KFC

Tjejhelg 2019 – Badtunneresan

Idag var det äntligen dags för vår årliga Tjejresa! Det är jag och mina finaste barndomskompisar som försöker få ihop en resa på hösten bara för oss utan barn och män. Tidigare resor har gått till Öland och Gustavsberg och Tjejhelgen 2019 går till Katrineholmstrakten med besök till Vingåker Factory Outlet, en Släktstuga med badtunna och fik /loppisar som vi hittade i trakten.

Men ni får helt enkelt hänga med och se vad vi hittar på. Kl 7 lämnade Adde och jag huset och rullade genom superdimman mot Linköping. Mörkt och riktigt dimmigt!

Vi åkte förbi McD för lite kaffe och jag hoppade på tåget mot Katrineholm.

Efter en knapp timma hamnade jag i Katrineholm och försökte komma på åt vilket Stockholm var för att följa instruktionerna från chauffören Berget. Lyckades tydligen hitta rätt trots att jag inte hade någon som helst aning om vilket håll Stockholm låg. Va fan, jag bor på landet ?

Hade några minuter att roa mig innan K2 och Grevinnans tåg kom in och Berget rullade in med bilen.

Vi tog en sightseeingtrip genom Katrineholm och fick många fina anekdoter och info om metropolen Katrineholm.

Första anhalten var Vingåker Factory Outlet men eftersom det inte öppnade fören kl 10, så letade vi genom HELA Vingåker tills vi hittade ett konditori, Sultans.

Ett genuint konditori med fantastiska mackor och bakverk och vi ramlade även in på pågående vernissage för en lokal fotograf.

Mer kaffe! Och så lite energipåfyllnad både genom skratt och socker. Nomnomnom!

Vi hittade en broschyr och började planera. Kanske fanns det något slott i området att besöka? Eller någon handelsträdgård?

Vi lämnade konditoriet med påfylld energi och redo för Shopping. Jag vet inte vad jag förväntade mig riktigt, det var säkert 15-20 år sedan jag var där med sysslingarna men det var inte riktigt detta. Men massor av kläder i massor av olika märken men tyvärr hittade jag enbart en julklapp till A och ett par örhängen från Snö of Sweden. Men som tur var hittade de andra mer, så det var en bra tur ändå. Jag hittade denna superfina väskan som jag tänkte använda som datorväska eftersom min gick sönder i veckans men min dator går nog inte ner i väskan. Annars hade det varit ett riktigt fynd från Tiger of Sweden.

Vi shoppade klart och sprang in på en närliggande restaurang och åt lite lunch. Vi behövde energipåfyllnad. Kebabtallrik, inget speciellt men gick ner ??

Sen tog vi en snabbtur till Delicato-outlet och köpte fikabröd men skippa Iittala och Scorett samt Fyndtältet. Kändes kanske som att vi inte behövde köpa mer iittalagrejer det köpte vi en del förra året i Gustavsberg.

Istället åkte vi mot stugan och välkomnades av en superhärlig lapp av K2s mamma som äger stugan tillsammans med sina syskon.

Mysiga stugan som byggdes på 1700-talet men har tagits hand om väldigt vackert. Mysiga kökssoffan som användes flitigt förra gången vi var här tillsammans med killarna för 11 år sedan!

Eftersom det var ganska kallt i stugan så var det till att tända brasor samt sätta igång elementen så att vi inte skulle frysa. Scouten fixar!

Och så börjar vi fylla badtunnan med vatten. Mellan skrattattacker och knasigheter fick du syn på K2 utomhus barbent i minusgraderna. Allt blev bara för roligt för oss…

Sen satte vi igång kaffe och fikade.

Medan mörkret föll fylldes badtunnan, och sen började vi elda. Vi varvade vem som skulle gå ut och tända, fylla på ved, kolla temperaturen i regnet… och inne värmde vi oss med bubbel!

Vi fixade middag och satt i blå rummet vid kakelugnen och njöt. Och sen sprang vi om vartannat ut i regnet och kylan för att kolla på temperaturen på vattnet, det gick från 16 grader till 21 grader. Långsamt långsamt…

Vi avnjöt middagen och som vanligt när vi träffas skrattade ikapp och mådde prima. Lite rödvin till maten och massor med smaskigt att äta. Rödbetor och chèvre i ugn, gratinerade champinjoner med vitlöksfärskost, färska räkor, Manchego, Queso Iberica samt en ytterligare spansk hårdost som jag inte kommer ihåg namnet på. Brie och kex med fikonmarmelad. Oliver, Skagenröra, grönsallad, ghaliamelon och salami.

Mätta och belåtna och det gick långsamt att värma upp vattnet men efter någon “pannlampe samt paddelrörningscheck” så hade vi fått upp temperaturen till 32. Efter lite extra eldning kunde vi äntligen bada, kl var 22.30 och vi hopade i ett 38-39 gradigt vad och det var sagolikt!

Värmen var fantastiskt trots att det småregnade ute och var halvkyligt. Men vi satt i badtunna tills vi började bli lite trötta och kanske någon av oss till och med började bli lite illamående. Det var så skönt men lite varmt också.

Varma, glada i hågen och fyllda med härliga vibbar gick vi in i huset och gjorde oss ordningen för natten. Tröttheten slog till som en slägga och vi valde sängar. Och sen tror jag det gick ganska snabbt för de andra att somna ? Jag låg vaken ett tag men var så nöjd med dagen och så glad att jag har dessa underbara tjejerna i livet. ❤️

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] är det EFIT igen och det får bli så att Tjejhelgen dag 2 får bli även EFIT. Häng på […]

Kommentarer är stängda.