Media

Älskade RAZR

Jag har haft många mobiler i mitt liv och jag älskar min iPhone men jag har flera favoriter sen tidigare. Ena favoriten var MOTOROLA RAZR, min sista mobil innan jag skaffade en smartphone och den andra var min älskade HTC P4350, en semi-smartphone med en inbyggd keyboard. Jag har flera gånger funderat på hur de skulle kunna ha utvecklas till att bli världens bästa smartphone, men det har väl egentligen bara varit drömmar från min sida. Min RAZR var rosa (som ovan) och jag bara älskade att ha en telefon som var sååå jag! Den var väldigt tunn och jag gillade “flip”-funktionen och den har två skärmar. Mycket smidig men det var ju egentligen inte så mycket jag gillade med vare sig Motorolas system eller funktionerna på telefonen. De var ju kanske inte någon höjdare.

 

Det jag älskade med HTC P4350 var att den var väldigt smidig och hade ett inbyggt tangentbord så att det gick mycket snabbare att skriva. Jag var en hejare både på sms samt bloggande från den. Men också att den hade ett flertal bra-att-ha-knappar på framsidan och även att det var en bättre kamera än mina tidigare telefoner. En riktigt bra telefon för sin tid. Och den skulle kunnat utvecklas i all oändlighet, vilket jag tror den faktiskt gjorde och fortfarande gör. Och om jag någonsin går ifrån OS-systemet till Android är HTC en given efterträdare.

MEN, nu förstår ni kommer det eventuellt en ny Motorola RAZR V4: The Legend Reborn.

V4:an är en viktelefon som är liten och smidig, riktigt tunn i både vikt och ovikt läge, 7.5 mm och 3.7 mm. Den fortsätter ha 2 kameror, en vi vikt läge och en i uppfällt läge, precis som sin företrädare. Fingeravtrycksläsning är en självklarhet och sen kommer telefonen ha Android Oreo 9.1 med en Intelligent UI. Att de är vatten och dammtålig är ju inte alls dumt.

På insidan finns en Qualcomm Snapdragon 855 CPU, med minst 6GB ram och 128 eller 256 GBs minne. Vilket kanske inte är jättemycket i dagen marknad, men tillräckligt mycket om man inte ska försvara filmer på mobilen. 4K kameror med 12-16 MP, med wide-angle möjlighet.

Men, jag är inte tillräckligt imponerad, tyvärr… Jag ville så gärna att en ny RAZR skulle vara som en vikbar smartphone, men det känns som att för att få möjligheten till att ha det så blir det väldigt mycket sämre prestanda och att operativsystemet inte är helt bra heller. Tveksamt att det faktiskt kan bli bra? Eller vad tror ni?

Jag vill ju ha en iPhone, men i flip-format, som har “världsbästaste” kamera och är supersmidig. Vadå, är det för mycket begärt eller, kan man inte bara få allt man vill…. =D