Geocaching

Geocache:ing

Adde och jag har börjat med Geocache:ing.

Info från Geocaching i Sverige: Geocaching är en sport för alla som äger en bärbar GPS-enhet. Man kanske kan kalla det för en modern version av gömma nyckeln eller skattjakt. Någon gömmer en burk eller liknande någonstans, med en loggbok och en penna som viktigaste innehåll. Sedan publicerar man så noggranna koordinater som möjligt, ibland tillsammans med ledtrådar, på en webbplats på Internet.

Med andra ord springer vi omkring i skogen med en GPS och försöker hitta skatter. “Skatterna” är allt ifrån en brustablettburk till en matlåda med en loggbok och små ditlagda “skatter” från de som tidigare hittat cache:n. På mindre än en vecka har vi hittat 6 cachar och varit ute 2 omgångar, Adde har till och med varit ute med J på lunchen och plockat 4 stycken. 😉

Det roligaste är nästan att cacharna finns på de ställen man minst anar det. Det finns en i Järna, på en otroligt central plats som man går förbi nästan varje dag, där finns den. Gömd där inga Mugglare (sånna som inte Geocachar) kan hitta dem… Det är som att man är med i en liten hemlig klubb ;-).

Här kommer bilder från våran första cache i centrala Järna.

Du kanske också gillar…