Blog

Fem en fredag v. 44: Aldrig säga aldrig

Fredag igen! What? Det känns inte som att det gått en vecka den sist, det känns som att det gått fyra och en halv sekund…

Som vanligt på fredagar är det Fem en Fredag hos Elisa Matilda med temat Aldrig säga aldrig!

Jag är en sån som nästan aldrig säger aldrig när det vankas att testa något nytt… så dessa frågor och svar kanske inte blir speciellt roliga att läsa. Men vi får se!

1. Nämn ett band/artist du gillar men aldrig har sett live. Guns ’n’ Roses, svårt nu när de heller inte riktigt finns längre iaf inte i den konstellation som jag vill se dem.

Tacksam att jag fått se Bruce och E-Street så många gånger genom åren. Gubbarna är ju över 70 så det kanske inte blir några fler gånger trots den nya skivan som kom ut i oktober.

2. Vad är en maträtt du aldrig testat? Haggis och kommer nog aldrig göra det, har väldigt svårt för inälvsmat. Jag testar gärna nytt och även om karbiner tror jag kommer gilla det så måste jag testa för att veta. Hur ska man annars veta tex att grillade ostron kan vara det godaste någonsin eller att Calamare inte alls smakar suddgummi.

Inte Haggis eller inälvsmat men en Tom Yam-gryta som jag lagat i veckan. En riktig favorit i det Thailändska köket.

3. Vilket land tror du att du aldrig kommer besöka? Oj, Nord Korea blir nog svårt men jag skulle vilja besöka alla länder. Alla länder har något speciellt och min uppväxt som Globetrotter gör att jag älskar att besöka nya ställen! Mongoliet verkar vara väldigt spännande och vackert, lika så Botswana, Zimbabwe och Mali. Det finns så mycket vackert i världen som man inte får se om man bara åker charter…

Kerela, Indien 2010! Vilken fantastisk resa!

4. Vilken aktivitet tror du att du aldrig kommer testa? Jag är ganska öppen för det mesta, men det skulle väl vara typ att döda någon, att slå ner någon, att behöva se någon man älskar dö, osv… Att tex hoppa fallskärm eller bungyjump låter bara extremt häftigt i mina öron! Iofs är jag lite höjdrädd men det brukar inte stoppa mig… Har iofs sagt hela tiden nu när vi lägger om taket, att jag ALDRIG kommer gå upp på taket! ?

Taket innan vi började med takbyte. Det hade verkligen sett bättre dagar!

5. Vad är något du gjort men innan trodde du aldrig skulle göra? Hmmm… svårt, jag tror nästan aldrig jag trott att det inte finns något som jag kommer göra. Jag är som sagt ganska öppen för det mesta… Jag tyckte iofs att räkor och svamp var det mest vedervärdiga att äta fram tills jag var i 20-års åldern, men numera älskar jag räkor och kan tänka mig att äta en champinjon vid tillfälle. Annars är svamp ingen favorit, men jag undviker inte längre det som pesten.

En stark Tom Yam-gryta med kyckling och räkor! Bästa! ?

Du kanske också gillar…