EFIT

EFIT 2018.02.14

Godmorgon eller något…

Jag har haft en riktig skitnatt med en Njurstensattack vid 23.30. Har haft ganska ont i ryggen i ett par veckor och senaste dagarna har det värkt rätt bra, men kopplade det inte till Njurarna utan snarare att jag är otränad i ryggen och har ett för stillasittande jobb. Men inser nu att det var ju en föraning om vad som komma skulle.

Hade i stort sett somnat när jag känner en akut smärta i vänster njure, som om jag blivit knivhuggen. Smärtan är så intensiv att jag i stort sett bara tar mig till toaletten och kräks av smärtan. Eftersom jag vet att värme hjälper ber jag Adde fixa ett bad och jag försöker andas för att blockera smärtan, men det går inte så bra utan kräks konstant i en kvart och skakar för att smärtan är ohärdig. Vi är nära att ringa till ambulansen för jag vet ju hur förra gången med Njurstensattacker kändes.

I badet så blir det snäppet bättre men får ytterligare en smärtvåg och kräks vidare. Det verkar inte släppa med värme i första taget, så vi häller ut det mesta av vattnet och häller på skållhett vatten och smärtan börjar avta en del. Så jag får äntligen i mig värktabletter och hår behålla dem i magen. Smärtan är mer hanterbar och jag går och lägger mig igen vid 01.00 med en värmeflaska på njuren. Och efter mycket om och men så somade jag vid 02.00. Och finaste Adde och Max är med och hjälper till och gör det bättre hela tiden. Dom är mina hjältar.

Vaknar till nu av att klockan ringer, vet inte hur jag ska göra. Har inte alla lika ont, i alla fall inte på samma sätt och funderingen är ju om stenen egentligen har börjat passera. Då gör det ont på ett annat sätt. Men jag är tillräckligt pigg, nåväl trött, men levande för att gå till jobbet. Tror jag… Det är ju närmare till akuten från jobbet ? Men att utsätta mina kollegor för smärtkräkningar vet jag inte om jag vill. Så nu ligger jag här och funderar på hur jag ska göra idag. Dagens första bild blir då på mitt nattduksbord och nattens atteraljer, vattenflaska, vätskeersättning, servetter och hink.

05.43

06.34

Gör frukost och steker kyckling till matlådorna för idag. Vet inte hur jag känner för att äta idag med tanke på nattens bravader. Men det är lika bra. Dags att åka till jobbet.

07.15

På jobbet och tar första kaffekoppen tillsammans med första kollen på mejlen.

08.25

Frukost och idag försöker vi vara lite lugnare mot magen. Lite vitt bröd och ost. Känner visst obehag i njuren men i det stora hela känns det bra.

09.48

Optimerar scheman och lägger ut utbildningar i schemasystemet Teleopti som ca 1/4 av våra medarbetare ligger i. Resten ligger i vårt andra schemasystem ProScheduler och det är lite som att jobba med natt och dag med de olika systemen. Båda har fördelar och nackdelar, helst skulle man vilja ha en kombination.

10.49

Kollar utfallet för några av våra kunder. Här är det viktigt att vi tar bort prognoskurvor som inte stämmer eller om det har hänt något speciellt så att det blir mer korrekt med kurvorna framöver.

11.20

Och ibland hittar man kurvor som helt enkelt är helt makalösa, eller helt enkelt felaktiga pga någon oförutsägbar händelse. Kurvan nedan, orange är prognostiserad och ligger på 445 ärenden totalt för hela dagen och utfallet ligger på 3561 ärenden, dvs ungefär 800% av prognos. Kul jul!

12.05

Dags för lunch, pasta med kyckling. Sååå gott! Kycklingen har marinerats i över ett dygn och är så saftig. Mums!

13.58

Drar rapporter och räknar på prognoser och utfallsberäkningar.

14.32

Dags för eftermiddagskoppen.

15.58

Rullar hemåt, och herregud vad underbart det är att det är ljust ute när man åker hem. Det går så fort nu!

16.49

Promenad med Maxen, skönt med solljuset men riktigt kyligt. Slasket fryser på och det blir halt.

17.34

Vardagens lyx, eller vad man nu ska säga… Disk, suck!

18.02

Myser med Max och Adde. Sötkorvshunden. Han är lite derpy-deluxe ibland.

19.18

Middag – Grilled Cheese, en riktigt favorit och en värdig Alla ❤️s dag middag.

20.31

Godis!

21.01

Lyssnar på ljudbok och försöker varva ner lite inför kvällen. Är ganska trött idag eftersom natten har varit som den var…

22.30

Godnatt, dags för DS till Max och därefter natt. Tack för idag!

Du kanske också gillar…

12 kommentarer

 1. säger:

  Men stackare! Hoppas verkligen det ordnar upp sig!

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla! Jo då, det verkar som att det är över nu. Dagen blev ju ganska smärtfri i jämförelse =)

 2. säger:

  Usch vilken natt du har haft. Ta hand om dig och hoppas det är över
  Kram

  1. Karoleen säger:

   Tack tack, snäll du är =) Kram

 3. säger:

  Vilken fruktansvärd natt, din stackare. Imponerande att du orkade ta dig till jobbet ändå. Hoppas det bara blir bättre nu och att di får en fortsatt bra dag.

  1. Karoleen säger:

   Ja, det tyckte nog kollegorna också, men det kändes inte som att jag skulle må så mycket bättre av att bara ligga hemma =( Tack för omtanken =)

 4. Micke säger:

  Men fy för allt det onda. Hoppas det är “över” för den här gången nu. Har aldrig haft så jag vet vad det vill säga..

  1. Karoleen säger:

   Tack tack, ja, det är inget man ens skulle önska sin ovän =( Tack snälla för omtanken!

 5. säger:

  Tittar förbi din dag. Hoppas kommande natt blir bättre.

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla, det blev den garanterad!

 6. Eirin säger:

  Nyrestensanfall høres ikke noe særlig artig ut! God bedring. Og ja.. er det ikke deilig når lyset kommer tilbake..

  1. Karoleen säger:

   Tack tack, ja, det är inte kul någonstans =) Nu är det ju en bra tid med ljuset som bara blir mer och mer…

Kommentarer är stängda.