Food

Slow Cooker

20131028-111555.jpg

Jag har länge funderat på att köpa en Slow Cooker, en elektrisk matlagningsgryta som tillagar maten långsamt och med låg temperatur för att få mört och god mat. Slow cookern har en teknik som gör att värmen omsluter maten vilket ger en mycket varsam tillagning samt att de naturliga safterna och näringsämnena blir kvar i grytan. Och jag har diskuterat köpet med Adde och vänner men också några jag lärt känna på Middagshjälpen som har en Slow Cooker och tillslut så slog vi till. Tretti.se hade ett bra erbjudande på en Centurion SR220 som jag tyckte såg bra ut, så det blev inte så dyrt heller.

Eftersom det är ett långkok så passar det bra att lägga i maten på morgonen och så är middagen klar när man kommer hem på eftermiddagen/kvällen. Och det gillar jag starkt, för det finns inget värre än att försöka hälsosamt, snabbt och gott när man är trött, hungrig och slut i huvudet.

Igår, till premiärmaten blev det en enkelt köttgryta med smak av Colman Senapspulver. Det blev gott och riktigt mört. Och idag blir det en köttfärssås. Det ska bli riktigt spännande att de hur det blir. Flera jag prata med säger att Slow Cookerns köttfärssås är den krämigaste och godaste köttfärsen de ätit. Men mer om det en annan gång… För fler recept kommer det att bli =) Jag är sjukt nöjd!