Food, Recipe

TisdagsTema: Gott

Utmaningen: Ett ätligt tema denna vecka. Vad tycker du är gott? Fota och få det att vattnas i munnen på oss andra. Eller fota något som någon annan tycker är gott kanske?

Jag älskar mat, både att laga och att äta. Men roligast är att laga något som andra tycker är gott, då känner jag mig som duktigast. Jag kan slava i köket i 12 timmar för en måltid för att bara få en liten positiv kommentar. Jag tycker även om att göra det mesta själv, jag vill inte ha halvfabrikat eller köpta ingredienser som man enkelt kan göra själv. Denna chiliolja är ett ganska bra exempel på det. Chiliolja är otroligt smakrik och man kan göra den mild och söt eller riktigt riktigt stark beroende på hur man själv vill ha den. Vi har gjort en stark stark variant som vi gillar att steka kött i, ha en marinad till kyckling, stänka på en bit med fisk eller att göra aioli på. Den går att använda till allt och förblir jättegod. Superduper gott och otroligt lätt att göra!

Fler TisdagsTeman finns här och på TisdagsTemas hemsida.

Du kanske också gillar…