Adde · Food · Geocaching · In-laws · Norrköping

Oliver Twist i Norrköping

För några veckor sedan besökte vi Norrköping och Svärföräldrarna. På fredagen träffades vi på Oliver Twist för att äta middag, ett ställe som har blivit lite av vårat stammis ställe i Norrköping. 

De har god mat till rimliga priser, samt trevlig personal och så favoriten Plankstek.

Det blev mycket skratt och det är trevligt att bara prata lite med svärföräldrarna nu när dom är tillbaka i Sverige och vi har flyttat till en ny stad.

Adde och hans pappa tog Olivers Plankstek – klassisk plankstek på oxfilé som serveras med färska champinjoner, majs och oströra, tomat, baconlindad sparris och bearnaisesås. Omdömme: God, men köttet var inte av den bästa kvaliteten tydligen.

Svärmor tog laxen med rom och limesås. God, såsen var tydligen extra smaskig.

Potatisgratängen som svärmor och jag delade på. Krämig och god, tror nog att det var en rotfruktsgratäng egentligen men det är ju gott det med.

Min Fläskfile Gorgonzola – Grillad fläskfilé med vitlöksfrästa champinjoneroch spanskpeppar serveras med krämig gorgonzolasås. Oh my, så god den var. Såsen var toppen och köttet var rosa och fint. MUMS!

Vi promenerade genom stan på kvällen för att ta oss till våra bilar. Vi passade på att plocka en liten cache tillsammans med Svärmor. Sen åkte vi hem till svärföräldrarna och tog kaffe och avec hemma i soffan.

Tack för en underbart mysig kväll!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .