Adde, Jakt

Adde reports: Morgonpass #4

Adde rapporterar

Upp kl 0330, ca 5 grader varmt(?)… Lämnade husvagnen ca kl 0415 och blev avsläppt 5 minuter senare, ungefär 4-500 meter från mitt pass. Svår terräng genom skogen medförde att jag nådde mitt pass ca kl 0500, där jag möttes av en vacker gryning.

Hygget verkade helt tomt.

Men precis före 6 så kliver ett rådjur fram mellan dom små tallarna ca 70-80 meter framför mig. Tyvärr hoppar den framåt mot skogen 20 meter till höger om mig och jag kan inte avgöra om det är ett lovligt djur (det är ju bara hornbärande djur och kid som är lovliga). Jag tyckte mig se tillstymmelse till två små horn, men kände mig inte säker. Dessutom, eftersom den aldrig stannade upp så erbjöds jag inget riktigt skottläge. Men i övrigt var förutsättningarna perfekta, djuret visade sin bästa sida (alltså rakt sidoläge) och fullgott kulfång under hela förflyttningen.
Istället för ett fällt rådjur fick jag nöja mig med en underbar soluppgång, lite kaffe och en något stelfrusen Snickers.
Enda som kunde ha gjort denna morgon bättre (förutom om rådjuret hade stannat, visat sig vara en bock och låtit sig skjutas) hade varit om min älskade fru var med mig. Då hade allt varit perfekt. Fast hennes snarkningar hade säkert skrämt bort alla djur inom flera kilometer…


.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Fotograf © Copyright – All rights reserved.
Bilderna på denna blogg tillhör mig och får ej spridas utan lov.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…