Bibbi.Ulf, Garden, Mom-Dad, OakNose

Långväga besök

Adde åkte till jobbet tidigt i morse och jag väntade besök från mamma och pappa.

När de kom fram blev det lite frukost och därefter gjorde vi oss i ordning och åkte in till stan för att de ville köpa något till mig. VI hamnade på Plantagen och jag eller rättare sagt vi (Adde och jag) fick välja ett gäng buskar vi ville ha till trädgården. Superlyxigt och väldigt snällt. Så vi kom hem med 7 nya buskar, 4 stycken hallonbuskar av två olika sorter, 1 röda vinbär, 1 svarta vinbär och så 1 krusbärsbuske. Det ska bli så mumsigt med så mycket bär =)

IMG_5292

Sen bar det av hemåt igen och inte nog med att dom köpte buskarna men pappa skulle även plantera dem åt oss.Dom är för snälla mina föräldrar!

Så här fint blev det i landet med alla nya buskarna och sen hade de även tagit med sig Jordgubbsplantor som vi förhoppningsvis kan få frukt på nästa år. Pappa fick hjälp på eftermiddagen av Uffe, Hansson och Adde, riktigt duktiga killar det där =)

IMG_5293

Mamma och jag fixade inomhus med allt möjligt och sen planterade hon massor med fina blommor och planterade om mina tomatplantor. Hon är snäll min mamma hon står och städar och fixar hela tiden så det är tack vare henne att jag inte hade någon disk att ta hand om morgonen efter besöket. Snällaste mamma!

På eftermiddagen så fick vi ytterligare besök av finaste Bibbi och Uffe, min faster och hennes man. Det var deras första besök till huset och det var så trevligt att de ville stanna till när de hade vägarna förbi. Uffe slet snabbt av sig tröjan och hjälpte pappa med grävandet av buskar innan fikat var klart och vi satte oss i skuggan för av njuta lite av den fantastiska vädret. Sommaren har verkligen kommit till Östergötland.

Strax efter vi satt oss kom Adde hem och tätt där efter även Hansson så det var fullt hus. Killarna bytte om och tog varsin spade för att gräva klart i landet så att alla buskarna kom ner och pappa och Uffe fick lite avlösning.

Sen var det dags för lite mat i kvällssolen, grillat och sånt. Vi bjöd på grillat vildsvin, nötkött och kyckling på grillen och så varmrostad paprika, parmesanrostad potatis samt fetaostsallad.

Kul att kunna bjuda på egenskjutet (ja, Adde-skjutet såklart) vildsvin när vi har besök och Bibbi som inte ätit det tidigare tyckte det var supergott =)

IMG_5294 IMG_5295

Till det bjöds det på vin och öl och så denna supergoda alkoholfria Belvoir Elderflower Pressé som jag fick från Grevinnan när de var på besök för några helger sedan. Denna ska ha hemma ofta, supergott till grillat. Som en svagt bubblat flädersaft som inte var så söt. Undrar bara var hon köpt den för jag hittar bara utländska siter när jag googlade på den?

IMG_5298

Så fick vi också ett supervackert fat i inflyttningspresent från Bibbi och Uffe, ett av Ulrica Hydman Valliens Tulpanfat från Kosta Boda. Jättesnällt och vackert!

IMG_5299

Max njöt som en prins av att få vara ute och bara mysa i gräset. Svalt och skönt i skuggan hos Adde och Hansson och i närheten av köttet ifall någon skulle råka tappa en liten bit =)

IMG_5300

Helt enkelt en urmysig kväll med trevligt sällskap! <3

IMG_5301

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] fina mamma hade ju med sig massor med mat och godsaker när de var och hälsade på för några veckor sedan bl.a. dessa fantastiska kanelbullar. Åh så härligt det är att ha […]

Kommentarer är stängda.