Blog

Fem en fredag v. 31: Doft och lukt

Fredag! Denna veckan har gått fort och trots mycket jobb så har jag ändå känt att det gått bra. Sista arbetsdagen innan semestern nu, det är sååå skönt! Och fredag betyder ju Fem en Fredag hos ElisaMatilda.

Denna månaden har vi ju fått uppleva en del regn, i alla fall här i Östergötland.

1. Vad doftar bättre på sommaren än på vintern? Doften efter regn, måste svara precis som ElisaMatilda där. Det är doft som är fantastisk på sommaren men på vintern luktar det inte alls efter regn. Men samtidigt tycker jag att det doftar strax innan det snöar. Den soften är också magisk.

Jasminte till sushi!

2. Vad doftar bättre än vad det smakar? Te! Jag älskar doften av te men det smakar absolut ingenting, typ ljummet/varmt vatten. Det finns så många fantastiska teer men jag blir alltid besviken. Men ibland smakar det bara beskt, och stark. Eller ibland kan jag tycka att Russian Grey smakar gott men oftast smakar det bara varmt vatten. Jasminte till sushin smakar iofs alltid gott, men är mer ett matte och inte mysdrickate. Vilket är sjukt synd, för många verkar tycka att Te är livet.

3. Vilken doft tar dig tillbaka till barndomen? Oj svårt, många dofter tar mig tillbaka men jag vet inte om det är till barndomen.

4. Vad är en doft du gillar som andra kan tycka är udda? Jag kan tycka att rökdoft luktar ganska gott, färsk, alltså när det röks, så kan cigarettrök, cigarrrök eller vattenpiperök kan vara ganska gott! Dock inrökt luktar vidrigt. När man blåser ut ett ljus, det är en härlig rökdoft!

5. Vilken lukt rynkar du på näsan åt? Välling är äckligt, doften får mig att kvälja. Det är något som bara påminner mig väldigt mycket om doften av kräks.

Du kanske också gillar…

14 kommentarer

 1. älskade sjukhusets drickvälling när jag födde barn 🙂

 2. Ja, när du skrev cigarrök och doften efter utblåst ljus kom jag på att jag gillar samma.
  Därför kul att läsa andras svar, för i all hast kom jag inte på “vad jag själv tycker” 😀

 3. säger:

  Välling? Ja det kanske inte luktar så gott precis, men det finns det som luktar sämre.
  Ha en fin helg!

 4. säger:

  Har nog inte tänkt på vad välling luktar men tror inte jag tycker det luktar illa. Dofterna efter en regnskur är i alla fall härliga, under sommaren i alla fall.

 5. välling doftar lika mjukt och runt som det känns i en orolig mage, tycker jag. men jag kan inte erinra mig att jag fått det på BB. jag är ingen stor tedrickare eller tekännare, men jag tycker om Spirulinate på kvällarna. det doftar jättegott och smakar gott också

 6. Jag tycker att te smakar ungefär som det luktar, kanske bara lite “blekare”. Fast jag dricker ofta kryddiga teer så det kanske är lite olika.

 7. säger:

  Intressant det där med te, jag är tedrickare och tycker oftast att det luktar gott, iaf det jag dricker, oftast kryddiga med kanel, nejlikor och liknande köpt på specialbutiker 😉 men håller med om att det finns sorter som är pluss minus noll.

 8. Paula Merio säger:

  Vilka annorlunda dofter du bjuder på. Håller med om teer, kan dofta gott,smakar ingenting, bara blask. Jag har ingen egen rök, men när kompisar röker fisk eller kött doftar det helt underbart av enris och kryddor.
  Trevlig helg

 9. Kina Hellquist säger:

  Cigarettrök utomhus på sommaren luktar gott. Det är faktiskt enda gången som jag kan känna ett litet röksug efter 25 år i avhållsamhet! Men jag skulle aldrig prova igen.

 10. säger:

  Hahaha! Välling påminner dig om spyor. Å nu när jag tänker på det så har du rätt. Å konsistensen där är ju ungefär densamma också;-)
  Håller helt med dig om te. Ännu värre är det när min engelska man häller mjölk i teet – yuck! Då luktar teet inte ens gott längre.
  Nu är jag ju rökare och jag gillar röklukt, men absolut inte inomhus eller om kläderna luktar rök. Likaså hatar jag fulla askkoppar.

 11. Ja du, kräks luktar inte gott precis – det är helt klart nåt man vill slippa att känna!
  KRAM/Susie

 12. säger:

  Själv så fullkomligen avskyr jag tobaksrök, har alltid gjort, mår direkt illa bara jag kommer i närheten av den, eller lukten av aska, usch. Tänk så olika det kan vara.

 13. Jo rök kan lukta gott precis när den sveper förbi näsan. Även brandrök. Men där stannar det.
  Te vet jag knappast vad de luktar, så sällan någon dricker de här.
  Välling – jag har aldrig tänkt på doften men smaken är inte god. Brukar smaka för känna om värmen är ok när jag passar barnbarn.
  Kramiz

 14. Välling luktar illa speciellt sån där pulvervariant från typ Semper.

Kommentarer är stängda.