Adde, Food, Hansson, Semester 2020

Semester 2020 – dag 7

Första semesterveckan är snart slut, och jag ska vara ärlig och säga att jag känner att jag varit på semester i flera veckor, vi har hunnit med så mycket på denna vecka och vi har också hunnit vila! Perfekt balans!

Idag tog jag sovmorgon, har haft migrän ett par dagar och kände att jag behövde sova några timmar extra. Adde gick upp och gick en längre tur med monstret, så fick jag sova en stund extra. Och när vi satt och åt frukost kom Adde på att vi kanske skulle ta en tur till Jönköping då Ikea där har madrassen vi är ute efter. Och så skickade vi ett meddelande till Hansson och frågade om han skulle med. Vi kom på att vi kunde kombinera Grännaberget och en tur till Jönköping. Sagt och gjort vi preppade bilen och släpet, och plockade upp Hansson på vägen till Linköping.

Ute var det VARMT och det kändes skönt att sitta i en luftkonditionerad bil och ha med sig M så han inte fick värmeslag hemma.

Eftersom vi hade släpet med oss tog vi småvägarna ner till Gränna, via Odeshög och njöt av Östgötaslätten.

Hemma städade J Edgar, och det är så sjukt skönt att ha en liten hemhjälp ? Efter nån timme kom det en notifikation från appen med en Städkarta. Nice!

(Ni som vet hur vårt hus det ut, kanske tycker kartan är konstig, men det är för att Orange:a rummet (gästrummet/Max rum), Blå rummet (verktyg- och materialrummet) och badrummet samt toan har vi stängt dörrarna till så därför är huset inte sig likt.)

Vi bestämde att vi skulle ta Grännaberget på vägen ner så att lunchen inte blev så sent. Men det är ju en bit att åka så det var bara att njuta på vägen ner.

Ödeshög kyrka är ganska liten och nätt…
Vackra Vättern!
Och när man åker den här vägen hamnar man på andra sidan Brahehus. Ser ganska mycket mindre ut när man tittar upp mot det.

Sen svängde vi av och åkte upp för Grännaberget till Grännabergets Café som har väldigt smaskiga räkmackor. Vi fortsätter med Räkmacke-temat, dumt att ändra på ett vinnande koncept. ?

En liten stuga med en slående utsikt. Även ett utomhusmuseum med olika småhus och en plast för Gränna att fira in Julafton (vid klockstapeln).
Nomnom, färska räkor!
Småstugorna runtomkring.
Klockstapeln
En panoramabild över utsikten…
Vackra Gränna!
Promenadstråket till parkeringen. Känner man sig manad kan man gå upp för trapporna från Gränna centrum, upp för berget. Eller ta bilen upp ?
Blev varmare och varmare desto mer söderut vi åkte.
Vackert!
Jo men visst, i Jönköping var det 35 grader varmt! Gah!

Hansson och jag gick in på Ikea och köpte madrassen medan Adde letade skugga och tankade. Och sen åkte vi till Utlämningslagret och hämtade vår nya Hyllestad-madrass. Yay!

Eftersom det var så varmt köpte vi kylande milkshake på McD. Nomnom! Och så rullade vi hemåt, via Anneby och Tranås.
Vackert även i Småland.
När vi började närma oss Mjölby tog vi och köpte lite middag på Max. Och så tog vi med oss maten till en rastplats i närheten.
Busen fick komma ut och busa lite…
En Spicy Chicken är god!

Vi släppte av Hansson och tackar för hjälpen och åkte hemåt. Väl hemma lastade jag ichbAddr av den nya madrassen, pockade tiden gamla och bytte plats på dem och bäddade om osv. Ny madrass och nya madrassöverdrag och sängen blev så skön! Underbart!

Jag satte mig i soffan och njöt av kvällen och solnedgången. Det var så varmt i huset, men det började bli behagligt ute så dags. Inne gick ACn varm i sovrummet för att gå ner temperaturen. Och vi njöt av kvällen.

En riktigt bra dag med utflykt och ärenden! ?❤️

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. PP säger:

    Så kul att få ta del av din semester på distans ? Ni verkar ha hunnit med mycket redan. Men missa inte ett besök i Varamon i år ?

    1. Karoleen säger:

      Hahaha! Älskar’t! Nej då, det står på listan av utflyktsmål! ??

Kommentarer är stängda.