After work

AW: Julbord på Ikea

Ikväll blev det en spontan AW, det var ju väldigt länge sedan sist! Vi plockade upp Hansson strax efter 18 och rusade mot Tornby och Ikea för att äta Julbord. Jag vet inte riktigt hur många år vi har gjort det nu, men det känns som att det är i alla fall 4 eller 5 gången. Så det har blivit lite av en tradition. Och ja, det är inte världens bästa julbord om man är en riktig julbordsfantast, men jag som vill ha bra köttbullar och prinskorv samt goda ägghalvor och kanske några andra udda saker är i himmelriket. Men även Adde och Hansson som gillar sånt där knasigt som sill och isterband tycker att det är ett väldigt trevligt julbord med god mat.

Priset för Julbordet är 249 kr men om är medlem i  Ikea Family (som alla borde vara, det är gratis och ger mycket rabatter) så kostar det 149 kr för vuxna. Samt att dom varje år har dom lite olika erbjudanden också som man får när man köpt julbordet, igår gällde Sillburkar för 10 kr, kanske inget jag var så sugen på men förra året vet jag att det var flera bra erbjudanden, t.ex. glasburkar och matvaror.

Visste ni förresten att Ikea är Sveriges största exportör av svensk mat! Galet egentligen! 

Julbordet är uppdukat i restaurangen och det finns allt möjligt spännande, både vegetariskt och veganskt för dem som vill ha det. Det tycker jag är väldigt kul att dom tänker på att det finns något för alla.

VARMA BORDET – Köttbullar, Kokt potatis, “Chicken popcorn”, Janssons frestelse, Rotfruktsgratäng, Grönkålsgratäng, Brunkål, Rödkål, Litet isterband, Marinerade revben , Prinskorv från svensk utegris

Nomnomnom! Jag är inte en sån som delar upp det varma och kalla eftersom jag inte äter sill och sånt, men jag provar gärna saker innan jag inte gillar dem. Det enda jag inte uppskattade på denna talrik var Silltårtan, den smakade lite för mycket sill, duh! =) Men väldigt uppskattad var Tångcheesecaken, den varmrökta laxmoussen. Nomnomnom!

Och med tallrik nummer två testade jag även “chicken popcorn” som jag missade förra varvet och det var ju supergott! Typ chicken nuggets, nomnomnom!

Tyvärr var dessertbordet inte heller min grej riktigt, då jag inte gillar varesig Ris a la Malta, Ostkaka eller Lingon och jag är allergisk mot äpplen, men det gjorde absolut ingenting, jag tryckte några pepparkakor och var så mätt av maten så jag var såååå nöjd!

MUMS! Massor av gott – alltså köttbullarna, säga vad man vill med Ikea har fan i mig de godaste köttbullarna efter, dom är så mjuka och har en trevlig smak! MUMS! Vi avslutade kvällen med en snabbtur shopping i både butiken och förbutiken. Jag köpte så klart KÖTTBULLAR! =)

Du kanske också gillar…