Blog

Fem en fredag 2023 v37: Teamövning

Den här veckan har verkligen gått i ett! Jobbet har bytts med fritidsåtagande och annat som behövde göras denna vecka. Jag har stupat i säng varje kväll och vaknat mer och mer trött när klockan ringer 0530. Adde har ju inte mått bra i veckan och jag tror att jag kan vara på väg att bli sjuk också, men framförallt så gör den kalla luften att min astma sätter igång. Och det gör ju sitt för orken också. Men jag har varit superduktig med medicinen och försökt tänka på hur jag mår bäst med min astma, så det känns faktiskt ganska mycket bättre idag trots att jag var ute igår med kollegorna på AW 😉

In tidig dimmig morgon…

I helgen ska jag vila, vila, och sen ska jag vila lite till. Jag måste ta igen lite ork men jag måste också göra en massa som legat efter som tvätten, göra trädgården höstredo och städa. Sen kan jag tänka mig lite kul också 😉 Äta god mat, umgås med fina människor och bara njuta av helgen. Kanske lyckas hitta mer än nån liter svamp, det hade varit trevligt. Är så sugen på att göra Syltade Trattkantareller, men jag behöver minst 5 liter för Lillis recept!

Veckan extremt svaga norrsken… man ser det lite svaga gröna skenet över de mörka träden.

Men först kör vi fredag, med allt vad det innebär. Hemmajobb och en sjukling att ta hand om <3 Men först Fem en fredag hos Elisa Matilda, där veckans tema är Teamövning!

En superfin kål som Billa har som krukväxt inomhus! Som en liten palm ju!

1. Vem av Astrid Lindgrens karaktärer är din favorit? Pippi såklart, coolare tjej får man ju leta efter! Tänk vilken stark och modig tjej Astrid egentligen gav Sverige, i en tid där vi fortfarande levde i en ganska patriarkalt samhälle.

2. Om du kunde åka tillbaka i tiden, var skulle du åka då? Mitt svar är alltid Gamla Egypten när det kommer historiska frågor. Att få se hur Faraonerna levde och hur de byggde de magiska pyramiderna och templen, skulle ha varit mycket häftigt!

3. Vilket var ditt första jobb? Jag jobbade på HR på Ericsson i Egypten på somrarna i gymnasiet. Pappa var landschef där och jag jobbade med att sortera inkomna CVn och sortera dem analogt på lämplighet samt scanna in dem i ett datorsystem.

4. Om utomjordingar landade på jorden, vem skulle du rekommendera dem att prata med? Bruce Springsteen, han verkar vettig 😉 Eller Stephen Fry – det skulle vara något att se!

5. Om du var tvungen att äta en krita, vilken färg skulle du välja? Helst ingen, men om de smakar lika gott som de är “fina” så kanske en turkos skulle smaka tropiskt och gott? Eller en hallonrosa som smakade Hallon?

En lunchpromenad på landet…

Du kanske också gillar…

13 kommentarer

 1. Ja, det hade varit otroligt häftigt att få se hur de faktiskt byggde pyramiderna. Tycker det är häftigt att fundera över hur de egentligen byggt höga byggnader. Tex kyrkor och så vidare när det inte finns modern utrustning.

  1. Karoleen säger:

   Verkligen, det känns galet att “vanliga” människor skulle ha byggt dessa =)

 2. fina bilder. det börjar bli svalare här söderöver också. är lätt snuvig men inget som påverkar så mycket. sommarjobben gav en nyttiga arbetslivserfarenheter.

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla!

 3. säger:

  Vackra bilder du bjuder på. Helt magiska. Ja Pippi är en fantastisk liten tjej.

  1. Karoleen säger:

   Tack tack!

 4. säger:

  Så fina bilder har du lagt ut! Pippi är alltid en favorit, men Astrid har skrivit om många starka flickor! Det är härligt!

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla, det har Astrid nog gjort, kanske jag som har missat det =)

 5. Ätbara krukväxter är fint, har sett norrsken ett par gånger, i Stockholm och Göteborg. Väldans att avgöra lämplighet i andras CV. Fry är klok och rolig.

  1. Karoleen säger:

   Jo, du, det var inte helt lätt som tonåring, men när man söker en ingenjörstjänst måste man ju vara examinerad ingenjör… så det var ganska enkelt i vissa fall =)

 6. säger:

  Jag tänker alltid på Elizabeth Taylors roll som Kleopatra när man pratar Egypten och pyramider. Har själv aldrig besökt landet men håller med om att det är otroligt mycket kvar att undersöka där. Och det man vet är ju oerhört spännande. Ja Pippi, en oefterhärmlig tjej med hjärtat på rätt ställe, precis som de andra Lindgren-figurerna. Min uppfostran har gjort mig något blygare än Pippi dock…
  Trevlig helg

  1. Karoleen säger:

   Visst, vackra Elizabeth Taylor! Jag önskar att jag var lika kavat som Pippi, men jag som du fick en annan uppfostran, men på senare år har jag faktiskt uppfostrat mig själv när det gäller vissa saker. Tack snälla du!

 7. […] Teskedsgumman, Hannele, corkystyle, Paula, Nilla, Klimakteriehäxan, Gerd, Kina, Ingrid, Susanne, Karoleen, Debutsky, Anna, Birgitta, Madelena, […]

Kommentarer är stängda.