Blog

Fem en fredag v. 47: Tittut

Godmorgon! Började dagen med att vakna pigg 0530 och tog en dusch och tvättade håret innan frukostfix och sen tidig start på jobbet. Skönt att inte vara trött, för en gångs skull 😉 Det är redan fredag, herregud vad tiden går fort och i helgen väntar en rolig variant av Consid-Galan. Inte riktigt lika pampig som Blå Hallen men under Corona får man göra det bästa av situationen.

Vilken var din senaste oväntade utgift?  Kujira (japanska för valen – den sväljer allt) vår nya bil. Eckes Trädtjänst behövde en bil med separat lastutrymme och då tyckte vi att denna var en bra kompromiss som både familjebil och som Eckes kan använda.

Nissan Navara, Kujira, Navara, Nissan,
Kujira

Vad är en trevlig överraskning? Något som jag verkligen inte kommer på själv. Jag är väldigt bra på att lista ut saker, speciellt om någon ska ”försöka överraska” jag har oftast redan listat ut det och då blir det ju inte en överraskning men fortfarande trevligt. Jag älskar iofs när folk lagar mat åt mig, t.ex. när Adde lagar pannkakor till mig. Jag ÄLSKAR pannkakor men tycker det är såååå jobbigt att laga.

pannkakor, svenska pannkakor, swedish pancakes, pancakes, crepes
Pannkakor – älskar pannkakor! Godast med citron och socker som tillbehör!

Vad är något du inte kan hitta? Min vigselring, den är spårlöst borta och jag är såååå ledsen för det!

Vad gömmer du dig från? Oj, Corona? ? Annars tror jag inte det är så mycket jag gömmer mig ifrån tror jag.

Vad gör du vid oväntat besök? Får lätt panik för att det är stökigt och slår igång kaffemaskinen. Det är trevligt med besök, men jag önskar att jag var bättre på att hålla ordning hemma. J Edgar hjälper ju till nu, så det är skönt men köket känns alltid stökigt!

Nya matsalsmordet är jag dock väldigt nöjd med och det blir väldigt mysigt att bjuda på kaffe här. Just nu är kanske inte stolarna de mysigaste att sitta vid, men jag ska försöka hitta skönare stolar!

Du kanske också gillar…

23 kommentarer

 1. älskar fyllda pannkakor, tråkigt med vigselringen, sonen fick köpa ny…

  1. Tack! Ja, det får nog bli så för min del också, som tur är är det ”bara” min släta ring som är borta och inte den lite dyrare med diamanter.

 2. Pannkakor, jag älskar dem! Har stekt pannkakor i hela mitt liv.
  Trist med vigselringen. Trist om smycken försvinner överlag.
  Kram

  1. Karoleen säger:

   Mmmm…. så gott! Verkligen trist, det är så många känslor involverade i smyckena också =(

 3. säger:

  Just nu är oväntat besök kanske inte något man längtar efter, men annars är det oftast trevligt.
  Ha en skön helg!
  /Ingrid

  1. Karoleen säger:

   Nej men så är det ju. Just nu gömmer man sig lite för både besök och att träffas.

 4. Visst är det gott med pannkakor! Jag tycker de är lätta att steka. Raggmunk är krångligare tycker jag.

  1. Karoleen säger:

   Har aldrig vare sig ätit eller stekt raggmunk. Men jag kan bara tänka mig att det är svårt =)

 5. säger:

  Pannkakor är så himla gott. Men som ensamstående så gör jag det sällan. Bilar kan verkligen dra en stor del av ens utgifter, så det kanske är bra att den (i alla fall min) mestadels står stilla nu.

  1. Karoleen säger:

   Mmmm…. våra står still ganska mycket just nu också, det är ju inte så att de används när man jobbar hemifrån.

 6. Corona gömmer sig väl alla för även om det finns de som inte verkar vara medvetna om pandemin. stolarna ser jättefina ut och borde vara sköna för ryggen. jag brukar alltid steka pannkakor till barnbarnen. det längtar jag verkligen efter nu när jag inte får träffa dem

  1. Karoleen säger:

   Jo men så är det nog. Jo, stolarna “bör” vara sköna, men de är som att sitta på en stubbe i skogen. Det kanske skulle funka att stoppa i dem bättre stoppning. Värt att testa då jag ändå tycker att det är ganska fint! =)

 7. säger:

  Pannekaker med sukker og sitron … det har jeg aldri hørt om før. Hørtes godt ut. Er det sitronsyltetøy? Ellers er det mange som gjemmer seg for coronaen og får panikk ved uventet besøk. Morro å lese alle svarene. God helg.

  1. Karoleen säger:

   Testa, riktigt riktigt gott! =) Nja, jag brukar bara droppa över citronjuice, alltså bara dela en citron och pressa lite över. Men citronsylt kan nog också vara gott, så länge det är lite syrligt. Detsamma, trevlig helg!

 8. säger:

  Jättesnyggt bord, inget fel på stolarna heller, och lampan var läcker. Vet du hur jag äter pannisar? Jo med keso och aromat! Äter inget sött så då passar den varianten, men som ensamboende orkar jag sällan steka pannkakor.

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla! Om stolarna bara hade bättre stoppning så kanske de vore trevligare! Men tack! Oj, det var en oväntad kombination, men äter man inte sött så kan jag tänka mig att detta är supergott! Förstår dig, jag orkar ALDRIG steka pannkakor, det är för jobbigt. Ha en trevlig helg!

 9. Jobbigt med vigselringen – hoppas du hittar den snart! Pannkakor är alltid gott.

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla! Tyvärr får jag nog inse att jag inte kommer hitta den, har letat efter den överallt och den är helt enkelt borta =(

 10. Där dök en helt okänd bil upp! Ser ju väldans bra ut. Jag gör heller aldrig pannkakor, men min man gör väldigt goda … jag kan erbjuda våfflor i stället!

  1. Karoleen säger:

   En Nissan Navara ja 😉 Det är bra med män som kan göra godare saker än en själv, då får man ju liksom godsaker =) Adde är superduktig på hemmagjord pizza, surdegsbröd och annat brödbak också. Tyvärr är det väl mest tiden som tryter för hans del och för min del antar jag också 😉

 11. Snygg bil! Jag älskar verkligen pannkakor men jag mår illa av det. Vet inte om det är kombinationen med mjöl och mjölk som gör det….

  1. Karoleen säger:

   Tackar! Jo, jag tycker nog att den är ganska snygg faktiskt =) Aj då, trist att bli illamående av pannkakor, det är ju så gott! =(

 12. […] Madeleine, Kina, Susanne, Mrs Calloway, Marit, Linda, Susie, Saija, BP, Hanna, Ingrid, Gerd, Anna, Karoleen, Efwa, Robert, […]

Kommentarer är stängda.