Blog

Fem en fredag v. 27: Ynnest

Äntligen Fredag! Och denna vecka har varit en sån där vecka där man verkligen LÄNGTAR till helgen, det har helt enkelt varit mycket jobb och mycket strul på jobbet. Ibland blir det ju så och då är det bara att lösa, men det tar på krafterna och när det infaller samtidigt som Max är väldigt krävande pga löptikar i byn så blir det extra frustrerande! Men men Fredag innebär ju Fem en Fredag hos ElisaMatilda och jag är inte sen med att hänga på som vanligt. Idag var frågorna svåra tycker jag, men jag har gjort mitt bästa, och fick tänka på något annat en stund, vilket är bra för hjärnan =) Temat är Ynnest!

Lillbus har hittat ett nytt favoritställe att spana ut på kullen.

1. När senast var någon artig mot dig? Det händer dagligen tycker jag, det finns artiga människor överallt! Öppnar dörrar, låter mig gå först in på bussen, häller upp kaffe på jobbet osv. Ja, det var ju såklart innan Corona då eftersom jag mest är hemma just nu. Men jag lever ju med en kille som alltid är artig, så för mig händer det hela tiden. Håller upp dörrar, häller upp dricka till mig först, ger mig dom lätta påsarna och ”killbär” allt annat osv. T.ex. igår när vi skulle klippa och trimma gräset, så öppnade Adde dörrarna till garaget åt mig och grindarna så att jag kunde komma ut med åkgräsklipparen istället för att fokusera på att få igång trimningen. Mest av allt är han kanske omtänksam, men han är också väldigt artig! ❤️

En bild från bilturen till tåget…

2. När senast förlät någon dig? Oj, det var svårt, jag har för vana att försöka låta bli att komma till det skedet då folk borde behöva förlåta mig. Liksom lättare så! ”Förlät” låter väldigt hårt tycker jag, det känns som något som är stort, men visst jag hoppas att Max förlåter mig för att jag “lämnade” hon HELT ENSAMEN när jag skulle hämta Adde på tåget efter en AW med jobbet. När han är löp-sjuk så är det som att hela världen går under när man lämnar honom ensam. =) Tror annars att det nog mest är Adde som har förlåtit mig mest ? Ibland är jag lite för impulsiv och tänker inte alltid efter innan jag gör något. Det kan bli dumt ibland. Som t.ex. jag klippte gräset och var lite klumpig och rev ned en ganska lång sträcka av vårt Gunnebostängsel för att jag var lite för snabb och ouppmärksam. Då fick jag be om förlåtelse =( Det var dumt!

Vrålåket!

3. Vad för något köpte någon nyligen till dig? Hmm…. Alltså, jag är så trött i huvudet idag att jag inte kommer på så mycket, men jag fick blommor från Adde för några veckor sedan. Mamma har köpt kläder till mig som vi lyckades glömma bort när vi var och hälsade på i helgen. Chefen har köpt en ny mobiltelefon till mig på jobbet =) Haha =) Jag är ju VÄLDIGT bra på att köpa det jag vill ha själv ?

4. Vad blev senast taget från dig? Oj, detta var svårt, jag kan faktiskt inte komma på något speciellt. Men jag förlorar hoppet om mänskligheten dagligen på jobbet. Det är väl det folk tar ifrån mig mest =) Men jag har varit lycklig lottad! Jag trodde att jag skulle mista någon som jag tycker väldigt mycket om för ett litet tag sedan, men nu är utsikten väldigt mycket bättre!

5. När blev du senast överraskad? Oj, den var svår, jag är ganska svår att överraska faktiskt! Har oftast redan räknat ut vad som händer innan det händer =) Jag kommer dock ihåg tre gånger som jag blev riktigt överraskad, när Jossan och Emmut dekorerar hela min arbetsplats med ballonger på min 35 års dag, när jag kommer hem till huset efter en lång arbetsdag och Adde och Svärföräldrarna har slitigt och gjort ordning ett sovrum till oss i renoveringskaoset i vårt nyköpta hus och när mina kompisar (tillsammans med Adde) hade anordnat en möhippa till mig, då blev jag verkligen grundlurad!

11 thoughts on “Fem en fredag v. 27: Ynnest

  1. visst finns det många artiga, trevliga människor. men ibland häpnar jag över väldigt vuxna – mestadels män – som bara släpper dörren i ansiktet på en. och så avbryter de! väldigt oartigt och ohyfsat!

  2. Hundar är mycket förlåtande varelser…och du verkar ha hittat en toppenkille!

Comments are closed.