Fashion, handbag

Maharani of Tirapunji

Det är en väldigt speciell känsla det där… när man är inne i en butik och tittar på varorna och på något sätt så söker sig ögonen efter just den där speciella grejen som bara skriker ditt namn. Det är inte så ofta det händer faktiskt, i alla fall inte för min del, utan jag går länge utan att hitta något som bara skriker efter mig… Jag shoppar inte så mycket, hör och häpna, jag gjorde det förr men nu shoppar jag inte lika mycket längre. Jag gillar att hitta de där, enligt mig, fynden som bara gör mig lycklig… Det må vara en liten skål i exakt den rätta färgen eller en ring som gör att det spritter lite extra i fingrarna, eller varför inte just den där väskan som uppfyller alla mina drömmar…

Jag är ju en väskoman av STORA mått och har både kända märkesväskor samt okända märkesväskor och för mig spelar det inte så stor roll utan älskar jag en väska, så älskar jag en väska… vare sig den kostar 5 kr eller 5000 kr. Jag går dock gärna efter kvalitet och försöker att köpa väskor som kommer att hålla och är något jag kan använda i många år. Både Adde och mina svärföräldrar kan bevittna om hur ledsen jag blev när min 99 kr skinväska(!) från Ebbes på Fårö, gick sönder… Totalt sett tror jag vi spenderade 4-5 gånger så mycket att fixa väskan, bara för att jag älskade den så. Tyvärr gick det tillslut inte att laga något mer och jag fick helt enkelt inse att jag var tvungen att slänga min finaste väska…

Eftersom jag är ganska petig när det kommer till vad jag vill ha, försöker jag hålla mig väldigt ajour med vilka vackra väskor som finns på marknaden. Förutom önskedrömsväskorna från Louis Vuitton, Mullberry, Mui Mui och Balenciaga så har jag några andra favorit väskdesigner som inte riktigt ligger i samma prisklass, men kvaliteten är om inte lika bra så bättre… tycker i alla fall jag! Min älskade mamma köper alltid så fina och vackra väskor till mig – många fina märkesväskor har jag fått. Favoriterna är Friis & Co, Lilly of Sweden och Tirapunji. Jag har, tack vare en underbart vänlig make, flera Friis & Co samt en Lilly of Sweden (som lite apropå heter Caroline =) ). Och om jag älskar dem! De har otroligt fantastisk kvalitet och jag tycker att de är värda varenda krona! Vissa har jag haft i flera år och de är minst lika fina nu, om inte finare eftersom de har satt sig lite och varit med om äventyr och de håller så många fina minnen.

Men ännu har jag inte fått “the pleasure” att äga en alldeles egen Tirapunji eller om jag ska vara helt korrekt så heter märket Maharani of Tirapunji. Ett välkänt väskmärke i en väskomans värld, men väskorna har funnits på den svenska marknaden sen 2005 och “Maharani of Tirapunji” tillverkas i Indien, under etiska normer med hög kvalitet och äkta material. Och för att göra det hela ännu bättre, så stödjer “Maharani of Tirapunji”  Hand in Hands arbete i Tamil Nadu, som hjälper fattiga kvinnor att hjälpa sina familjer till ett bättre liv. Det låter ju inte alls dumt, eller hur?

Just nu sitter jag och ojjar mig och suktar efter några Tirapunji väskor, några som skriker mitt namn och får mig att vilja fylla dem med äventyr och minnen… Det finns 4 favoriter, men oj så svårt det är med färgvalen… men jag tror att jag faktiskt har i alla fall lyckats begränsa mig till 1-2 färgval på väskorna =)

Kanske en KROKO PRÄGLAD VÄSKA i blått – Läcker färg (som jag inte har någon väska i tidigare) och bra storlek. Kan användas både som axelväska, hänga i armvecket väska och cross-body väska. Excellent!

11173-tw-front-1

Jag är lite inne i en cross-body period nu och älskar att kunna ha en väska med många bra fack men ändå ha armarna fria och denna FLAP VÄSKA VINTAGE – som ligger under Killväskor skulle jag hemskt gärna ha. Den ser helt makalöst mjuk och fin ut och precis så där subtil fast ändå to-die-for… Och den bruna färgen är såå vacker.

flap-front-1

En riktigt färgklick och snygg samtidigt är svårt att hitta. Och lägg då till någon som är praktisk så att man får plats med alla småsaker man behöver ha med sig, då är denna PRAKTISK SKINNKASSE i vinröd perfekt. En riktigt elegant väska, men mjukt skin och vackra detaljer.

11109-burgandy-front-1

Och så sist men inte minst, kanske min absoluta favorit av dessa fyra är denna SKINNVÄSKA MED SNYGGA DETALJER. En cross-body väska som bara ropar mitt namn. Elegant och i tiden, snygg utan att vara pretentiös. utan bara riktigt j*vla snygg. En väska man kan ha till vardags men också till fest och jag tror att den bara blir snyggare med åren… Vill ha big-time! Mitt dilema är däremot, vilken färg man skulle ta om man skulle köpa en… Den svarta är ju alltid svart, fungerar till allt, är alltid snygg och alltid användbar. Men den vinröda är ju så himla vacker. Och är den så fin som färgen visar på skärmen så blir jag lite knäsvag… Så jättevacker…

11160-burg-front-1 11160-bl-front-1

Jaha, vad har detta inlägget att säga egentligen? Jo, att jag har kommit fram till att jag hemskt gärna vill ha en Tirapunji väska som min nästa handväska. Har det gjort att jag suktar mindre? Nej, absolut inte, utan snarare mer =) Men men, vem vet, tomten, påskharen, tandfen, storken…ja, vem f*n som helst egentligen kanske kommer med en väska till lilla mig =)

Du kanske också gillar…

3 kommentarer

  1. Grattis till en underbar vinst 🙂 KRAMAR

    1. Tack snälla Ewa! =)

  2. […] Jag vann!!! behöver jag säga att jag är överlycklig?Och OH MY vad svårt det kommer bli att välja vilken väska jag vill ha! […]

Kommentarer är stängda.