Jobb · OakNose

En skogsbrand vi helst varit utan

Åh så var det äntligen måndag igen, eller vad man nu ska säga. Helgen var väldigt trevlig med många fina minnen och värme i hjärtat!

När jag kom till jobbet i morse så kom jag på att min kollega Jax gått på semester och det skulle bli så tomt utan honom, så fick jag detta fina meddelande när jag loggade in =) FullSizeRender(2)

Jobbdagen flöt på snabbt och med många suckar men det kändes bra att äntligen få åka hem i supervärmen. Hemma fanns mina fina och försökte göra allt för att inte smälta bort i värmen. Till och med Max fick glass att äta… Buljongglass… det ni! =)

IMG_5310

Sen fick jag även ett kul mejl om att Billa öppnat en ny “butik” Vintage Corner och möbler och roliga prylar. De har invigning på torsdag, så åk dit vet jag och fynda =)Vintage Corner - Billa

Sen hände det som jag inte riktigt hade förväntat mig och är lite av ett mardrömsscenario för mig. Det började brinna utanför byn i skogen och det blev en ganska stor brand… Jag har sett alldeles för många nyhetssändningar med sånt här där vinden vänder och helt plötsligt sprider det sig massor.

Tydligen började branden som en liten brand på 100 kvm men spred sig snabbt till 3-4 hektar. Och eftersom det var så torrt så kändes det inte jättekul att det var så nära byn och så nära oss. Vi har ju redan varit med om en ganska omfattande brand hos mamma och pappa så jag kände inte riktigt att jag ville uppleva det på nytt. Det tog ganska många timmar innan de kunde konstatera att de hade branden under kontroll och att det inte var någon fara längre men man blir lite nojjig i alla fall. Senare kom det fram att det var troligtvis pga en slåttermaskin branden börjat och då kändes det faktiskt lite bättre, att den inte var anlagd eller någon som varit klantig… Under kvälls så försvann även allt vårt vatten för att släcka branden så hela byn var torrlagd och det vill man ju inte riktigt i dessa varma tider… Men senare på natten fick vi tillbaka vattnet och faran är nog över för vår del.

IMG_5318

En heldag helt enkelt! =)