post

Manhattan Highball

Det kom ett paket på posten, eller ja, det var kanske inte så förvånande eftersom jag själv har beställt det men ändå 😉 Vi fick ett presentkort från Supékort i julklapp från företaget och jag valde vackra glas från Newport och deras Manhattan Collection.

Adde poängterade när vi tittade genom ”presenterna” tillsammans att jag inte hade några Highball-glas trots att jag dricker en hel del drinkar och dessa var väldigt fina tycker jag.

Perfekta! Och kommer användas flitigt! Tack PP 🥰

post

Panchos Pinchos Ponchos

Efter en hård arbetsdag med en hel del irritationsmoment så tog jag och Bullen en siesta i solen. Ca 30 grader varmt och jag njöt som fan, men Max tyckte det var för varmt. Efter ett tag gick han mot dörren och oooade för att få komma in och sprang rakt ner för trappen till källaren och husse eller kylan ?

Sen var det dags att klä på sig, något annat än mjukiskläder och åka in mot stan för en AW med Hansson. Det var länge sedan sist!

Men först hämtade vi paket på byns affär, hämtade min nya jobbtelefon på kontoret och hämtade Hansson innan vi rullade vidare in mot stan.

Destination Pinchos! Men först passerade vi Sankt Lars-kyrkan i all sin prakt…

Nya servetter! Gulligt! Vi kom fram till att senast vi var här alla tre måste ha varit 9-12 månader sedan men Adde och jag var här på lunch vid årskiftet.

Adde behövde inte ens yttra de berömda orden ”Uhh popcorn” utan snälla Cirkusdiriktören kom direkt med två popcornlådor.

Jag tog en ny god somrig drink en ”Pink lemonade”. Riktigt god, lagom söt och lagom syrlig, ska försöka efterlikna den hemma.

Sen beställdes det in mängder med mat medan vi pratade om sommaren, semestern, hur vi ska ”Fira in semestern” och allt annat runt om kring.

Vi tog som vanligt in massor med olika och delade på. Massor med smaskigt!

Lyxchips: Lantchips med gräddfil, rödlök och rom.
Dumplings och Crispy Chicken
Dirty Fries, kycklingvingar och Stekta räkor.
Ostburgare
Kebabrulle
Sparrisrisotto, god men varning, den innehåller selleri ?
Planka, Pizza Bianco päron, Pasta rossini och sötpotatispommes

Tyvärr hade både Fish’n’chips och Kebabpizzan utgått från menyn. Supertrist tycker jag, tar alltid dem.

Blev ytterligare en drink, denna gång en Fizzy Pop, en godisfronten är ju lite av ett måste på Pinchos.

Väldigt mätta och väldigt belåtna, åkte vi mot CityGross och handlade jordgubbar i kvällssolen.

Vi släppte av Hansson och rullade hemåt till Max. Lyckligaste hunden i världshistorien är han när man kommer hem! Sen en kvällis och en stund ute i trädgården för att bara njuta av stillheten, värmen, ljuset och att det är vårt. ❤️

post

AW på Takterrassen

Idag åkte jag in till stan för en AW tillsammans med mina fina kollegor på Takterrassen på Mjärdevi Center. Vi som hyr kontorslokal i skrapan har tillgång till terrassen och vi har ätit otaliga luncher här uppe. Men idag var det dags för en AW, för att fira in sommaren och innan alla går på semester.

Trots att det var grått och trist på dagen öppnade det upp sig när det var dags att rulla in mot stan. Solen sken och det var lagom varmt. Fick skjuts in av Adde, han är alltid så snäll! <3

Det kändes helt knasigt att vara “tillbaka” om än tillfälligt på jobbet. Det såg likadant ut, men det kändes märkligt. Det var nästan 3 månader sedan jag var på jobbet senast, och jag har saknat min arbetsplats men framför allt mina kollegor. Men ikväll skulle jag i alla fall få träffa dem och njuta av en riktigt härlig sommarkväll.

Anledningen till att jag kände att det var ett alternativ att komma på Sommaravslutningen var helt enkelt att vi skulle vara utomhus på Takterrassen. Det är en fantastisk utsikt över södra delen av Linköping, Lambohov, Mjärdevi och en bit bort ser man även Slaka och Slaka Kyrka (Rosa kyrkan). Om man skulle kunna örn-titta långt bort så bor vi ungefär där huset slutar men ca 2 mil bort =)

Vi var 10 st och dukade upp ett långbord i solskenet. Handlingsansvariga PP och Cabe hade köpt mat och dryck och slagit på stort med massor av godsaker.

En riktigt härlig cider i solskenet medan, Grillmästarn tillika IT-Chefen fixade käket. Musiken ljöd över terrassen, skratten klingade och det kändes som världens sommarkväll.

Snacks! Nomnom!

Massor med gott, bla Fläskytterfilé och grönsallad.

Grillade grönsaker med majs, paprika, champinjoner och vårlök.

Kolla bara så mycket gott!

När vi ätit upp, satte vi oss och pratade om gamla kollegor, våra gamla anekdoter och bara allmänt roligheter. Jag skratta så mycket att jag hade ont i magen efter ett tag, flera av oss har ju själva suttit en sväng som Handläggare och har historier som är så roliga att det är galet.

Solen sken, kvällen var varm, drycken var kall, energin var hög och sällskapet var superroligt. Vi satt kvar länge och vid 21.30 gick den tappra skaran ner för att det började bli kallt och det var ju trots allt “en dag imorgon också” 😉

Adde kom och hämtade mig och vi åkte hemåt mot en rosaskimrande himmel. En rolig kväll men mycket skratt som känns som var ett perfekt slut på denna våren och början av sommaren. Och med planen att köra ytterligare en kväll uppe på Terrassen innan vi avslutar sommaren och välkomnar hösten.

Tack för alla skratten! <3

post

6 år på företaget

För sex år sedan stog Adde jag framför ett av vårt livs största beslut och förändring. Vi hade vid årskiftet till 2014 tagit vårt pick och pack och flyttat från Stockholmstrakten och flyttat till Östergötland. Adde hade fått nytt jobb på ett nytt företag som låg i Linköping och vi kände att det kunde vara en start på något nytt.

Mamma och pappa bodde fortfarande kvar i Dubai så vi bodde fortfarande i deras hus i Stockholmstrakten, på övervåningen hade vi skapat vårt hem. Som så länge vi kom ihåg, nästintill så länge som vi bott tillsammans hade vi bott i antigen Svärföräldrarnas hus eller mamma och pappas. När båda föräldrarparen arbetade utomlands var det två hus som behövdes tas hand om och för oss funkade det super att bo i båda och åka imellan. När svärföräldrarna kom hem från Kanada, flyttade vi allt vi ägde till Stockholmsområdet och mamma och pappas övervåning och skapade lite av en ”lägenhet” på övervåningen.

Men ett eget hem, vårt egna hem hade vi längtat efter länge. Något som kändes som ett ställe att skapa rötter och liv, men vi hade varit och tittat på långa hus in Stockholmstrakten, Nyköpingstrakten och i Norrköpingtrakten men inte hittat det vi letat efter. Men när Adde fick nytt jobb i Linköping, blev det ett nytt område att börja leta.

Första månaderna bodde vi hos Svärföräldrarna utanför Norrköping och Adde pendlade till Linköping varje dag. Jag hade inget jobb, fick Bronkit i flera månader, men letade efter jobb och något vettigt att göra. Och under fritiden letade vi efter ett eget hem, vi var på vad som känns som 100 husvisningar men hittade inte vad vi behövde. Men tillslut i slutet på April råkade vi hamna på en visning på ett hus som vi från början ratade och där hittade vi DET! Ett hus med otroligt renoveringsbehov men som skulle passa oss perfekt! Vi budade och helt plötsligt stod vi med ett hus som skulle betalas och ett lån som behövdes lösas och för att göra det behövde jag ett jobb direkt.

Jag sökte lite andra jobb än jag tänk mig från början, jobb som inte behövde några kvalifikationer och dagen efter hade jag en intervju på Företaget.

Jobbet som utannonserades var ett kundtjänstjobb på ett outsorcingföretag. Svärmor skjutsade mig till Linköping och min intervju och vi hoppades på det bästa. Första intervjun var en gruppintervju med 12-15 andra och två personer som senare skulle bli några av mina chefer och numera kollegor. Intervjun gick bra och jag fick information på vägen hem att de ville att jag skulle komma på ytterligare en intervju under eftermiddagen.

Jag kom tillbaka lite senare och fick träffa min framtida chef Virvelvind och blev erbjuden ett jobb. Utbildningen började någon dag senare.

Och för mig blev jobbet början på något för mig, ett sätt att skapa ett namn för mig själv och ett ställe som jag kunde utvecklas. Få bekräftelse för min egen kunskap och värde.

Så ett jobb var klirrat och lånen kunde lösas osv, huset var vårt och vi började en ny resa med många svängar och både stunder som varit upp och ner med mängder av renovering och tvära kast i livet. Men Vårt liv kunde i alla fall börja…

Jag började som en kundtjänstmedarbetare, men inom loppet av 8 månader hade jag fått ytterligare 3 andra ”konton” eller kundtjänster, eftersom vår personal inte sitter bara på ett konto, utan kan få samtal från flera olika kunder under dagen. Samt en Backoffice-roll.

Under våren och sommaren blev jag ombedd att söka till en tjänst som var mer en övervakande drifttjänst, på deltid, vi kallar det Realtidsstyrare eller RTM men man kan säga att det är där man monitorerar hur samtalen kommer in till företaget och fördelar resurserna/medarbetarna på bästa sätt. En kortsiktigt planering som hjälper bemanningen vi har på plats. På hösten fick jag sen möjlighet att jobba på tjänsten på heltid och gick från kundtjänstmedarbetare till RTM.

Där började en tid som jag älskade! En kollega som är bland den roligaste och bästa människan jag jobbat med och känner, Svikaren. Vi hade det så himla roligt ihop och varje dag på jobbet var fantastiskt roligt. Jag fick mycket mer ansvar och träffade då även PP som blev min chef och Cabe och Löperskan som var en del av avdelningen.

Ansvar och möjlighet till utveckling. Och därmed också utbildningsmöjligheter när vi behövde ny personal osv. Mycket utvecklande och intressant. Och under den här tiden utbildade jag många av mina kollegieblock numera vänner Jaxen, JoJo, Soffan, GurraG och FloFlo. Riktigt bra killar som blev bra RTM!

Sen slutade en på avdelningen som jobbade mer med den Långsiktiga planeringen och bli Bemmanningsplanerare. Jag fick möjligheten att flytta över till delen. Jag tog över ansvaret för prognoser och uppstarten av vad som skulle bli vårt största konto. En otroligt intressant och utmanande arbete som fått mig att växa som människa.

Och nu, snart 3 år senare sitter jag kvar och gör det jag gör. Med samma typ av arbetsuppgifter men med större ansvar och större förändringsmöjligheter. Jobbar med något som driver mig men också driver mig till vansinne. Det är här, om jag får säga det själv, jag har fått glänsa, fått utvecklas och skapat det jag är bäst på, problemlösning och analyser. På ett företag som jag om jag ska vara ärlig aldrig trodde jag skulle vara kvar så länge. Men det är jag, helt enkelt för att jag haft möjlighet att utvecklas!

Så sex år alltså… det trodde jag aldrig… ?

Att jobba hemifrån – en guide!

Så här i Corona-tider och med olika varierande grader av isolering, så tänkte jag ge några tips om att arbeta hemifrån!

Men först något jag läste på nätet nånstans…

“you are not stuck at home, you are safe at home.

… en bra tanke såhär när alla klagar på att de måste vara hemma, du är hemma i din trygga plats, har mat i kylen och vatten i kranen. Du sover i en varm säng, är FRISK och har hela kläder.

❤️

Jag är en av personerna i Sverige som älskar att jobba hemifrån.

Jag har tidigare jobbat hemma på heltid och jag gillar verkligen, jag har självdisciplinen och motivationen att klara av det utan att studsa på väggarna. Och i dagsläget har jag möjligheten att göra det, eftersom jag har en riktigt bra chef som förstår mitt behov. Även när det är icke Corona-tider!

Men nu i Corona-tider är det fler och fler som jobbar hemma för att skydda sig själv och andra. Eller för att minimera smittan och det är fantastiskt fint att människor tänker så. Jag gillar verkligen #istayhomefor där man anger varför man väljer att stanna hemma. Det är vackert att det finns så många som stannar hemma för specifika personer i sin närhet. Eller bara för hela mänskligheten. Det är vackert på något sätt!

Men jag tror att det är väldigt mycket för att får mycket av mitt behov av socialisering via vänner och familj och vardagskontakter så det är inte riktigt därför jag går till jobbet. Självklart gillar jag att umgås med mina kollegor, och flera av dem räknar jag som riktiga vänner, så de saknar jag givetvis. Men jag kan socialisera med dem på andra sätt också. I dagens samhälle sker mängder av kommunikation via digitala medel, man ringer varandra, man pratar via ett IM-program man kör möten via Skype osv. Så långa av våra möten på jobbet sker i alla fall via Skype då vi har kontor på 4 orter i Sverige och ett utomlands. Så för mig blir det inte jätteannorlunda, det är fortfarande mina kollegor men jag ser dom inte i ögonen när jag pratar med. Även fast jag självklart saknar mina kollegor väldigt mycket!

Men det innebär också att jag heller inte blir störd av andra på samma sätt. Detta låter superhårt och missförstå mig rätt, det är en del av jobbet att bli störd, men om man tänkte efter innan varje gång man skulle fråga en fråga eller berätta en anekdot, om den VERKLIGEN tillför något till diskussionen eller jobbet, så tror jag de flesta skulle inse att dom pratar ganska mycket skit! Och jag är självklart en av dem! (Jag vet att detta låter hårt men om man tänker efter vissa dagar känner i alla fall inte jag att alla diskussioner eller kommentarer man fällt, gett mig eller någon annan upplysningar som de behöver, utan det är bara ett självhävdelse behov att höra sig själv prata! Och jag älskar att diskutera saker eller prata om saker, om det ger mig värde. Men jag vet inte hur många konversationer man har varje dag som inte ger värde. Usch jag låter hemsk, men jag tror alla förstår vad jag menar, jag är ingen människohatar =( )

Vad hemmajobb betyder för mig är helt enkelt att jag kan fokusera utan att bli störd och bli klar med saker mycket snabbare och oftast av bättre kvalitet. Jag kanske är superdålig på att “filtrera bort” folk när jag sitter på jobbet och hör allas konversationer, och även om jag inte bryr mig föga om dem så registreras det i mitt huvud och jag blir störd. Därför sitter jag ofta med hörlurar på jobbet, så att jag inte ska bli störd, men tyvärr funkar det inte. Därmed är jag mer effektiv och trivs helt enkelt bättre med att jobba hemifrån.

Men, jag tänkte att jag skulle tipsa om sånt som jag har lärt mig av att jobba en hel del hemma, kanske får du något tips som kan hjälpa dig att slippa att klättra på väggarna om Corona blir värre eller fortsätter under längre tid.

Mitt absolut bästa tips är att man har ett ställe där man “jobbar”. Man väljer helt enkelt ut en eller två platser i hemmet som är “jobbet”. För min del så har vi ett arbetsrum där Adde och jag har varsin arbetsplats, med bra bord och stol samt skärmar som vi kan koppla in datorn vid. Det är ett typiskt hemmakontor med allt man kan tänka sig (vi har ju gjort detta förr!) men det behöver inte vara så avancerat. Jag har också en extra plats och det är i soffan, där jag också hittat ett sätt att sitta så att jag kan jobba bekvämt. Din plats kan vara vid matbordet, ett skrivbord eller i soffan, men se till att du sitter bra och kan sitta längre period. Ta inte en plats som du behöver använda till annat under dagen (dvs så att du behöver plocka undan när du ska äta eller barnen ska leka) utan denna plats ska finnas tillgänglig under dagen men kan plockas undan på kvällen.

Nästa tips är att se till att du klär på dig. Du behöver absolut inte klä upp dig, i jobbkläder eller gå omkring i skjorta eller kjol, men gå inte omkring i pyjamas eller vad du nu har på dig när du sover. Få kroppen att förstå att du nu ska jobba. Jag sätter på mig bekväma kläder, gärna i två lager, en t-shirt och en tröja, det gör att jag inte behöver byta om det är varmt eller kallt, och jag kan reglera snabbt. Många hatar begreppet mjukiskläder, men för mig betyder det bekväma kläder, och det kan vara jeans, mjukisbyxor eller vad det nu må vara. Bara det är bekvämt och inte får din kropp att reagera på att det är kväll/natt.

Skapa dig ett schema. Det gäller helt enkelt att veta när du börjar jobba, när du tar rast och lunch och sen när du tänker att du ska sluta för dagen. Då menar jag inte nödvändigtvis att du ska schemalägga per kvart men, desto mer detaljerad du är desto bättre/lättare det blir att fokusera och prestera. När jag jobbar på jobbet så är jag nästan alltid på plats 0620, då min buss kommer in så dags. Men när jag jobbar hemma så försöker jag alltid börja jobba 0700. Det innebär att jag innan jag börjar ska ha gått ett varv med Max, och gett honom och mig frukost. Så när jag väl sätter mig på min “arbetsplats” är jag mätt och har inte något jag behöver göra. Oftast har jag med mig en kopp kaffe för att det är något som känns bra för mig. Jag behöver oftast ett par koppar kaffe på morgonen. Och det är viktigt att du inte kommer på att du ska nog ha en kopp kaffe inom några minuter. Ge dig själv möjligheten genom att du planerar lite. Kaffe, vatten, tröja, hörlurar, trådlösa musen till datorn, osv se till att du har allt du behöver. OCH gå på toa innan du sätter dig, jag kan slå vad om att du blir kissnödig efter en kvart annars 😉

Sen fortsätter man med schemat och bestämmer man när man har sin första rast och när lunchen ska vara, eftermiddagsrast samt när du ska sluta. Och för att kunna göra ett schema så behöver du ju se till om du har möten under dagen som kan ändra schemat, men ge dig en mall som du sen ändrar varje morgon innan du börjar jobba. Och du måste låta dig själv att bryta schemat om det behövs, tog frukosten lite längre eller kände du för att ta en annan promenad på morgonen, det är ok, till och med bra, men tänk på att det innebär att du behöver korrigera ditt schema.

Min grundmall till schemat ser ut som nedan

  • 0700-0730 Börja jobba
  • 0700 (0730) – 0900 Jobba! samt korrigera schemat i förhållande till dagens möten och “att göra”.
  • 0900-0915 Förmiddagsrast. Gå ifrån arbetsplatsen, gå gärna ut i solen i trädgården eller på balkongen och andas frisk luft. Passa på att gå på toa och ät gärna något, så att du håller igång hjärnan och inte blir för hungrig innan lunch.
  • 0915-1200 Jobba!
  • 1200-1300 Lunch – eller hur lång lunch du nu vill ta/har. Om du har möjlighet ta en promenad under tiden, så får du frisk luft och kommer kunna jobba hela eftermiddagen utan att du känner trötthet. Det är även smart att ha matlådor klara som du kan ta fram och mikra eller äta utan att behöva laga. Gärna något snabbt så att du även hinner vila lite!
  • 1300-1500 Jobba!
  • 1500-1515 Eftermiddagsrast. Samma som förmiddagsrasten.
  • 1515-1600 (1630) Jobba!
  • 1600 Avsluta arbetsdagen med att planera nästkommande dags schema, behöver det justeras på något sätt?

Mitt schema är bara ett av många exempel, jag har mycket möten och behöver ta ut Max på turer under dagen så jag kan korrigera tid här eller där men det där är min grundmall. Jag gör fler avvik ifrån schemat än håller mig till det, speciellt om jag har haft ett tungt möte, eller jobbat hårt, då kanske jag tar längre lunch och kompenserar det senare under dagen.

Om du är en person som har lätt för att bli distraherad, slå inte igång TVn eller musik. Det skapar ett störningsmoment som är svårt att hålla sig ifrån. Men om du däremot är van att jobba med musik/pod i lurarna, gör samma hemma. Det skapar en länk mellan att jobba på plats och att jobba hemma. Det är ett sätt att lura hjärnan.

Hamna inte i “Jag ska bara-fällan…” Sätt igång diskmaskinen eller tvättmaskinen (om de inte låter för mycket) så att du slipper distraheras av “allt som måste göras hemma”, för det är en superlätt fälla att hamna i!

Vatten, vatten, vatten. En av de största misstagen man gör när man jobbar hemma är att man inte dricker tillräckligt med vatten. Och det gör att du kan få ont i huvudet eller känna dig trött. Så ha med dig en vattenflaska till “arbetsplatsen” så kan det hjälpa dig att hålla fokus.

Jobba inte hungrig. Att vara hungrig när man jobbar hemma är förödande! Ta hellre då med dig en snack tillbaka till “arbetsplatsen” som du kan gnaga på medan du jobbar. Och det är lätt att tänka något onyttigt här, men det behöver det absolut inte vara. Vindruvor tycker jag är sjukt bra att ha när jag jobbar, lagom sött, inte onyttigt och ändå väldigt väldigt gott =) Eller ha godis till hunden, också ett bra viktigt knep, att hålla Doggo i check!

Håll kontakten med dina kollegor. Ring, Skype:a, mejla, IM:a dina kollegor. Ni jobbar fortfarande tillsammans även om ni inte sitter på samma ort. Prata helt enkelt med dem som brukar vara en stor del av din vardag. Man kan utbyta idéer, information och umgås även utan att träffas =)

Ja, där har ni några tips från mig som jag hoppas hjälper er att jobba hemma och kanske ev slippa att klättra på väggarna. Eller vara rädda för att jobba hemifrån. Det är inte så illa som alla tycker, det kan till och med vara lite skönt =)

Mad Dog Linköping

När arbetsdagen började gå mot sitt flyg i fredags tog jag bussen ner på stan för lite shopping. På kvällen vankades det AW med IT- och WFM-kollegorna.
Men först gick jag på stan ett par timmar och hann med både den ena och andra butiken. Men hittade tyvärr väldigt lite.
Ibland är det skönt att bara strosa. Men på ESQ hittade jag en ljusstake och en porslinsask som passar bra hemma oss oss. Yay!
Dessa ljusstakar är jag väldigt kluven över, jag tycker ju att djuren är väldigt fina och dom är väldigt vackert gjord men som inredning i annat än ett barnrum känns dom jättekonstiga tycker jag.
Solen var på väg ner och färgade Stortorgets vackra hus gyllene. Det är ganska ovanlig syn så här års då vi har varit ganska svältfödda på solen i vinter.
Men Linköping är bra vackert!
När jag kände mig klar var det en halvtimme tills vi skulle träffas så jag smet in på Espresso House och köpte en Frappe och ringde mamma och pappa.
Sen var det dags att bege sig till Mad Dog för att träffa kollegorna. AWgeneralen hade fixat aktivitet och middag!
För er som bor i stan är det gamla BK!
Jag var först på plats och satte mig och väntade.
Några minuter senare dök det upp ett gäng kollegor och jag och Cabe tog varsin G&T och “Let the games begin…”
Shufflboard stod på schemat och vi delades upp i lag och se. Var det bara att lära sig detta urspåra spel. Det är ju som Curling men man slipper isen och kylan och ont i benen. Detta är lite enklare på så sätt men absolut inte lätt. Testade ju Curling på min möhippa och det var nog det svåraste jag någonsin gjort! På vårt bord blev det 1-1 så det gick väl hyfsat ?
Efter en timme gick vi vidare till bordet för att äta lite mat.
Ett glas rött till maten.
Maten hade jag inte någon som helst info om men det är ju alltid “hit or miss” på “nya” ställen. Jag beställde Oxfilé med säsongens primörer, rödvinssås, bea & pommes.
Riktigt riktigt gott! Oxfilén var mör och pommesen var både bra knapriga och smakmässigt! Och dubbla såser är ju alltid att föredra!
Efter middagen blev det fler drinkar, en Mojito, en G&T och en Caipirinha. Och massor med skratt och tokigheter. Killarna på IT är fantastiskt roliga och mina WFM-kollegor vet jag ju redan är sjukt roliga. PP, Cabe, Hybris, Soffan och IT-killarna vilken skrattfest!

Och när klockan började bli en del och restaurangen gick från restaurang till lite mer drink och festställe så var det dags för mig att bli hämtad. A skulle ju upp tidigt morgonen efter som det kändes som att det hade varit en lång dag, gick ju upp vid 04.30 som vanligt! Och så tackade jag och Cabe gänget för en riktigt rolig kväll och gick mot Hemmakväll som är standard-hämtningsplatsen.

Tack gänget, ni är som vanligt helt jävla fantastiska! ❤️

Julfest 2019

I fredags var det dags för den årliga julfesten med jobbet!

Cabe och jag skulle göra oss i ordning på jobbet så vi tog med oss lite att dricka och så lite micropop att föra med. Sen svirades det om och det korkades upp och så fick vi sällskap av kollegorna i soffhörnan på jobbet och festligheterna kunde börja.

Bra med lite salt =)

Och sen dök Aleez och PP upp och hela gänget var samlat (av dem som skulle komma) och vi kunde i samlad trupp korsa gatan och ta oss till Husman för kvällens Julfest.

Vi möttes av ballonger, dryck och vänliga leenden från PC, BMar samt finaste LL!

Ballonger!!!

Buffén är dukad, i år blev det inte julmat till fleras förtret men också till fleras lycka. Aldrig kan man göra alla nöjda ?

Vårt bord som vi delade med IT. Dvs alla som sitter borta i Mjärdevi Center. Träffade Hyena och hann prata en stund, hon är saknad min fina Hyena! ❤️

Vi satte oss till bords och läste genom kvällens ordningsreger och blev välkomnade av kvällens konferencier och PC.

Efter några tal och lite försnacket var det dags gör mat. Mycket gott att hitta med Medelhavsinspirerad mat. Nomnomnom!

Kvällen fortskred och gänget skrattade sig genom allt. Jag gillar mitt fina gäng!

När middagen duktats av slogs musiken igång och PP, Cabe och jag pratade, skrattade, sjöng, dansade oss till stängning. Vi hittade kollegor, VDn och ett gäng andra i vimlet.

Strax innan stängning satt vi och höll viktiga diskussioner med några andra. Dagens viktigaste diskussion, om vi skulle gå vidare eller om kvällen var slut för denna gången.

När festen aldrig riktigt kom igång, bestämde vi att kvällen tog slut och strax efter midnatt tändes alla lamporna och vi tackade för oss. Vi vinkade av PP och Cabe och jag hämtades av Adde och då var jobbets julfest för denna gången över.

Tack!!❤️