Geocaching

Öland day 1

Våran trip till Öland började kl 06 på torsdagsmorgonen med massor av strul. Vi fick inte iordning grejer, vi hittade inte saker, allting blev bara fel och vi kanske inte var på det gladaste humöret när vi äntligen kom iväg vid 08.30. Och dagens första irritationsmoment var att våran nya fina termomuggar (som vi köpte i Kanada) inte går ner i husbilens mugghållare.
Our trip to Öland, Swedens second largest island off the eastern coast, started at 6 a.m. and started with alot of trubble. Nothing seemed to want to work and we wondered if the trip might be doomed from the get-go. But we got on our way at around 8 and just to add insult to injury we noticed that our thermo-muggs (that we bought in Canada) don’t fit in the RV.   
Från Hus # 2 åkte vi ner till Ringarum och anslöt till E22 och följde den till Oskarshamn där vi hade beställt besiktning på husbilen Harmy, eftersom vi inte kunde få tid någon annan stans, och service stället hade missat att besiktiga den *mutter*. 
From house # 2 we went via Ringarum and connected to the E22 and followed it to Oskarshamn and there we had booked the annual vehicle inspecition for the RV Harmy. 
Regnet bara öste ner och det kändes som att detta kanske inte skulle bli en så solig semester. Men vad gör det när man har både regnkläder och stövlar samt en Harmy att spela kort i. 
It was raining-cats-and-dogs and it felt like this vacation was going to be doomed. But that isn’t an issue when we have rain-gear and wellies and Harmy to play cards in. 
I Oskarshamn tog besiktningen kanske 10 minuter och sen for vi vidare, via några Geocaching-stop till Kalmar. Men innan vi kom fram skulle vi äta lite lunch tänkte vi, på nån så där “mysig” vägkrog. Tyvärr, eftersom det var en röd-dag, var det lite svårt att hitta något ställe som hade öppet. Däremot när vi kom till trafikplats Rockneby, hittade vi Café & Resturang 22:an. 
In Oskarshamn the inspection took about 10 minutes and then we went back on the road. We stoped of at Cafe & Resturang 22:an in Rockneby for some lunch.
Ett ställe som hade allt från pizza, till hamburgare, till kebab och till annan á la carte mat. Vi kände att vi ville ha något ordentligt att äta så det fick blir något från á la carte menyn. Jag tog en spättafilé med potatis och remuladsås. Tyvärr var den inte god alls, maten smakade inte speciellt mycket och den var lite trist. Men jag tror att jag kanske har något fel på mina smaklökar för att jag har kommit på att jag inte kan känna smaken på typ något alls. Så jag kan väl egentligen inte helt stå bakom att säga att maten inte var god. 
The resturant had everything from pizza, to kebabs, to hamburgers to more á la carte foods. I ordered the hallibut with remoladesauce and boiled potatoes. Unfortunetly I was kind of dissapointed with my food since it didn’t taste too much, but I’m pretty sure there is something wrong with my tastebuds, so maybe the food wasn’t too bad. 
Adde tog en lövbit med persiljesmör och pommes frites. Han tyckte den var god, vanlig vägkrogsmat. 
Andy took a thin piece of meat with parsely butter and french fries. He thought it was good, normal roadside diner. 
Sen drog vi vidare mot Kalmar och stannade till för att plocka några cacher samt leta efter en iPhone till mig – jag har ju velat ha en ganska länge, men velat fram och tillbaka mängder – och nu när jag *ehm* glömde min mobil hemma tyckte Adde att det var ett ypperligt tillfälle att köpa en iPhone i “reserv” ;-). Men vi åkte till varenda Telia återförsäljare i hela Kalmar efter en 3GS 32 Gb iPhone och den fanns inte att hitta. Så stannade vi till på köpcenter Giraffen och handlade lite på ICA Maxi och sen for vi vidare mot Öland. 
Then we went on to Kalmar and stopped to pick off some caches and look for an iPhone for me – I’ve been wanting one for a while but haven’t decided if I want it or not. And since i FORGOT my cell phone at home, Andy thought it would be a good oportunity to buy an iPhone in “reserve”. 😉 But none of the stores had it in stock. We did some grocery shopping instead and then on to Öland. 

Eftersom vädret var både regnigt och otroligt dimmigt kunde man inte se så mycket när man åkte över bron, men på vissa ställen så kunde man se otroligt långt på själva bron.

Since the weather was kind of crappy it was hard to see anything on the bridge, Ölandsbron, Swedens largest bridge. But in some places you could se how long it actually is, about 6 km long. 

 Sen var vi äntligen på Öland. 
And the we were finally on Öland. 
Första stoppet blev Algutsrum kyrka och Algutsrums marknadsplats för att plocka den första Ölänska cachen. 
The first stop was Algutsrum chruch and Algutsrums market to pick up Ölands first cache. 

Sen korsade vi ön och åkte mot N Mockleby och sen ner mot Bläslinge Hamn. Vid hamnen har dom ställt upp ett monument för alla de som dog den 22 Juni 1942 i den torpederade Ubåten ADA Gorthon. 

Then we crossed the island, from west to east, and we towards N Mockleby and then down towards Bläslinge Harbour. In the harbour there is a monument for all of those who died onboard the Uboat ADA Gorthon that was torpeeded on June 22, 1942. 

Hamnen och stränderna runt omkring var väldigt vackra. 
The harbour and the beaches around the harbour were very beautiful. 
Sen åkte vi förbi Gårdby och Gårdby hamn och kände att det var dags att hitta något ställe för natten. Och stannade till vid Sandby kyrka för ännu en cache. Vi hamnade strax utanför Sandby på ett gammalt militärt skjutfält. 
Then we went via Gårdby and Gårdby harbour and felt that it was time to find a place to call a night. We stopped by Sandby church for another cache. And then we ended up outside Sandby on an old military shooting range for the night. 
Ett otroligt mysigt ställe med havet nära och plant. Dock var väl vägen in kanske inte altid så kul eftersom det var ganska blött och stora hål i marken. 
A really nice cozy place close to the ocean. The road in here probably wasn’t the best ever, but that was probabaly due to the rain. 
Stranden. 
The beach.
Sen var det dags att göra sig klara för en natt i husbilen och jag började fixa med middag. Det blev stekta kycklingfiléer med ris och en örter och vitlökssås samt en liten sallad. 
Then it was time to make night and start making dinner. We had chichen filéets with rice and a garlic and herbs sauce with a sallad. 

Efter maten så spelade vi kort i någon timme och sen gick vi till sängs. Trötta efter en ganska lång dag och en tidig morgon. 

After dinner we played some cards and then went to bed after an early morning and a really long day. 


Du kanske också gillar…