Blog

Fem en fredag v37 – Namn

Dagens tema är Namn och det är som vanligt ElisaMatilda som har kommit på frågorna.

Karoleen på arabiska
  1. Har du eller har haft något smeknamn? Många! Karro är ju kanske det vanligaste men i den engelskspråkiga världen hette jag Kay. Men mina bästa vänner har kallat mig Limpan, pga mitt efternamn. Pappa har ofta kallat mig Karran och Wilderbeast har jag hetat Knarko. Adde döpte mig till knubbsälen/sälen/babyboo ganska tidigt i vårt förhållande, men det är väl oftast gumman eller älskling numera. I Egypten har släktingarna kallat mig Kooki, Karo och Karolla
  2. Har du velat heta något annat? Nej, egentligen inte. Dock har det inte alltid varit kul att ha ett vanligt förnamn som stavas annorlunda då de flesta säger fel. Jag heter Karoleen som i Caroline, men många som inte känner mig eller vissa som bara inte lär sig säger Karoleeeen, som i Karo-Len. Det gör mig inte så mycket, men nu har jag vant mig med det. 
  3. Vet du vad ditt namn betyder? Det är den kvinnliga varianten av Karl och som i sin tur betyder karl (man) eller fri man. Så fri kvinna? 
  4. Finns det något namn som går igen i din släkt? Ja, på pappas sida heter killarna Erik och därmed även min lillebror. I Egypten har man inte namn som går i arv på det sättet, men jag heter Magda i andra namn efter min mamma. 
  5. Matchar ett namn med personligheten? Ja jo, eller i alla fall din föreställning till namnet. Alla har ju kanske en föreställning om hur någon känd som heter namnet är och då har man kanske en föreställning om hur personen är. Men sen finns det ju namn som Wilde eller Rosa som känns som väldigt personlighetsspecifika och då kanske man funderar om personen inte alls som namnets föreställning. 

3 thoughts on “Fem en fredag v37 – Namn

  1. Kärt barn har många namn, det ordspråket stämmer verkligen in på dig med alla varianter av smeknamn. Kul! Och kanske blir det lättare så då man kommer från flera kulturer.

Comments are closed.