Blog

Fem en fredag v37: Ägodelar & Bloggutmaning September 2021: 17 september

God morgon! Uppe tidigt idag för att försöka komma ut med Max innan regnet fortsätter vräka ner. Det är så himla trist och grått ute, jag är inte beredda på att hösten kommer nu, jag vill ha mer sol och värme. Men men, när det gäller vädret får man det man får, och det är bara att köpa läget… ☺️

Denna vecka har sprungit förbi och det är redan fredag, galet! Men som ni vet vid det här laget betyder Fem en fredag hos ElisaMatilda och veckans tema är Ägodelar!

Kujira

1. Vad äger du fler än en av som många vanligtvis bara har en av? Det första jag kom och tänka på är att vi har fem fordon, och vanligtvis har man kanske en eller två fordon, 1 alla fall 1 per förare i hemmet. Vi har fyra bilar, för lite olika anledningar och en fyrhjuling. Vi döper ju våra fordon, Ookami (varg på japanska), Tankuu (stridsvagn på japanska), Monstaa (monster på japanska) och Kujira (val på japanska) och så fyrhjulingen som jag kom på nu inte fått något namn ännu 😱 Anledningen till att alla namn är på japanska är att bilarna är japanska, Subaru och Toyotor. Nu måste vi ju komma pp ett bra namn till en off road fyrhjulig, har ni några tips?

Storbilen, Monstaa

2. Vad för vanlig sak finns inte i din ägo, men som många vanligtvis äger? Det måste väl vara en multitud av barnsaker helt enkelt 😉

Vi har istället ganska mycket hundleksaker…

3. Vad för något skulle du aldrig låna ut till en granne? Det beror på vilka grannar och relationen man har med dem. Vi bor lantligt och har bra relation med våra grannar så det mesta skulle nog lånas ut till dem, detta är nog snarare en fråga som är svårare om man bor i stan och kanske inte känner sina grannar.

4. Vad har du någon gång lånat av en granne? Skottkärra, pallbockar, och grannfrun och jag lånar ut våra män till kroppsarbete, dvs bärhjälp 😂

5. Vilken ägodel har följt dig genom livet? Min nalle som jag fick av pappas chef när jag föddes. Det är en brun nalle som är ca 30 cm hög och har hängt med mig runt jorden och gett mig väldigt mycket trygghet!

Orsakullan frågar i sin bloggutmaning:

Egentligen förstår jag inte varför…

Fråga för den 17:e september.
Foto cred: Adde, många meter uppe i trädet!

…Adde är så förtjust i motorsågar och att klättra i träd tillsammans med dem. Det känns livsfarligt och läskligt för mig och för honom är det livet! ☺️

A i trädet på tomten.

17 thoughts on “Fem en fredag v37: Ägodelar & Bloggutmaning September 2021: 17 september

 1. när våra fyra barn bodde hemma så hade vi 3-4 besiktiga bilar, barnen använde dem mest till olika jobb och fritidsaktiviteter, nu delar maken och jag en bil, dessutom har man jobbat hemma över ett år 🙂

  1. Ja, vi har ju jobbat hemma i över ett år men har till och med köpt ytterligare en bild då, men det handlar mer om där vi behöver en “familjebil” och sen är det fritidsaktiviteterna och makens extra företag som skapar behovet.

 2. Jag skulle önska att jag hade min älskade nalle Margareta kvar, men hon är försvunnen. Mamma var inte den som sparade på saker i onödan, så Margareta åkte nog på tippen vid någon utrensning.
  Ha en fin helg!

 3. det är nog skillnad på att bo i stan resp. på landet när det gäller att låna saker. på landet vet en ju precis vem som har vad och om de är pigga på att låna ut det. min gamla trasdocka som mamma sytt är nu väldigt trasig och skulle behöva uppsöka leksaksverkstad. det ser ju livsfarligt ut med din A uppe i trädet! motorsågen är ju farlig redan på marken. det ser ut som om han står på grenen han sågar i

  1. Visst känns det farligt?! Men om det är någon som är extremt medvetenhet skaderisken och ansvarsfull är det Adde. Så visst jag är orolig men jag vet ju att han är försiktig också!

 4. Mer än två (egna) fordon har jag aldrig haft – och det var för att jag inte orkade försöka sälja den gamla. Det var jag ganska glad för när min nya bil blev demolerad ett par år senare och fördes till skroten. Då hade jag den gamla SAABen att ta till medan jag letade ny bil. Jag är helt bilberoende där jag bor.

  1. Jo det är vi också, därav så många bilar 😉 men också för att fritidsintressena ”kräver” det… men vi bor stort och det funkar för oss!

 5. Hahaha! Med tanke på att ni bara är två med hund i hushållet är fyra plus en bil inte illa – hahaha! Så kul att ni döpte bilarna och gav dom just japanska namn. Fyrhjulingen kan väl få heta Abe eller “Nori”. Minns att jag älskade den MC-föraren. Han var hur snygg som helst. https://sv.wikipedia.org/wiki/Norifumi_Abe
  Sedan har vi båda två en nalle som följt med under hela vårt liv. Skoj:-)

  1. Vilket bra tips, har aldrig hört talas om Abe… men var inne och läste om honom på länken. Imponerande!

Comments are closed.