Adde · Fototriss · India 2010 · KFC · Photography

Fototriss del 227: Randigt

Veckans Tema

… är RANDIGT. Koppla på mönsterradarn på dina ögon och se vilka randiga motiv du hittar till veckans triss.

När sommaren börjar lida mot sitt slut och hösten står och stampar runt hörnet, så börjar alltid mina tankar glida tillbaka till våran höstresa till Indien 2010. Tillsammans med K2 & K3 och Berget & A2 åkte vi ner och hälsade på Grevinnan och Sir som jobbade i Bangalore och sen åkte vi tillsammans och utforskade provinsen Kerela. En riktigt underbar resa som jag bara har riktigt härliga minnen från och tittar ofta på bilderna, alla 6000 bilder.

Så ganska naturligt så började jag fundera på att använda några av bilderna till Fototrissen. Några bilder från en resa som representerar Indien och en resa jag aldrig kommer glömma…

Ett av vårat första intryck av Indien var i en park som hete Big Banyan Tree Park – där ETT Banyanträd växte, men det hade spritt sig i hela parken. Det var alltså bara ETT träd, som hade mängder med vertikala “rötter” som hängde ned från grenarna och som tillslut växte till sig för att skapa egna stammat och bli större. Banyanträdet är ett heligt träd vars löv, enligt Hinduismen, är guden Krishnas viloplats. Trädet är så svart att förklara, men det ser ut som 20 st småträd som växt ihop och vrider och växer ihop för att skapa ett riktigt virrvarr av mönster.

2013-08-25 Fototriss - Randigt 01 Som från en helt annan värld så besökte vi Leela Palace i Bangalore. Ett otroligt vackert 5-stjärnigt hotell med bland de vackraste detaljerna jag någonsin sett.  Ett stenkast ifrån de fattiga indiska gatorna med hemlösa, tiggare, smuts och trafik så kunde man knalla omkring på en 9 hektar mark med vackra blommor, vattenfall och fåglar. Och så ett palats som man skulle kunna tänka sig att en Sultan skulle bo i. 2013-08-25 Fototriss - Randigt 02Vi tog flyget till Cochine men vi skulle lika gärna kunnat flyga till Alperna. VI landade i ett vackert och grönt himmelrike. Ett helt annat klimat med milsvis av teplantage. Ett landskap som jag inte förstod fanns i Indien. Det var helt otroligt och jag älskade varje sekund av tiden i Kerela. 2013-08-25 Fototriss - Randigt 03

En underbar resa som jag har så mycket vackra bilder ifrån och nån gång ska jag försöka visa er dem. En otrolig resa med de finaste av vännerna!

52 thoughts on “Fototriss del 227: Randigt

 1. Sista bilden var verkligen grym, annars brukar inte vyer bli så bra om man inte har något i förgrunden, men du har fått till djupet i den i alla fall. Men om du har 6000 bilder så varför inte sätta ihop en serie på det i bloggen och dela med dig av dina upplevelser. Själv är jag inne på min tredje Londonserie och har bland annat kört Indien ligth tidigare ( Goa). Har även gjort det på Phuket, Gambia/Senegal och Dublin.

  1. Tack, jag gillar den också =)
   Jo då, jag har tänkt att göra det, jag brukar ju blogga om varje dag när jag är på resande fot, men eftersom vi inte hade tillgång till internet då så blev det inte av. Och jag har verkligen dragit på det nu, snart 3 år som sagt, men jag tänkte att jag skulle ta tag i det någon gång =) Jag vill gärna visa de bästa bilderna och lite av Indien som jag inte är säker på att andra har gjort, vilket fick mig att se Indien annorlunda. Vi besökte bl.a. en slum och ett kvinno-center… och det var verkligen en upplevelse =)

 2. Härliga & fina bilder (trädet) är min favorit …..Svar Stämmmer bra det att det är Linköping trissat (Randigt ) önskar en skön söndag Mvh Janne

 3. Vilken härlig resa du fått uppleva. Säger som Kajsa Lisa “grymt”. Tack för att du delar med dig. Tycker alla 2 bilderna är grymma!

  Önskar dig en fin vecka!

 4. Men oj! Jag tappar andan av sista bilden. Väldigt spännande och ettan går inte av för hackor den heller! Spännande resa förstår jag!

 5. Jag förstår att det var en fantastisk resa. Dina bilder berättar det. Tillsammans blir det en jättefin triss! 🙂

 6. Spännande bilder o text! Det där teplantaget skulle jag väldigt gärna besöka! Träden påminner om Australien, växte på likanande sätt, väldigt fascinerande!

  1. Jag blev verkligen förvånad över hur landet Indien hade så många olika sidor. Kan tänka mig att Australien har lite av samma sak… =)

 7. Underbara bilder och vad jag kan förstå så var det säkert en mycket minnesvärd resa 🙂

 8. Vilka underbara bilder! Träden är ju jättehäftiga och på sista bilden ser det ut att vara riktigt hög luftfuktighet. Vackert!

Comments are closed.