Hansson, In-laws

Att fira in semestern 2019

Efter en arbetshelg med Svärföräldrarna, mamma och pappa och Hansson åt vi middag tillsammans på kvällen innan alla föräldrar åkte hemåt i solnedgången. Dagen hade varit super och vi fick massor gjort men tyvärr la hydrauliken i grävaren av på sena eftermiddagen så vi blev inte riktigt klara.

Under tiden som vi jobbade så jobbade Sous Vide-maskinen och tillagade lite mat till kvällen. Älgstek, Älgfilé och Kronfilé samt en fläskytterfilé fick skjuda i 10 timmar på ca 60 C och sen grillade vi till dem till perfektion. De serverades potatisgratäng, bakad fetaost, sallad och en vitlökssås. Och när solen föll åt vi middag tillsammans med våra finaste efter en hel dag med all hjälp vi kunde tänka oss! ❤️ Tack!

Eftersom Hansson precis gått på semester har vi ju enligt tradition lite festligheter på lördagskvällen. Och nu var det dags för den årliga “Fira in semestern”.

När föräldrarna åkt hem så fixade vi lite med maten och sen tog vi fram lite öl och lite snacka och satte oss ute i trädgården.

Solen höll på gå ner bakom grannhusen och himlen brann. Som vanligt när vi firar så är det underbart väder och värmen omsluter natten.

Vi tände Termacells lyktan, korkade upp varsin öl och startade musiken och bara njöt av stillheten.

Spellistan har varit med nu i fyra år och kommer förhoppningsvis vara med i många många år till…

Efter ett par öl så tände vi Shishan(vattenpipan) denna gång med mangotobak. Adde röker inte men Hansson och jag tycker det är trevligt. Vi fortsatte med drinkar/whisky och natten fortsatte länge. När klockan var två så kände vi att det var dags att gå in. Max som varit ute hela kvällen var trött och låg och sov i gräset och det började kännas lite kyligt trots tröjor.

En helt underbar kväll och då bestämde vi att det fick inte bara vara en kväll om året, det måste vi göra många gånger… det är ju så underbart härligt!

När vi gått in och kvällen börjar dra sig mot sig slut var klockan närmare tre och solen hade börjat gå upp i öster. Genom persiennerna kunde man se himlen ljusna…

Hansson sov över och vi vaknade på morgonen vid 9. När Hansson gick på toa så stack Maxen in i gästrummet och upp i sängen. Myskillen! Max sover ju i gästrummet på nätterna när vi inte har gäster…

Lillbusen fick prommis och sen blev det frukost…

En cappuccino med tillhörande smält chokladbit. Hansson fixade ❤️? Liiite kladdigt!

Mammas hälsobröd, som hon tagit med sig till oss. Mums!

Godast med arabisk vitost (som fetaost men mjukare) och tomater. Så jävla gott!

Och mamma hade även bakat Tebirkes eller Birkes som jag tycker är såååå goda. Underbart goda!

Efter frukost så passade killarna på att jobba lite i trädgården, att skyffla grus, jord och fylla i groparna för hand eftersom grävaren inte längre funkade. Vi fick en hel del gjort även manuellt!

Sen åt vi dessa ostfyllda honungsbröd till lite lunch framför tv’n och YouTube.

Vi hade helt enkelt en väldigt härlig helg med så mycket hjälp från våra nära och kära… dom kommer alltid så fort vi frågar och jobbar helt tokigt mycket. Tack från hela våra hjärtan ❤️

Och så fick vi också till att fira in Hanssons semester, en tradition som vi skaffade när vi flyttade till huset och hoppas vi kan göra länge till. DDT är en av årets härligaste kvällar! Älskar’t!

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. […] är inte bara Hanssons semester vi firar in utan även våran och igår var det dags. Vi hade ju fått tillbaka grävaren (som blev […]

  2. […] någon månad sedan, när vi firade in Hanssons semester och fick hjälp av vårt snällaste arbetslag, märkte vi att det var något fel med vår kyl. Den varnade om att den inte höll temperatur. Så […]

Kommentarer är stängda.