Travel

Kanada dag 12

Idag började också lite smått segt, och Adde och jag kom ur sängen strax efter 9, hör och häpna. När vi kommit upp fick vi sällskap av resten av familjen trots att dom redan ätit frukost.

Vi satt nog kvar vid bordet ganska länge och pratade så det var nästan dags för förmiddagsfika när vi var klara. =)

Med iPhone/iPod 12 days of Christmas, fick man idag ladda ner Trivial Pursuit gratis, så då satt vi och körde Adde och jag mot Svärmor och Svågern. Jag tyckte det var jätteroligt, massor med knepiga frågor.

Adde och jag spelade mot varandra, lite senare och jag vann första omgången och Adde andra. Så det var rättvist, trots att Adde var lite tjurig ;-).

När vi satt där kom en annan katt och försökte ta sig in i huset. Jag tror nog att katten satt där säkert 10 minuter och bara tittade på vad vi gjorde och följde med oss med sina söta små ögon. Jag fick absolut inte släppa in den eller ge den en liten matbit för Adde eller svärmor, dom är nog inte lika veka som jag =)

Till lunch blev det en en kycklinggryta med morötter, soltorlkade tomater och svarta oliver. Recept kommer senare för det var verkligen supergott.

Till det serverade jag en liten sallad med Roquettsallad (heter det så), tomat och feta ost. Några droppar olivolja och några drag med pepparkvarnen så var det klart.

Kycklinggrytan serverades med ris. 

Efter lunchen fixade jag lite med datorn och Svärfar, svågern och Adde fixade med någon sladddragning/ommöblering av datorn, Tv’n och alla boxar på mysvåningen. Och sen efter eftermiddagsfikan åkte de iväg och skulle handla sladdar och annat, då passade jag och svärmor på att börja släktforska lite på min släkt.

Svärmor har släktforskat ganska länge och tycker det är jätteroligt och jag har varit intresserad länge också, men inte kommit till skott. Vi satt och letade och läste i säkert 3 timmar, tills killarna kom tillbaka igen.

Temperaturen var runt nollan och det snöade nästan hela dagen. Dock en riktigt tråkig blöt snö… Så det kändes inte ens som att vore skönt med en liten promenad.

Till middag blev det smörgåstårtan som svärmor och jag fixade iordning igår. Det var en liten medelhavsvariant på den så den innehöll avokado, kyckling, soltorkade tomater, oliver och vitlök. Det var bara att dekorera den och sen skulle vi äta. Dock var det ju lite papparazzi-fotografering först för att få den bästa bilden =) Så är det ju när man har blogg…

Men den får ni senare, dom bilderna har jag inte på lillkameran utan det fotades av Adde med systemkameran.

Efter middagen blev det lite småmys på varsina håll och kurerande för vissa, förkylningarna går i ett här, i lite olika nivåer av sjukhet.

Sen blev det natt och jag pratade med mamma och pappa en stund innan jag somnade. Dom hade precis vaknat…

Du kanske också gillar…