EFIT

EFIT & Fem en fredag

Idag gör vi en fusion av blogginlägg pga tidsbrist! Som ni kanske märkt var det länge sedan jag bloggade och det är helt enkelt pga tidsbrist då vi i slutet av semestern (förra veckan) la om vårt tak och sen började vi jobba denna vecka. Tiden har helt enkelt inte räckt till men inlägg om takomläggningen kommer. Åter till dagens inlägg, vi kör en EFIT och en Fem en fredag med temat längd! Hoppas ni gillar fusionen!

05.47 Tre tröttisar ligger i sängen och vill sova vidare, men det är dags att gå upp… Gäsp!
06.14 Bullen börjar bli lite otålig då han tycker det är dags för en morgonprommis. Bara sega matte och husse som inte kommer ur sängen.
07.01 Startar datorn och äter frukost framför jobbdatorn. Öppnar som vanligt mitt älskade (ibland hatade ?) Excel. Inser att det är Fem en Fredag med temat längd och svarar på frågorna under tiden som Excel-startar.

Fem en fredag, är fem frågor som ElisaMatilda ställer i ett visst tema varje fredag och dagens tema är Längd.

08.02: Besvarar frågor samtidigt som Excelfilerna öppnar. Ibland tar det bara alldeles för lång tid när filerna är tunga.

1. Vad är det längsta du åkt med bil? När jag var liten köpte mamma och pappa en Volvo i Sverige som vi skulle köra ner till Egypten där vi bodde för tillfället. Så vi körde från Stockholm till Rom och tog en färja över Medelhavet till Alexandria i Egypten och körde vidare till Kairo. Enligt Google är det ca 3403 km fågelvägen men närmare 5500 km landvägen (via Turkiet) vår resa blev väl något mittemellan. Sen åkte Adde och jag tur och retur på ett dygn mellan Montreal och Niagara Fallen, en liten nätt tur på ca 1200 km och dagen efter en tur med Svärföräldrarna till Booth Bay Harbor, Mount Washington och North Conway, den resan vet jag dock inte riktig hur lång den blev men vi hade det väldigt trevligt =)

2. Vad är det längsta du har sprungit? Det vet jag inte riktigt, men vi sprang ju milen en hel del i skolan och på träningarna för både fotboll, basket och volleybollen. Jag har aldrig varit någon som okynnesspringer men sätt en boll framför fötterna på mig eller i händerna så springer jag mer än gärna. Som mittback (i fotboll) var det kanske inte den position som tog flest löpkilometer, men hörnor och nickningar ledde till en del spring.

3. Hur lång tid tar det att göra dig i ordning på morgonen? Beror väldigt mycket på vad jag ska göra, men nånstans mellan 15-45 minuter. Men då räknar jag inte riktigt med frukost eller morgontur med M, men bara för tandborstning, borstning av hår, dusch, påklädnad osv.

4. Hur länge väntar du på någon innan du undrar var den är? 10-15 minuter börjar jag nog undra med de flesta, just för att de flesta jag känner är ganska tidsmedvetna, men det beror ju också på vad de är sena till… sen har jag vänner som jag har väntat på i flera timmar, då de helt enkelt inte är lika tidsfascister som vi är i Sverige. I Egypten är tid inte riktigt ett lika viktigt koncept.

5. Hur långt skulle du gå för att få som du vill? Inte speciellt långt, jag skulle ju inte ljuga, stjäla eller döda… men jag har nog en viss irritation när det gäller att folk inte litar på min expertis och ifrågasätter det jag säger, för att sen motbevisa sig själva för att jag lägger mig och låter dem testa. Det är en egen tillfredsställelse 😉

09.14 Morgonens första möte och vi går genom gårdagens leverans.
10.37 Jobbar på och kollar prognoserna… Siffror, siffror, siffror överallt….
11.58 Dags för snabblunch – idag fick det bli rester för oss. Vi delade på en låda med Kycklinggryta med ris och Potatisgratäng med korv. Väldigt varierat men skönt att bli av med resterna. Men jag lyckades ju inte fota maten utan det får bli disken istället 😉
12.58 Kaffe i väntan på att PP ska ringa upp och vi ska analysera siffror hela eftermiddagen.
13.49 MÅNGA många timmar finns det i schemat…
14.32 Kryptiska noteringar som vi behöver hålla koll på
15.13 Tar en Cola för att hålla borta huvudvärken och fortsätter diskutera med PP via telefon, 2 timmar nu ??
16.12 Avslutar med PP som tar helg och jag öppnar ett brev som kommit på posten, ett nytt Save the Date till ett inställt bröllop. Jag hoppas världen lugnat ner sig lite till nästa år!
17.32 Inser att jag har gjort ett stort fel i datainsamlingen under dagen och det är bara att börja om, som tur är har jag sparat undan filerna som tagit mest tid och det är ett fel som går att åtgärda snabbt och får till siffrorna bättre. Adde tar ett varv med M så att jag ska få lite lugn och ro, eller så var det för att jag svor en del och han inte ville höra det ??
18.27 Nu så känns det rätt, och sammanfattningen är klar tills på måndag så kan PP och jag fortsätta med analysen. Men nu tar jag kväll!
19.12 En öl och matlagning på schemat
20.12 Terrayakilax med nudlar, recept har ni här… mycket gott!
21.28 Ost och kex, ja varför inte? ?

Du kanske också gillar…

15 kommentarer

 1. jag är glad nu att jag kan springa efter spårvagnen 🙂

 2. Sverige till Egypten – de kallar jag bilresa 🙂
  Söt vovve
  Kramiz

 3. säger:

  Oj! Det var verkligen en lång bilresa. Där ligger jag i lä!
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

 4. DET var en lång bilresa! Men man klarade mer förr, ju yngre man var, desto mer ork och tålamod.
  Jag springer inte längre.
  Trevlig fredag, Gerd

 5. Wow vilka bilresor! VÄLDIGT långt har du åkt!

 6. Vilken lång bilresa! Håller med om svaret på springfrågan – jag har nog sprungit flera mil på fotbollsplanen, men tycker fortfarande inte om att ge mig ut i joggingspåret.

 7. nej spring efter boll tänkte jag inte på. det har det blivit en del. väldigt lång bilresa. den måste ha varit mycket intressant

 8. säger:

  Vad vore EFIT utan EFIT-disken 🙂

  Jägarns vad långa resor du varit på. Jag har mest hållit mig inom Sveriges gränser men ett år åkte jag Öland-Övik-Karlskrona inom loppet av lite drygt ett dygn.

 9. säger:

  Inte ens jag har kört bil så långt 🙂
  Men jag har väl kört minst 250 000 mil bil iaf.

 10. Paula Merio säger:

  Här uppe i Norden är vi ju mycket tidsmedvetna och ogillar att man inte passar tider. Visst märkte man skillnad under semesterresor men det var först när jag började undervisa flyktingar i svenska under flyktingkrisen som jag insåg hur olika vi tänker. De flesta kom ju inramlande någon gång under första lektionen, men jag sade till på skarpen: är ni inte här i tid så stänger jag dörren! Oj vilka förvånade blickar, men det var ju för deras eget bästa, ska de leva här i landet så måste de hålla tider! Fattar inget av ditt arbete, men betydligt fler siffror än jag konsumerade som bankanställd!

 11. säger:

  Vilken bilresa! Eller rättare sagt vilka långa resor!
  Så du har också spelat fotboll! Jättekul! Har precis samma inställning som du vad gäller att springa. Jag var målvakt, då det blev inte så mycket spring om man bortser från vinterträningen som bestod av löpning.
  Excel, ja… Har gått minst fem kurser och ingenting har fastnat. Är ingen siffermänniska alls och att lägga i formler i Excel resulterade alltid i en katastrof. Tur att vi alla är olika.

  PS. Helt fantastiska bilder, speciellt på Bullen. DS.

 12. säger:

  Rester är smidigt, brukar själv fylla upp frysen med olika matlådor. Tog sista häromdagen dock då dags för påfyllnad. 🙂
  Det där svarta guldet är farliga men bra grejer mot skallebank…japp…jag är beroende av det.

 13. säger:

  Jag blir ressugen när jag läser om dina långa resor. Tänk om bröllop och resor kan bli lite mer som vanligt igen nästa år!
  Själv tog jag ju fel på EFIT-dag och gjorde min idag, lördag.

 14. […] De som länkade förra veckan var: Anki, Monika, Tant Augusta, Paula, Gerd, BP, Bokdamen, Kina, Mrs Calloway, Boklysten, Klimakteriehäxan, Hannele, Anette, Susanne, Madeleine, Hanna, Ingrid, Birgit, Sara, Efwa, Marit, Debutsky, Anna, Helena, Susie, Karoleen. […]

 15. efwalonn säger:

  Kikar in på dina efit-bilder i efterskott. Fick inte upp mina förrän idag. Men svaren på Fem frågor har jag lyckats få till något så när rätt i alla fall.

Kommentarer är stängda.