Hemnet

Hemnetspanning – Motala

En väldigt speciell fastighet ligger i dagsläget till salu, en riktig pampig och läcker fastighet med mycket historia.

Tosska Villan byggdes 1873 och tomten ligger på Kvarnön med Motala Ström på ena sidan och Göta Kanal på den andra. Huset byggdes av “Motala-kungen” John Andersson och gick under namnet Villa Strömsborg.

Villans 419 kvm är uppdelade på två våningar, med källare och ett vackert tornrummet en härlig utsikt. Entréplan har 4 meter i takhöjd och är enormt vackert.

Det är verkligen ett välbevarat hus med vackra eldstäder och vackra trägolv pryder hela huset.

Förutom magisk utsikt från trädgården mot olika vattendrag har tomten även ett poolområde med utespa och poolhus. I poolhuset finns även en gästvåning, lyxigt!

Ett underbart vackert hus med detaljerna från förra sekelskiftet bevarat. Vackra spröjsade fönster, färgerna är extremt tidstypiska och enkla men eleganta.

Och utsikten, ja den säljer ju sig själv!

Älskar att huset har ett serveringsrum i anslutning tillköket och matsalen. Att bevara dessa gamla traditionerna tycker jag är så härligt och ett härligt kulturarv.

Med en nätt liten prislapp på 50 laxar under tio millar, är det småpotatis om man plaskar i den ankdammen, men för en helt vanlig Svensson är det att vinna på Lotto som krävs, ja eller bara njuta av de vackra bilderna ?

Bilder: Residence.

Du kanske också gillar…