Hemnet

Hemnetspaning: Kohagevägen 43, Vejbystrand

Denna superhäftiga bostaden finns i vackra sommarparadiset Vejbystrand. Det gamla vattentornet har renoverats till ett 6 våningsbostad med utsikt över hela Skälderviken och Bjärehalvön och Kullahalvön.

Varje våning är ca 20 kvm och en tomt på 328 kvm med förråd och en vacker trädgård, samt carport för två bilar.

Byggnadens detaljer:

 • Antal rum: 5 rum & kök
 • Antal sovrum: 1 till 2
 • Byggnadsår: 1928
 • Tak: Koppar
 • Plåtarbete: Koppar
 • Stomme: Betong
 • Bjälklag: Betong
 • Grundläggning: Betongplatta
 • Uppvärmning: Fjärrvärme, braskamin, solpaneler. Vattenburen golvvärme på samtliga plan.

Fotografierna kommer från mäklarfirman Skeppsholmen Sotheby’s annonser.

Jag blir helt betagen av bostäder som tidigare varit något annat. Vattentorn, kyrkor, missionhus, Mejerier osv. Dessa gör mig lycklig i själen!
Vattentornet har 6 våningar á 20 kvm och den översta våningen gör mig helt pirrig, utsikten och bara känslan av att se ut över hela Vejbystrand. Tänk att sitta där och titta ut genom fönstren som går från golv till tak och njuta på sommaren men även på vintern, det är magiskt!
Utsikten är fantastisk. Och den översta våningen är helt enkelt en våning för att sitta och titta på utsikt och njuta.
Med öppen spis och så härliga sittplatser att titta runt om hela utsikten. Jag kan tänka mig mörka stormiga höstdagar, med en tänd brasa och bara vädrets makt utanför fönstren!
Vi börjar på entréplan med en härligt ljus “hall” med en vacker spiraltrappa som går hela vägen upp. Vattentornet har även en hiss, som kan vara skönt när man ska ta sig upp till Utsiktsvåningen.
Finns inte så mycket mer på nedersta planet förutom toaletten. Men det visar lite av problemen med dessa hur och det är ju att de är svåmöblerade. Men frågan är om det kanske hade varit lättare om man skippat trappan, men samtidigt så vill man ju inte bara ha hissen, det blir ett evigt väntande på att den ska komma 😉
Badrummet är ändå rymligt och innehåller en dusch, mysigt!
Sovrummet har kanske ganska mycket att önska, då menar jag inte då att utsikten inte är magisk eller så, men jag har svårt att tycka att våningssängar är sängar för vuxna människor. Jag köper att man har separata sängar men jag tycker det känns ganska jobbigt att sova i våningssäng. Det är märkligt för mig, men alla har vi olika tankar. Men det kanske inte går att få ihop en 160 säng, men jag hade i alla fall försökt att få till det, och då kanske på ett annat våningsplan.
Tvättstugan känns lite outnyttjad, men det kanske hade varit smart att ha slagit ihop en av toaletterna och denna, och då få större utrymme på en annan våning?
Vardagsrummet
Vackra gamla fönster med breda fönsterbrädor. Jag är väldigt svag för murade fönster på det här sättet och sen om man sätter en marmorplatta eller något som fönsterbräda tycker jag det är otroligt snyggt!
Köket känns välplanerat och stort!
Hissen är inredd =)
Utanför finns det en lummig trädgård med möjlighet till ute häng. Så mysigt!
Lite “Little English Cottage” känsla som jag verkligen gillar!
Mysigt! Och privat!

Jag älskar detta bygge och även om jag absolut inte hade inrett eller renoverat på samma sätt så förstår jag varför man gjort vissa val. Jag tror nog att Vattentornet ägts av ett äldre par som inte har så mycket saker och har inte riktigt samma behov som jag har. Och som en sommarstuga kanske man inte behöver ha mer, men jag skulle nog ha gjort det lite annorlunda. Men all heder till dem som har tagit en gammal vacker byggnad och gjort den tidlös och något som kommer kunna användas länge till!

Alltså Utsikten! My god!

Du kanske också gillar…

3 kommentarer

 1. säger:

  Ja jösses vilken skapelse! Så fina bilder!
  HA en bra vecka 😀

  1. Karoleen säger:

   Tack detsamma! =)

  2. Karoleen säger:

   Tack tack!Detsamma =)

Kommentarer är stängda.