EFIT

EFIT 2020.06.13

God morgon! Lördagsmorgon och sovmorgon, precis vad jag behövde. Jag skulle nog kunna sov nån timme till men Adde och Bus har gått iväg på promenad och öppnat fönstrena för vädring. Skönt då huset känns varmt men det är vindstilla ute, men lite drag blir det i alla fall. Blir nog inte mer sömn men kanske mer vila.

Idag är det i alla fall EFIT, känns som att det var superlänge sedan med EFIT men det var väl inte så länge sedan, 24 maj närmare bestämt.

07.55 Lillbus är ivrig att få komma ut och har fått syn på något som han tycker är spännande på ”kullen”.
08.24 Jag städar undan i köket efter gårdagens öppning av Matsmart-lådorna, sätter igång diskmaskinen som vi missade igår kväll och fixar frukost. Adde skickar fina bilder från promenaden. Sötisen!
09.01 Frukost i det fria, ja eller utomhus i all fall. Äggmackor och kaffe, det kan nog inte bli bättre än så.
10.11 Adde och jag jobbar i trädgården, Adde gräver upp ”helvetes-berberisen” som vägrar dö trots att vi grävt upp den, huggit sönder alla rötter, tagit varenda uppstick vi hittat men än kommer den upp. Jag planterar om våra tomater och sätter ner mina köksplanteringar av köpe pak choi, vårlök, och ingefära jag har alltså tagit ändbitarna från dessa när jag lagat mat med dem och ställt i vatten, de har bildat rötter och blad som jag nu har planterat ut. Tänkte kolla om det går ? Även planterat ut första omgången rädisor. Alldeles för sent egentligen men det får bli som det blir. Sätter nya om två veckor så har vi lite som kommer i olika omgångar tänker jag. Max han har hittat en plats i skuggan, och tycker vi mest springer omkring som yra höns.
11.05 Slipning av kanten på en av garderobsdörrarna som inte riktigt går igen ordentligt. Adde använder överhandfräsen för att få till en bra kant. Sen målning igen. Eckes Trädtjänst packar bilen för ett jobb och jag njuter i solen.
12.34 Tomaterna är färdiga, omplanterade i tomatkrukan som ska hjälpa dem att växa stabilt. Jag stoppade ner några av de mindre plantorna också men dessa behöver nog planteras om senare men vi har slut på jord.
13.48 Rullar mot dagens arbetsplats för Eckes Trädtjänst. Adde behöver ha en person på plats ifall det skulle hända något, man vet ju aldrig. Han jobbar högt upp i träd och med motorsågar, så man måste vara försiktig.
14.32 Framme. Adde är uppe i en av Ekarna och har börjat såga ner det som ska ner. Kunden bor fantastiskt vackert!
15.45 Nån stans där mitt i ser man Adde, en liten orange fläck. Ett gigantiskt träd!
16.49 Jag leker Groundie och ser till att den itusågade grenen inte faller på ett nyplanterat Plommonträd. Om man tittar noga ser man det mitt i ”högen” med en vit lapp kring en av grenarna.
17.29 Klara för idag, Adde är trött och vi behöver bryta. Det har varit 26 grader varmt idag och blåser en hel del, det tar på krafterna.
18.04 Homeward bound!
19.30 Middagen framdukad och kvällssolen skiner! Plockbricka med massor av smasken. Det verkar vara en riktigt fin kväll!
20.40 Max blev så glad när vi kom hem, och det blev en lång lekstund med husse som slutade med att dom båda låg i gräset och vilade. Sen middag och så somnade Lillbus gott i soffan. Mattes filt som huvudkudde och snarkar så gulligt!
21.55 Tar en Cola och vatten i soffan efter en riktigt rolig dag, med mycket sol och mycket jobb. Får se hur kroppen mår imorgon, och jag hoppas verkligen Adde kommer upp ur sängen imorgon, han hade ett riktigt kämpepass uppe i trädet.
22.48 Dags för kväll och DS för Max. Den rutinen kan han väldigt väl ? Tack för att ni följde med på min EFIT! God natt!

Du kanske också gillar…

16 kommentarer

 1. Micke säger:

  Hade själv inte bråttom upp från sängen idag..

  1. Karoleen säger:

   Nä… är det helg så är det ?

 2. säger:

  Även jag var sent uppe idag, det är ju sommar och helg ?

  1. Karoleen säger:

   Ja, skönt!

 3. säger:

  Tittar in på din dag. Äggmackorna såg goda ut.

  1. Karoleen säger:

   Ja tack, det var gott! Enkelt och gott!

 4. säger:

  Räknas berberis som en invasiv art eller håller den sig på sin plats även om det är svårt att bli av med den?

  1. Karoleen säger:

   Vet inte riktigt, som jag förstår det så dödar den inte annat, men den sprider sig som löpeld och kan inte dödas. Vi har tagit bort en stor häck med det, för 6 år sedan, men det fortsätter komma upp både på den platsen men också på nya ställen hela tiden.

 5. säger:

  Kikar in på din dag. Fint väder även hos dig idag. 🙂

  1. Karoleen säger:

   Ja, verkligen. Så skönt! Tack för titten!

 6. Det är skönt med sovmorgon.

  1. Karoleen säger:

   Väldigt! Händer inte ofta hos oss men det är skönt när det händer!

 7. efwalonn säger:

  Plockbrickan såg väldigt god ut och vilket vackert väder ni verkar ha haft!
  http://www.medeashem.blogspot.com/

  1. Karoleen säger:

   Den var väldigt god, perfekt kvällsmat tycker jag =)

 8. säger:

  Rejäla grenar på den där eken. Man fattar inte hur tungt det är när man ser dem nerifrån. Bra jobbat!

  1. Karoleen säger:

   Oh ja, man blir väldigt varse om hur stort det är när det ligger på marken =)

Kommentarer är stängda.