Food · Smartson

Hellmann’s via Smartson

Adde och jag fick via Smartson testa Hellmanns nyaste produkter. Man kunde välja på olika salladsdressingar, grillsåser och olika smaksatta majonnäser. För vår del var majonnäsen mest intressant då grunden i Hellmann’s majonnäs består av enkla och naturliga ingredienser. Som tydligen ger den goda och krämiga smaken. Hellmann’s majonnäs finns som naturell och i 5 spännande smaker, Onion, Wasabi, Chili, Mustard och Garlic.

Jag valde majonnäsen som heter “a hint of wasabi” (wasabimajonnäs), självklart jag ÄLSKAR ju wasabi och Adde valde majonnäsen som heter “with a spark of Chili” (chilimajonnäs).

Från hemsidan:

Hellmann’s Wasabimajonnäs är en direkt influens från det japanska köket som är hett både i USA och Europa. Passar perfekt till grillad eller flamberad fisk, eller varför inte piffa till vardagslaxen. Hellmann’s Wasabimajonnäs med sting i passar utmärkt till många olika typer av laxrätter men fungerar bra även med annan fisk. Näringsvärde per 100 g: Energi: 1100 kJ/270 kcal – Protein: 0,8 g – Kolhydrat: 7 g – Fett: 27 g

Prova Hellmann’s Chilimajonnäs till grillad kyckling, pommes frites och bakad potatis, varma smakrika smörgåsar och mycket annat. Det finns ingen gräns för hur smakrikt det kan bli! Piffiga idéer från Hellmann’s – för att vi hela tiden söker nya och spännande smaker! Hellmann‘s Chilimajonnäs – god till kött, kyckling och många vegetariska rätter som bakad potatis, pommes frites, sallad och olika grönsaksgrytor. Näringsvärde per 100 g: Energi: 1100 kJ/280 kcal – Protein: 0,8 g – Kolhydrat: 7 g – Fett: 27 g

Info om Majonnäs & Hellmann’s: Majonnäs är en kall sås som tillverkas av äggula och olja. Man rör samman äggula blandat med salt, peppar och lite vätska som vinäger eller citronsaft och tillsätter sedan olja lite i taget. Hemligheten bakom Hellmann’s Mayonnaises unika smak är det noggranna och omsorgsfulla tillverkningssättet, de fina råvarorna och den speciella kryddblandningen. Vid tillverkning av majonnäs med lägre fetthalt måste vi blanda i stärkelse för att få rätt konsistens på majonnäsen. Liksom till alla våra majonnäsprodukter använder vi bara ägg från frigående höns till Hellmann’s Wasabimajonnäs. Vi kan därför garantera att vår majonnäs är både smakrik och god och att våra höns är glada och fria – i en miljö som är anpassad för fjäderfä och med kontakt till frisk luft och natur.

Vårt betyg:

Hellmann’s Wasabimajonnäs var fantastiskt god. Det var verkligen en “hint av wasabi” och det är just precis vad som var efterfrågat. Jag använde majonnäsen på laxrullar och till räkor och det var hur gott som helst. Gillar man wasabi så gillar man denna. Tummen upp för denna! 

Hellmann’s Chilimajonnäs var också god. Dock kunde den ha smakat mer chili, för det var verkligen inte så att man kände att det var någon hetta utan bara någon liten liten liten antydan och det tycker jag var lite tråkigt. Visserligen är en “spark” väldigt liten, men den ska väl inte vara obefintlig… Eller?