutade det regna och vi kunde gå de två kvarteren till K&K utan att bli mer dyngsura. Vi satt på övre parkett och slog oss ner för att avnjuta orkestermusik av Lords of the Sound i Hans Zimmers filmmusiktema.

Hans Zimmer är en tysk filmmusikkompositör, som har komponerat musik till over 100 filmer och många riktigt stora filmer. Och vi fick höra många stora filmer, men vi tyckte att de missade en hel del av de vi tyckte var “större” och “bättre”.

Vi fick veta att orkestern Lords of the Sound kommer från Ukraina och att de turnerat över hela Europa.

Orkestern spelade musik från Dune, The Dark Knight, Interstellar, Sherlock Holmes, Pearl Harbor, Gladiator, Inception, Pirates of the Caribbean, Spirit, Call of Duty: Modern Warfare 2, Madagascar, The Lion King, 007: No Time to Die, och Man of Steel. Några välkända och några som vi i alla fall inte hade hört/reflekterat över tidigare.

Konserten höll på i ca 2,5 timme med en paus på 20 minuter och var mycket trevlig. Vi hade egentligen inga förväntningar, men jag tror att vi båda hade förväntat oss mer musik som man skulle känna igen. Orkestern var väldigt duktiga och musiken vacker, det som inte var lika bra var sången… Eftersom den sjöngs på engelska så var det nästintill omöjligt att höra vad de sjöng eller sa. Vilket tog bort lite från upplevelsen. Sången blev grötig och då inte speciellt vackert. Tyvärr! Men annars var det en trevlig upplevelse.

Och sen tackade vi Norrköping för denna gången, och som alltid visar den sig från sin vackraste sida, trots regnet. Och som vi alltid säger när vi är här, vi borde komma hit oftare… <3

Du kanske också gillar…